Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA CER-FAR zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wybory prezydenckie - II tura

~~214 niezalogowany
21 maja 2015r. o 19:16
Blackjack napisał(a):
A musi mieć zgodę rektora? Sprawdziłeś to? Pewnie nie, odpowiem za ciebie, nie w każdym przypadku musi mieć zgodę....

to ci zacytuje:

- Nie wiedziałem, że Andrzej Duda pracuje na innej uczelni. Dowiedziałem się z mediów. Było to dla mnie wielkie zaskoczenie - mówi nam prof. Jan Zimmermann, kierownik Katedry Prawa Administracyjnego UJ, przełożony Dudy.

- Jak to oceniam? Negatywnie. Tym bardziej że nie zawiadomił władz uczelni i nie uzyskał zgody. Nie spotkałem się wcześniej z taka sytuacją - mówi prof. Zimmermann. - Czy mógł nie wiedzieć, że potrzebna jest zgoda rektora? Jest prawnikiem.

ale oczywiscie kandydatowi PIS na prezydenta wszystko wolno, tylko zwykli ludzie za takie rzeczy wylatuja z hukiem
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11100
#Blackjack nieaktywny
21 maja 2015r. o 19:26
~~214 napisał(a):
Blackjack napisał(a):
A musi mieć zgodę rektora? Sprawdziłeś to? Pewnie nie, odpowiem za ciebie, nie w każdym przypadku musi mieć zgodę....

to ci zacytuje:

- Nie wiedziałem, że Andrzej Duda pracuje na innej uczelni. Dowiedziałem się z mediów. Było to dla mnie wielkie zaskoczenie - mówi nam prof. Jan Zimmermann, kierownik Katedry Prawa Administracyjnego UJ, przełożony Dudy.

- Jak to oceniam? Negatywnie. Tym bardziej że nie zawiadomił władz uczelni i nie uzyskał zgody. Nie spotkałem się wcześniej z taka sytuacją - mówi prof. Zimmermann.

- Czy mógł nie wiedzieć, że potrzebna jest zgoda rektora? Jest prawnikiem.

ale oczywiscie kandydatowi PIS na prezydenta wszystko wolno, tylko zwykli ludzie za takie rzeczy wylatuja z hukiem

Ciekawe czy wiesz co było dalej, To nie jest koniec wypowiedzi, poszukaj sobie całości w google, albo masz :
"Zaznaczył jednak, że jeśli Duda jest zatrudniony na uczelni poznańskiej na umowę cywilno-prawną, to nie miał obowiązku informować UJ o tym i pytać o zgodę. Ochalik mówił też PAP, że UJ nie ma wiedzy na temat formy zatrudnienia Dudy poza macierzystą uczelnią, dlatego nie może się wypowiadać na ten temat."

Nie wolno, Rin, absolutnie nie wolno przegryzać ludziom gardeł. (...) To nielegalne.
~po niezalogowany
21 maja 2015r. o 19:41
komorowski wasny znaczek odał Po na podloge do prowadzacej
łach
~~214 niezalogowany
21 maja 2015r. o 20:29
Blackjack napisał(a):
Ciekawe czy wiesz co było dalej, To nie jest koniec wypowiedzi, poszukaj sobie całości w google, albo masz :
"Zaznaczył jednak, że jeśli Duda jest zatrudniony na uczelni poznańskiej na umowę cywilno-prawną, to nie miał obowiązku informować UJ o tym i pytać o zgodę. Ochalik mówił też PAP, że UJ nie ma wiedzy na temat formy zatrudnienia Dudy poza macierzystą uczelnią, dlatego nie może się wypowiadać na ten temat."

zatem kolejny cytacik:

Zapytaliśmy więc o to Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Dziś dostaliśmy odpowiedź. Duda podpisał z prywatną uczelnią umowę o pracę "na czas nieokreślony, w pełnym wymiarze czasowym jako pracownik dydaktyczny na stanowisku starszego wykładowcy". To jego drugie miejsce pracy po UJ - wynika to z danych umieszczonych w informatycznym systemie ministerstwa POL-on.

Oznacza to, że Duda powinien mieć zgodę rektora krakowskiej uczelni na dodatkową pracę. Mówi o tym prawo o szkolnictwie wyższym.

ale oczywiscie to tylko spisek, bo jak kalemu ukresc krowe to zle ale jak kali kradnie to dobrze
11100
#Blackjack nieaktywny
21 maja 2015r. o 20:40
~~214 napisał(a):
Blackjack napisał(a):

zatem kolejny cytacik:

Zapytaliśmy więc o to Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Dziś dostaliśmy odpowiedź. Duda podpisał z prywatną uczelnią umowę o pracę "na czas nieokreślony, w pełnym wymiarze czasowym jako pracownik dydaktyczny na stanowisku starszego wykładowcy". To jego drugie miejsce pracy po UJ - wynika to z danych umieszczonych w informatycznym systemie ministerstwa POL-on.

Oznacza to, że Duda powinien mieć zgodę rektora krakowskiej uczelni na dodatkową pracę. Mówi o tym prawo o szkolnictwie wyższym.

ale oczywiscie to tylko spisek, bo jak kalemu ukresc krowe to zle ale jak kali kradnie to dobrze

No widzę że wyborczą się studiuje, wybacz ale jakby Po było pewne że Duda popełnił wykroczenie/przestępstwo to by go zjedli już.
Nie masz dowodów, dostajesz tylko informacje z drugiej ręki z mediów które są przychylne Prezydentowi.
Już raz oskarżyli córkę Dudy i co ? okazało się że to było kłamstwo.
Powiedz mi jak Duda był na urlopie bezpłatnym to trwał stosunek pracy dalej? Bo fachowcy nie są zgodni... ale ty oczywiście wiesz lepiej

Nie wolno, Rin, absolutnie nie wolno przegryzać ludziom gardeł. (...) To nielegalne.
~ niezalogowany
21 maja 2015r. o 20:49
~koral napisał(a):
~ napisał(a): Jak juz tak wszyscy piszecie że na Dudę to proszę powiedzcie mi co duda do tej pory zrobił ?? Jakie ma osiągnięcia?? Czym może się pochwalić?? Czego dokonał??

Zadajesz pytania jak błazen.
A co on miał zrobić? On jeszcze nie był prezydentem.

Przecież blaznie jest politykiem wiec chyba coś osiągnął czy tylko sobie baki zbija za naszą kasę. Jest leszczem w rękach prezesa i wyżej prezesa nie podskoczy.
13547
#Skaut nieaktywny
21 maja 2015r. o 20:49
DUDA ZMIAŻDŻONY w debacie! Miałkość wypowiedzi, nerwowe reakcje i brak wiedzy. Prezydent Komorowski pokazał klasę wiedzę i doświadczenie.

Ignoruję posty bez sensu, chamskie, obraźliwe i oczywiście ich autorów.
~ niezalogowany
21 maja 2015r. o 20:52
Bronek Bronek!!!!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA CER-FAR zaprasza