Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:41
Ciekawostka z innej dziedziny. Tym razem w kontekście bankowości. O bankowości przedwojennej :)

[img=1434872285_9i3vnkv.jpg]
[img=1434872317_5h7ql8e.jpg]

Myślę, że w tym temacie możemy wiele się nauczyć z tamtych czasów. Ponieważ był to jeszcze trudniejszy okres dla gospodarki Polskiej, jak i bankowości.

Gdyby kogoś interesowała całość dam namiary :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:46
wolę teraz wypić kawkę...
ale później... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:51
falco napisał(a): wolę teraz wypić kawkę...
ale później... ;)

Czy to jest temat o twojej kawce? Normalny jesteś? Przestań śmiecić trollu :D

~aa niezalogowany
21 czerwca 2015r. o 9:51
:) alter tylko nie to :| bankowość ... rzekłabym ... nudne jak flaki z olejem :)
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:54
~aa napisał(a): :) alter tylko nie to :| bankowość ... rzekłabym ... nudne jak flaki z olejem :)

Taak :) Jednak to też pisane prozą ;) Kontekst dyskusji zażartych w innych tematach. Wiesz, dyskutanci mogą skorzystać. Jest w tej książce wiele praktycznych spostrzeżeń z tamtych czasów.

Dla Ciebie wrzucę dzisiaj jeszcze coś ciekawego :)

~Iza niezalogowany
21 czerwca 2015r. o 9:55
falco napisał(a):
domyślam się że znasz moje poglądy co do wolności wyborów, zachowań i poglądów dlatego ktos tak radykalny w poglądach jest mi obcy...
stąd tez porównanie do ''pisowca'' i dlatego książki nie doczytałem ...

Aha, zdążyłam poznać Twoje poglądy. Inaczej niż Ty definiuję rzeczywistość, co nie oznacza, że nie możemy spokojnie dyskutować i wymieniać się siłą argumentów, a nie argumentami siły. ;)
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:58
Jeszcze tylko ciekawy wyimek, o pierwszym scentralizowaniu bankowości

[img=1434873479_7gbu1sf.jpg]

2900
#falco nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 10:04
~Iza napisał(a):
falco napisał(a):
domyślam się że znasz moje poglądy co do wolności wyborów, zachowań i poglądów dlatego ktos tak radykalny w poglądach jest mi obcy...
stąd tez porównanie do ''pisowca'' i dlatego książki nie doczytałem ...

Aha, zdążyłam poznać Twoje poglądy. Inaczej niż Ty definiuję rzeczywistość, co nie oznacza, że nie możemy spokojnie dyskutować i wymieniać się siłą argumentów, a nie argumentami siły. ;)

:) i w tym jest Twoja i moja ''siła''

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo