Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wybraliśmy nowego prezydenta
~luk niezalogowany
24 maja 2015r. o 23:08
Mam nadzieje ze sondaż jest poprawny. Oni tylko straszyć potrafią mówię o politykach. Czekamy na realizacje obietnic i godnego reprezentowania stanowiska prezydenta.Bo chyba o to w tym chodzi o dotrzymanie obietnic,które się złożyło. Jasne że można zmienić zdanie,(tylko krowa nie zmienia,bo od razu do rzeźni trafi)ale wtedy oczekuje dymisji od mojego kandydata. Honor tego brakuje polityką i tym naszym i na świecie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
120
#adi nieaktywny
24 maja 2015r. o 23:20
:D :D :D :D gratuluję POPISowcom![img=1432502423_oy0m16z.jpg]
~ niezalogowany
24 maja 2015r. o 23:21
Nie będzie tak źle, to tylko prezydent nic się nie zmieni oprócz regularnego wzrostu VAT
13547
#Skaut nieaktywny
24 maja 2015r. o 23:28
Nie głosowałem na Dudę, nie życzyłem mu zwycięstwa, nadal krytycznie oceniam jego obiecankową kampanię, nadal mam poważne obawy co do jego politycznej samodzielności ale od momentu jego zaprzysiężenia będę go szanował jako Prezydenta mojego kraju. Demokracja jest kiepskim sposobem sprawowania rządów ale jak na razie lepszej metody nie wymyślono.

Ignoruję posty bez sensu, chamskie, obraźliwe i oczywiście ich autorów.
~majętny Stef niezalogowany
25 maja 2015r. o 0:12
Skaut napisał(a): Demokracja jest kiepskim sposobem sprawowania rządów ale jak na razie lepszej metody nie wymyślono.

Jest lepsza metoda - demokracja ludowa, czyli głos ludu w referendach (np. Szwajcaria).
Niestety Polacy jeszcze nie są na tym etapie ewolucji i rządzący przekonali ich ,że papier kosztuje grubą kasę i referendum się nie opyla.
Prezydent który nie organizuje referendów nie jest godny aby reprezentować swoich wyborców.
Zresztą sam podsumowałeś że demokracja jest niedoskonałym systemem bo Bronek antydemokrata nie wygrał.
Czy Duda będzie taki sam jak Bronek?? Jak będzie taki sam to powinieneś się cieszyć z kolejnego nieroba :)
10114
#alter nieaktywny
25 maja 2015r. o 0:17
~majętny Stef napisał(a):
Jest lepsza metoda - demokracja ludowa, czyli głos ludu w referendach (np. Szwajcaria).

Bzdura, to nie jest kwestia ewolucji, ponieważ w prawie mamy instytucje referendum. Jesteśmy po prostu na to za biedni, aby na każdy temat robić referendum.

Szwajcarzy prezydenta wybierają co roku, stać ich na to i na referenda też.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~wiosek niezalogowany
25 maja 2015r. o 0:23
Zmiana na stanowisku strażnika żyrandola. Roczny koszt 170 ml
~majętny Stef niezalogowany
25 maja 2015r. o 0:26
alter napisał(a):

Bzdura, to nie jest kwestia ewolucji, ponieważ w prawie mamy instytucje referendum. Jesteśmy po prostu na to za biedni, aby na każdy temat robić referendum.

Szwajcarzy prezydenta wybierają co roku, stać ich na to i na referenda też.

To jest oczywiście bzdura że Polska jest za biedna aby raz na rok dać jedną kartkę papieru jednemu Polakowi do wypełnienia.

Natomiast Polska nie jest za biedna aby każdemu Polakowi dać PIT do wypełnienia :D

Można nawet sparować PIT z referendum, albo wybory samorządowe i do PE z referendum no ale ta ewolucja nie pozwala...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza