Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

mieszkanie na ostatnim piętrze????

87
#assassin nieaktywny
8 kwietnia 2015r. o 9:55
Ja mieszkam na 4 piętrze. Nigdy mnie nie zalało. Teraz pokrycia sa już inne i jak jest dobrze zrobione, to nie zaleje. Co do upałów w lecie, mój blok jest docieplony, stropodach również. Jest kilka dni w roku, że upał na maksa, ale większej różnicy chyba niż piętro niżej nie ma.
Co do plusów to, że nikt ci nie tupie z góry. Wiadomo jak jest w blokach i nie wyobrażam sobie rodziny z małymi dziećmi nad soba.
No i kondycja przy wchodzeniu jest dobra :)
Wszyscy goście wchodzą zasapani, a ja się nie męczę.
Problem tylko z wniesieniem mebli, ale to niech sie firma od przeprowadzek martwi.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kaja niezalogowany
8 kwietnia 2015r. o 10:23
Właśnie mieszkam na 4 piętrze i mogę powiedzieć że jest to najlepsze piętro w bloku wielorodzinnym, cisza ,spokój. Nad głową nikt nie tupie nie słychać sąsiadów a to zalewanie to wymysły . W lecie jak jest upał to jest gorąco na każdym piętrze. :) :)
2820
#k1p nieaktywny
8 kwietnia 2015r. o 10:31
Nie zgodzę się z ostatnim zdaniem ~kaji. Nie wszędzie jest tak samo. Wiele zależy od budynku, może od konstrukcji, może od materiałów. W moim na przykład jest ogromna różnica. Sąsiad u góry zasłania okna roletami, robi co może, a od dachu grzeje. U mnie, na parterze, jest w tym samym czasie komfortowa temperatura.
~ niezalogowany
8 kwietnia 2015r. o 11:30
Ja mieszkam na ostatnim - trzecim pietrze w nowym bloku...latem to fakt, trochę gorąco ale ile mamy takich dni w polskich warunkach ? W zimie za to jak jest -15 C ale trochę pogrzeje słońce to zakręcam grzejniki bo jest wystarczająco ciepło...do wchodzenia można się przyzwyczaić - przynajmniej nie ma wymówki aby na trening nie pójść czy poruszać się... ;)
Kiedyś mieszkałem na niższych kondygnacjach, włącznie z parterem ale to nie dla mnie...zawsze jakiś dziwny czlowiek na górze skutecznie psuł mi opinie przed takimi mieszkaniami dlatego teraz postanowiłem - tylko góra...są minusy ale więcej jest plusów, zdecydowanie ! A jak czysto przed klatką ? Na parterze syf bo wiadomo - wszyscy przechodzą i ten mieszkający na parterze, chcąc czy nie - wprowadza ten syf do siebie...ja zanim dojdę do góry to już mam buciki czyste...niby szczegół ale ważny, jak wiele...

Zastosowana autokorekta

~ niezalogowany
8 kwietnia 2015r. o 11:32
Moderatorze...jakich brzydkich słów ? Ani jednego tam nie było po prostu post chyba za długi i proszę o usunięcie tych głupot na zielono... :)
~Bolczyk niezalogowany
8 kwietnia 2015r. o 12:21
~Red napisał(a): Nie ma jak parter, najlepsze uziemienie

i do schronu blisko ;)
~ niezalogowany
8 kwietnia 2015r. o 12:44
~Bolczyk napisał(a):
~Red napisał(a): Nie ma jak parter, najlepsze uziemienie

i do schronu blisko ;)

a jak się klucz zgubi to przez okno można wejść.

4/4 piętro to porażka.
~klucz-nick niezalogowany
8 kwietnia 2015r. o 13:05
a stać cię na zakup tego mieszkania?? cz kredycik na 30 lat??
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!