~jestem w szoku napisał(a): Jeśli to prawda, że życzył Pan sobie za ten przemarsz ludzi umazanych gliną 45.000 złotych, to ja się zapytam co stanowi, że ta godzina happeningu tyle kosztuje??? Nawet te zaproponowane 15.000 przez drugą stronę, to w mojej ocenie dużo za dużo... Informacja o kwotach wzięta jest z artykułu z pokrewnego portalu.
oszt takiej imprezy to nie tylko glina, kostiumy, logistyka, materiały itp, to także koszty osób współpracujących i koszty reklamowe, w ub roku te koszty wyniosły ponad 37 tys. i brakło gliny dla spóźnialskich.
Na ile można wycenić pracę 10 osób przez minimum 20 dni?
Jeśli można wydać na nie związany w żaden sposób z Bolesławcem, lub ceramiką występ grupy 5 zagranicznych artystów 10 tys euro, które w żaden sposób nie wrócą do miasta, jeśli można wydać dziesiątki tys na kwiaty dekorujące uroczystości urzędowe.
To nie można się dorzucić do imprezy promującej Bolesławiec na Świecie,
Ile kosztuje reklama w TV - 30s 45-90 tys zł.
Glinoludy kilkukrotnie zapraszały w TVP "Kawa czy Herbata" do miasta Bolesławca i nikt nam za to nie płacił, za 15 minutowy "SPOT REKLAMOWY" ile by musiało miasto(podatnicy) wydać na taką reklamę?
do Warszawy też za swoje po nocach jechaliśmy, po to by teraz takie podziękowania przeczytać.
Nie umiecie uszanować tego co macie, unikatową na cały Świat imprezy, na którą nawet ze Stanów, Australii i Japonii przyjeżdżają.
Mnie już nie stać by się dokładać do imprezy, Bogdan Nowak też pewnie ma dość finansowania,.
Blues nad Bobrem, jest w Kruszynie bez rzeki.
Może Gliniada przeniesie się do Görlitz? ;)
[img=1430566285_aes1qy0.jpg]