Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

Paniusia z pieskiem

2820
#k1p nieaktywny
4 kwietnia 2015r. o 14:28
~ napisał(a): Można cwaniakować jak stoi się przy SWOIM dużym, czarnym psie. Psy to zwierzęta i nie wiadomo co w ich głowach siedzi w danej chwili, bywa że zaczną gryźć właścicieli bo wypili alkohol, bo mucha siadła im na twarzy, bo inaczej pachną, bo taki mają kaprys. Nie widzę nic dziwnego i śmiesznego w tym, że obcy człowiek bał się twojego psa, a raczej obawiał jego reakcji.

Spokojnie, w żadnym słowie nie cwaniakuję. Po prostu przytoczyłam historię, która mi się przydarzyła. Zresztą była to zwykła, przyjemna wymiana zdań, która zakończyła się śmiechem. Pan wszedł, pogłaskał psa, a później pozwolił wejść swojemu dziecku, które przez cały czas bawiło się z psem. Przez 12 lat nie zdarzyło mi się, aby mój "wielki czarny pies" przejawił choć trochę agresji. Ale to jest kwestia wychowania. Spokojny właściciel, to spokojny pies.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
4 kwietnia 2015r. o 15:15
a to teraz wiem dlaczego moje są spokojne :)
mają to po mnie :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
2820
#k1p nieaktywny
4 kwietnia 2015r. o 15:29
No oczywiście :)
~wielki niezalogowany
4 kwietnia 2015r. o 16:09
~ napisał(a): Można cwaniakować jak stoi się przy SWOIM dużym, czarnym psie. Psy to zwierzęta i nie wiadomo co w ich głowach siedzi w danej chwili, bywa że zaczną gryźć właścicieli bo wypili alkohol, bo mucha siadła im na twarzy, bo inaczej pachną, bo taki mają kaprys. Nie widzę nic dziwnego i śmiesznego w tym, że obcy człowiek bał się twojego psa, a raczej obawiał jego reakcji.

O takiej sytuacji mozna powiedziec też o ludziach.To jest to samo.Żył tyle lat spokojnie. był normalny aż zabił pewnego dnia/Co częściej się zdarza atak człowieka na człowieka czy psa na człowieka? Odpowiedż jest oczywista.W polskim społeczeństwie ciągle krążą histeryczne opowieści i wielkich psach,ludojadach.W Europie dawno nie ma tego mitu, Ludzie nie panikujcie na widok wielkiego , bo to tylko wielki,po prostu taki urósł.
~ niezalogowany
4 kwietnia 2015r. o 16:43
~wielki napisał(a):

O takiej sytuacji mozna powiedziec też o ludziach.To jest to samo.Żył tyle lat spokojnie. był normalny aż zabił pewnego dnia/Co częściej się zdarza atak człowieka na człowieka czy psa na człowieka? Odpowiedż jest oczywista.W polskim społeczeństwie ciągle krążą histeryczne opowieści i wielkich psach,ludojadach.W Europie dawno nie ma tego mitu, Ludzie nie panikujcie na widok wielkiego , bo to tylko wielki,po prostu taki urósł.
pewnie ze nie jego wina ze taki urosl, nie jego wina ze nie ma kaganca i nie jego wina kogos ugryzl tylko wlasciciela bo gdyby zalozyl kaganiec pies by nie ugryzl.jest obowiazek zeby pies mial smycz i kaganiec? Jest. Jest obowiazek sprzatac po swoim psie? Jest- tylko wlasciciele tego nie rozumieja.
~pies niezalogowany
4 kwietnia 2015r. o 18:01
Jest obowiązek panować nad swoim psem.Nie ma obowiązku kagańca ! Smycz i panowanie nad zwierzęciem.Kaganiec tylko w pociągach, autobusach .Właściciel odpowiada za psa.Sprzątanie po psie oczywiście obowiązkowo ,po sobie również..Warto znać przepisy by dyskutować.
~ niezalogowany
4 kwietnia 2015r. o 18:06
~pies napisał(a): Jest obowiązek panować nad swoim psem.Nie ma obowiązku kagańca ! Smycz i panowanie nad zwierzęciem.Kaganiec tylko w pociągach, autobusach .Właściciel odpowiada za psa.Sprzątanie po psie oczywiuście obowiązkowo ,po sobie również..Warto znać przepisy by dyskutować.
co ty nie powiesz?!taki z ciebie znawca a nie wiesz ze w miejscach publicznych jak idziesz z psem groznej rasy(wiadomo ze wielkim) to masz obowiazek zalozyc mu i smycz i ksganiec????
~rasa niezalogowany
4 kwietnia 2015r. o 18:19
Nie.Co znaczy grożnej rasy? To właściciel decyduje czy załozyc kaganiec czy nie.Zaden przepis w kraju nie wskazuje obowiązku zakładania kagańca duzym psom..Duży nie znaczy grożny..
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza