Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Paniusia z pieskiem

1799
#koehl nieaktywny
3 kwietnia 2015r. o 16:52
ale czasy,że ludzie na spacer z psem wyjeżdżają samochodem...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 kwietnia 2015r. o 18:05
Dobrze, że nic psowi nie zrobiłaś, bo obrońcy praw zwierząt by cię zjedli. Dożyliśmy takich czasów gdzie życie psa jest więcej warte niż człowieka. Biegnie taki bydlak w twoją stronę i nic nie możesz zrobić, bo jak złapiesz kija i mu przywalisz to pójdziesz jeszcze siedzieć. O cegle nie wspomnę a o wiatrówce to już w ogóle 25 lat pozbawienia wolności i jeszcze władują cię do celi z obrońcami praw zwierząt więc końca wyroku nie dożyjesz. Jednym słowem - prze...ne.

Zastosowana autokorekta

~ niezalogowany
3 kwietnia 2015r. o 19:49
Pies jest tylko psem, zwierze nie powinno ponosić odpowiedzialności za głupotę właściciela, takie jest moje zdanie. Sam mam psa i nigdy nie wyprowadzam go bez smyczy i kagańca, nie pozwalam też podchodzić do niego, nie wiem jak zareaguje na obcą osobę.
~Igusia niezalogowany
3 kwietnia 2015r. o 20:05
~ napisał(a):

no wlasnie!
~~AN niezalogowany
3 kwietnia 2015r. o 20:17
~Igusia napisał(a): A ile jest wypadkow z udzialem duzych psow?! I kazdy z ich wlascicieli mowi:spokojnie, on nie gryzie a jak czesto taki pies potrafi nawet wlascicielowi zrobic krzywde... Maly pies jak bedzie na mnie szczekal i warczal to wielkiej krzywdy nie zrobi a duzy juz tak i jesli jest obowiazek ze duzy pies powinien miec smycz i kaganiec to niechze ma chociaz kaganiec.

~Oj nie tylko te duże są grożne . Te małe są bardziej zajadliwe od dużych sadzą się do człowieka ze hej . Moje 3 letnie dziecko boi się psów odkąd taki jeden wypadł z klatki schodowej i skoczył prosto na moje dziecko . Nie zrobił mu żadnej krzywdy ale dziecko od tej pory boi się panicznie psów . Nie pomaga tłumaczenie że pies chciał się tylko pobawić . Na domiar złego na plac zabaw przy naszym budynku w Szczytnicy głupia baba wyprowadza pieska . Piesek sika robi kupy na placu zabaw a potem dzieci biegają po tych odchodach i to coś przykleja się im do butów . Ochyda ! A wszystko to w Szczytnicy na osiedlu . Rusz głupia babo dupsko idz z psem do lasu albo posprzątaj po swoim pupilku a nie tylko wisisz na telefonie .
~ niezalogowany
3 kwietnia 2015r. o 20:28
myslisz że to babsko czyta? ;(
~p niezalogowany
3 kwietnia 2015r. o 20:39
A czy pies coś zrobił? to,że biegł i żę jest duży to nie jego wina.Gdyby chciał zrobić krzywdę to zrobiłby i nikt by go nie przegonił ,tym bardziej nieznanu mu osoba.Po prostu zwierzę sobie biegało,ale większość ludzi na widok dużego psa dostaje gęsiej skórki ze strachu.Zupełnie niepotrzebnie,Jak czytamy wyżej pies nie zaatakował ani pewnie nie miał takiego zamiaru.A,straszenie i odganianie psa tym bardziej żle mogłoby się skonczyc, bo zwierzę traktuje to jak atak na siebie . Natomiast popieram,ze pies nie powinien biegać sam w miejscu uczęszczanym przez ludzi.Powinien być na smyczy pod opieką właścicielki.Pies to pies ,ma swoją logikę.
~ niezalogowany
3 kwietnia 2015r. o 22:11
~p napisał(a): A czy pies coś zrobił? to,że biegł i żę jest duży to nie jego wina.Gdyby chciał zrobić krzywdę to zrobiłby i nikt by go nie przegonił ,tym bardziej nieznanu mu osoba.Po prostu zwierzę sobie biegało,ale większość ludzi na widok dużego psa dostaje gęsiej skórki ze strachu.Zupełnie niepotrzebnie,Jak czytamy wyżej pies nie zaatakował ani pewnie nie miał takiego zamiaru.A,straszenie i odganianie psa tym bardziej żle mogłoby się skonczyc, bo zwierzę traktuje to jak atak na siebie . Natomiast popieram,ze pies nie powinien biegać sam w miejscu uczęszczanym przez ludzi.Powinien być na smyczy pod opieką właścicielki.Pies to pies ,ma swoją logikę.

Nie zgodzę się. Są mądre psy i głupie tak samo jak mądrzy właściciele i głupi. Jeśli wielki bydlak ważący prawie tyle co ja biegnie w moim kierunku to ciężko się nie bać. Cholera wie co takiemu psu odbije. Pozostaje tylko spiąć tyłek i czekać czy rzuci się na mnie czy może tylko zacznie gryźć mnie w nogę, a może sobie po prostu przebiegnie bokiem. Piszesz tak jak niektórzy właściciele psów "Proszę się nie bać, on nie gryzie". A ciekawe jakby właściciel zareagował jak sekundę przed tymi słowami pies dostałby gazem po oczach albo czymś innym. Pies może nie gryzie, ale ja sobie nie życzę by do mnie podbiegał i mnie obwąchiwał. Mądry pies zareaguje na zawołanie właściciela i nawet nie podbiegnie do obcej osoby, a głupi reaguje sporadycznie, a przeważnie na nic i tylko pozostaje właścicielowi się uśmiechnąć i powiedzieć "Spokojnie, on nie gryzie". Szkolcie swoje psy albo ubierajcie w kaganiec i prowadzajcie na smyczy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo