Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Anioły dla Basi z "Aniołka"
~Klient niezalogowany
20 marca 2015r. o 20:48
Tak Wszyscy piszecie:,
Jedni, że M. Gessler, to taka niby zła, chamska i ordynarna
Drudzy, że Pani Barbara z Aniołka, to taka niby niedouczona, bezradna, itp.
A ja się zastanawiam czy w ogóle w Bolesławcu są dobre restauracje ???? Otóż uważam, że nie ma... i dużo brakuje bolesławieckim restauracjom i restauratorom do ideału.
Osobiście w Aniołku nie byłem, więc nie będę się wypowiadać, zresztą widać było jaki jest poziom restauracji w ostatnim odcinku KR, ale uważam, że inne restauracje również nie mają się czym pochwalić:
1. Piwnica Paryska - spalona pizza i tłumaczenia kelnera, że ser jest tylko przyrumieniony, a przy tym stary kot skaczący po stołach,
2. Opałkowa Chata - klimat fajny, obsługa miła, ale za to potrawy tłuste i tak okraszone, że pół dnia się człowiekowi odbija, bar sałatkowy tragedia,
3. Jazzva - potrawy nie najgorsze, nawet smaczne, czasami ryba surowa, niedokładnie usmażona, ale obsługa tragiczna, wiecznie ospała pani kelnerka,
4. Oleńka - potrawy również smaczne, restauracja mogłaby pretendować do najlepszej w mieście, jednak ciągłe braki, jak nie wina to piwa (słynne 2 butelki) oraz nieaktualizowana karta dań dyskwalifikują tą restaurację z najlepszych.
Reasumując każdej bolesławieckiej restauracji daleko jeszcze do zwyczajowego europejskiego poziomu, zarówno kulinarnego jaki samej obsługi.
Nasi Restauratorzy muszą się jeszcze wiele nauczyć!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
20 marca 2015r. o 21:05
~ja napisał(a): Mi się wydaje, że jak na ten program to Pani Basia została i tak bardzo łagodnie i delikatnie potraktowana. Uwagi Pani Magdy wydawały się słuszne....

Zgadzam się w zupełności, pani Magda chyba polubiła panią Basię i jej brata skoro im "zaliczyła" tą rewolucję. Bo największa rewolucja to chyba jest w cenach za niektóre potrawy z kosmosu!!
~jas niezalogowany
21 marca 2015r. o 6:58
Pani Aneto. Szkoda Pani zdrowia i nerwów na pisanie tutaj. Odzew dzieciaków lub niezadowolonych z życia, wszystko wiedzących krytykantow, utwierdza tylko w przekonaniu, że szkoda czasu na to miasto. Nawet drugie dno potrafili odkryć i pokazać Pani prawdziwe intencje bo do głowy im nie przyjdzie myśl, że jeden człowiek drugiego może wesprzeć bezinteresownie. Akcja skierowana do chętnych a odzywają się sami przeciwnicy. Strasznie na psy schodzi społeczeństwo. Nie wspierają, nie mają pojęcia o konstruktywnej krytyce. Ale maja pomysł jak zaspokajać swoje ego niszcząc każdą nadzieję.
Nie oceniam tu knajpy, której rewolucja mnie zawiodła (byłem po i lekka konsternacja nastąpiła po otrzymaniu menu w formie taniej kartki A4 i tragicznej obsłudze) ... (no może trochę oceniłem :) ). Ale pozwoliłem sobie na krytykę odzewu na akcję i reakcję.
~Aneta Opała niezalogowany
21 marca 2015r. o 7:19
do jas- czasami też się nad tym zastanowię "po co mi to było" jak sama na głowę wiadro publicznych pomyj dostanę. Tak już jestem skonstruowana , że wolę stać z wiadrem pomyj na głowie po stronie może i naiwnych , ale altruistów ideowców , ludzi dobrej woli, pełnych nadziei. " I mocno wierzę w to, że ten świat nie zginie dzięki nim ".
~ niezalogowany
21 marca 2015r. o 7:55
~Klient napisał(a): Tak Wszyscy piszecie:,
Jedni, że M. Gessler, to taka niby zła, chamska i ordynarna
Drudzy, że Pani Barbara z Aniołka, to taka niby niedouczona, bezradna, itp.
A ja się zastanawiam czy w ogóle w Bolesławcu są dobre restauracje ???? Otóż uważam, że nie ma... i dużo brakuje bolesławieckim restauracjom i restauratorom do ideału.
Osobiście w Aniołku nie byłem, więc nie będę się wypowiadać, zresztą widać było jaki jest poziom restauracji w ostatnim odcinku KR, ale uważam, że inne restauracje również nie mają się czym pochwalić:
1. Piwnica Paryska - spalona pizza i tłumaczenia kelnera, że ser jest tylko przyrumieniony, a przy tym stary kot skaczący po stołach,
2. Opałkowa Chata - klimat fajny, obsługa miła, ale za to potrawy tłuste i tak okraszone, że pół dnia się człowiekowi odbija, bar sałatkowy tragedia,
3. Jazzva - potrawy nie najgorsze, nawet smaczne, czasami ryba surowa, niedokładnie usmażona, ale obsługa tragiczna, wiecznie ospała pani kelnerka,
4. Oleńka - potrawy również smaczne, restauracja mogłaby pretendować do najlepszej w mieście, jednak ciągłe braki, jak nie wina to piwa (słynne 2 butelki) oraz nieaktualizowana karta dań dyskwalifikują tą restaurację z najlepszych.
Reasumując każdej bolesławieckiej restauracji daleko jeszcze do zwyczajowego europejskiego poziomu, zarówno kulinarnego jaki samej obsługi.
Nasi Restauratorzy muszą się jeszcze wiele nauczyć!

Za to w Kurnej Chacie nam zawsze smakowało i nigdy się niczym nie odbija. Fakt że ceny ostatnio lekko się uniosły, ale mamy kryzys podobno. Co do aniołków... szkoda zachodu proszę pani, jesli właścicielka sama sobie nie chce pomóc, to żadna taka akcja jej nie pomoże. Ma Pani szczere i dobre chęci, ale tam potrzebny kucharz z zawodu i to dobry, bo inaczej ja tam nigdy nie zaglądnę, nie zaryzykuję swego zdrowia i żołądka dla czyichś eksperymentów kulinarnych.
~hmm niezalogowany
21 marca 2015r. o 8:05
czepiacie się Magdy Gessler tylko szczerze nie wiem o co oglądam praktycznie każdy odcinek Kuchennych rewolucji i p.Barbara była łagodnie potraktowana jasno było powiedziane co jest nie tak i była zabrana do innej restauracji by jej otworzyć oczy i pokazać jak powinno wyglądać jedzenie .. i prawdę Magda Gessler powiedziała o jedzeniu w Aniołku i cenach bo ten talerz zupy powinien maximum 5 zł kosztować a nie 9.90 zł zdzierstwo w biały dzień i tyle zdania nie zmienię na ten temat bo po co zabierać się za coś o czym nie ma się bladego pojęcia a potem płakać po kątach że Magda Gessler p,Barbarę potraktowała jak gówniarza.. trzeba tyłek ruszyć i wziąć się za robotę a nie czekać na litość i że ktoś coś za p.Barbarę zrobi.. miłego weekendu wszystkim bay!
3032
#hans nieaktywny
21 marca 2015r. o 8:51
Należy podarować tej pa,i Książkę kucharską a nie jakieś bibeloty😊
~pecik niezalogowany
21 marca 2015r. o 9:25
Czy ktoś wie co to była za knajpa ta w Gerlitz? Chetnie tam wpadnę
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!