Skaut napisał(a): Nie głosowałem na Dudę, nie życzyłem mu zwycięstwa, nadal krytycznie oceniam jego obiecankową kampanię, nadal mam poważne obawy co do jego politycznej samodzielności ale od momentu jego zaprzysiężenia będę go szanował jako Prezydenta mojego kraju. Demokracja jest kiepskim sposobem sprawowania rządów ale jak na razie lepszej metody nie wymyślono.
Jest jeszcze anarchia , zamiast dup.okracji Skaucie :) W anarchii silniejszy rządzi i dba o słabszych. Anarchia tym różni się od monarchii , że nie zdziera ze słabszego podatków. W dupo.kracji podatek jest bogiem. Jak słusznie któryś z szacownych kolegów/ koleżanek zwrócił uwagę , Vat mógł wymyślić tylko szatan , nikt inny nie jest tak zły :D
A wracając do sprawy : jeśli sądzicie , że coś się zmieni , to jesteście w błędzie. Niektóre świnie staną się równiejsze , jak swego czasu Orwell pisał , a inne dostaną urzędowy zakaz korzystania z koryta , tudzież zabiorą im Złote Karty Goldman/Sachs. Polska jest krajem kolonialnym , jak słusznie zauważył Cejrowski , a POPIS nie jest w stanie tego zmienić. Ale my możemy :) Szerząc wiedzę :)
Ja tam osobiście , wczoraj , zagłosowałem na obydwu " szacownych kandydatów " POPISU :D
Ps. Droga Arystokratko :*, no proszę Cię , taka Mądra Baba z Jajami , jak Ty , straszy mnie inflacją ? Tą starą śpiewkę można już między bajki włożyć :D
Miłego:)