~Aneta Opała napisał(a): Moja postawa jest wyrazem sprzeciwu wobec negatywnej akcji społecznej towarzyszącej programowi "pt" a dziś zobaczymy jak Madzia dowali Basi".
Nie zgadzam się na to i zachęcam wszystkich , którzy myślą podobnie ,aby nie dali się wmanewrować tv w publiczne linczowanie właścicielki Aniołka.
Jest to ludzki odruch kobiety wobec drugiej kobiety .
Pragnę tu podkreślić , że szczerze w to wierzę , że jako konkurencja więcej osiągniemy współpracując.
Dlatego jako pierwsza, publicznie i pod swoim nazwiskiem poprosiłam , aby ludzie pozytywnie zakręceni wsparli panią Basię jako człowieka za jej odwagę . Wszystkich anonimowo wyrażających poglądy szanuję , bo mają prawo do własnej opinii.
Moja akcja nie jest skierowana do wszystkich , a jedynie do tych, którzy nie akceptują sposobu , w jaki prowadząca program traktuje właścicielkę restauracji. Nie kieruje mną współczucie tylko przeciwstawienie się fali negatywnych anonimowych , czasami wulgarnych komentarzy pod adresem pani Basi.
Chciałabym , aby ta rewolucja odbyła się na poziomie mentalności ludzi : pracujmy, róbmy co w naszej mocy aby pracować jak najlepiej, uśmiechajmy się do siebie więcej i nie cieszmy się ,jak kopią naszych!
Wielokrotnie w życiu, w trudnych sytuacjach spotkałam się z ludzką spontaniczną życzliwością , nie nastawioną na zysk , poklask. Dziś zachowuję się może niepopularnie , ale czuję , że robię coś dobrego, że tak trzeba.
Dobra energia wraca do nas dziś ja mam okazję oddać komuś trochę mojej dobrej energii.
To niech Pani bojkotuje i krytykuje Geslerową za Jej... arogancki i odpychający sposób na bycie i zaistnienie, a nie solidaryzuje się i namawia do popierania dziadostwa, bylejakości i oszustwa ( bo to, co skrytykowała Geslerowa, to nic innego oszukiwanie klientów - przynajmniej na cenie (za szajs cena jak za extra sort - G...no choć bolesławieckie też nie pachnie)!