Blackjack napisał(a):
A musi mieć zgodę rektora? Sprawdziłeś to? Pewnie nie, odpowiem za ciebie, nie w każdym przypadku musi mieć zgodę....
~~214 napisał(a):Blackjack napisał(a):
A musi mieć zgodę rektora? Sprawdziłeś to? Pewnie nie, odpowiem za ciebie, nie w każdym przypadku musi mieć zgodę....
to ci zacytuje:
- Nie wiedziałem, że Andrzej Duda pracuje na innej uczelni. Dowiedziałem się z mediów. Było to dla mnie wielkie zaskoczenie - mówi nam prof. Jan Zimmermann, kierownik Katedry Prawa Administracyjnego UJ, przełożony Dudy.
- Jak to oceniam? Negatywnie. Tym bardziej że nie zawiadomił władz uczelni i nie uzyskał zgody. Nie spotkałem się wcześniej z taka sytuacją - mówi prof. Zimmermann.
- Czy mógł nie wiedzieć, że potrzebna jest zgoda rektora? Jest prawnikiem.
ale oczywiscie kandydatowi PIS na prezydenta wszystko wolno, tylko zwykli ludzie za takie rzeczy wylatuja z hukiem
Blackjack napisał(a):
Ciekawe czy wiesz co było dalej, To nie jest koniec wypowiedzi, poszukaj sobie całości w google, albo masz :
"Zaznaczył jednak, że jeśli Duda jest zatrudniony na uczelni poznańskiej na umowę cywilno-prawną, to nie miał obowiązku informować UJ o tym i pytać o zgodę. Ochalik mówił też PAP, że UJ nie ma wiedzy na temat formy zatrudnienia Dudy poza macierzystą uczelnią, dlatego nie może się wypowiadać na ten temat."
~~214 napisał(a):Blackjack napisał(a):
Ciekawe czy wiesz co było dalej, To nie jest koniec wypowiedzi, poszukaj sobie całości w google, albo masz :
"Zaznaczył jednak, że jeśli Duda jest zatrudniony na uczelni poznańskiej na umowę cywilno-prawną, to nie miał obowiązku informować UJ o tym i pytać o zgodę. Ochalik mówił też PAP, że UJ nie ma wiedzy na temat formy zatrudnienia Dudy poza macierzystą uczelnią, dlatego nie może się wypowiadać na ten temat."
zatem kolejny cytacik:
Zapytaliśmy więc o to Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Dziś dostaliśmy odpowiedź. Duda podpisał z prywatną uczelnią umowę o pracę "na czas nieokreślony, w pełnym wymiarze czasowym jako pracownik dydaktyczny na stanowisku starszego wykładowcy". To jego drugie miejsce pracy po UJ - wynika to z danych umieszczonych w informatycznym systemie ministerstwa POL-on.
Oznacza to, że Duda powinien mieć zgodę rektora krakowskiej uczelni na dodatkową pracę. Mówi o tym prawo o szkolnictwie wyższym.
ale oczywiscie to tylko spisek, bo jak kalemu ukresc krowe to zle ale jak kali kradnie to dobrze
~koral napisał(a):~ napisał(a): Jak juz tak wszyscy piszecie że na Dudę to proszę powiedzcie mi co duda do tej pory zrobił ?? Jakie ma osiągnięcia?? Czym może się pochwalić?? Czego dokonał??
Zadajesz pytania jak błazen.
A co on miał zrobić? On jeszcze nie był prezydentem.