Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wybraliśmy nowego prezydenta
10114
#alter nieaktywny
25 maja 2015r. o 11:52
[img=1432547544_1cnpzum.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
25 maja 2015r. o 12:57
Proponuję jeszcze nie świętować - to są bezwzględni zawodowi bandyci, wszystko mogą. Nawet to czego sobie nie wyobrażacie.
Z ostatnich wyborów do dziś nie ogłoszono wyników.
~przemek niezalogowany
25 maja 2015r. o 13:55
@ pankracy
...." Nastał wreszcie czas na zgodę w narodzie. Nie będzie to łatwe, bo nadal media przychylne PO podsycały będą żar podziałów i pogardy dla pewnej części społeczeństwa....."

Tyle pogardy ile można wyczytać z transparentów każdej smoleńskiej miesięcznicy to ja nigdy w życiu nie widziałem. Więc bez przesady z ta pogardą mediów przychylnych PO.
Właściwie cieszę się naiwniacy, że szykuje się wam taka kraina szczęścia. Jest Duda. Da 50o zł na każde dziecko, podniesie pensję minimalną i średnią, obniży wiek emerytalny i da godziwą emeryturę. I wrócą wszyscy nieszczęśliwcy ze zmywaków w Anglii. Żyć nie umierać. Powodzenia.
11100
#Blackjack nieaktywny
25 maja 2015r. o 14:00
~przemek napisał(a): @ pankracy
...." Nastał wreszcie czas na zgodę w narodzie. Nie będzie to łatwe, bo nadal media przychylne PO podsycały będą żar podziałów i pogardy dla pewnej części społeczeństwa....."

Tyle pogardy ile można wyczytać z transparentów każdej smoleńskiej miesięcznicy to ja nigdy w życiu nie widziałem. Więc bez przesady z ta pogardą mediów przychylnych PO.
Właściwie cieszę się naiwniacy, że szykuje się wam taka kraina szczęścia. Jest Duda. Da 50o zł na każde dziecko, podniesie pensję minimalną i średnią, obniży wiek emerytalny i da godziwą emeryturę. I wrócą wszyscy nieszczęśliwcy ze zmywaków w Anglii. Żyć nie umierać. Powodzenia.

A co było w zamian? Afery, podwyżki i bredzenie .... Niech zmienia pracę i bierze kredyt...

Nie wolno, Rin, absolutnie nie wolno przegryzać ludziom gardeł. (...) To nielegalne.
~Art niezalogowany
25 maja 2015r. o 14:19
wstyd mi za dyplomatów, którzy rzucali poza granicami Polski negatywny obraz społeczeństwa.Informacje jakie napływają z komentarzy świadczą iż wygrali nacjonaliści, skrajni prawicowcy, a na kandydata głosowali durni młodzi z podstawowym wykształceniem oraz ciemna wiocha.
~przemek niezalogowany
25 maja 2015r. o 14:42
@ Blackjack

Wiem, że w zamian nie było wiele. Wiem też, że na takie sytuacyjne pytanie na ulicy (jak wziąć kredyt na mieszkanie ?) nie ma prostej odpowiedzi. Moja wypowiedź to nie hymn pochwalny Komorowskiego tylko uwaga do niczym nie uzasadnionego optymizmu, że teraz otwiera się prosta droga do zgody. Pomimo często trudnej sytuacji około 48 % ludzi głosowało na Komorowskiego (ja także), na którego wylewano wiadra pomyj podczas różnych marszów pod egidą PIS. Dlatego optymistyczny wpis pankracego że " Nastał wreszcie czas na zgodę w narodzie" wydaje mi się daleki od prawdy. Za budowanie zgody sa odpowiedzialne obie strony. Każda ma "za uszami". Zwycięstwo Dudy niczego w tej sprawie nie przesądza. Oby budziło uzasadniona nadzieję.
~agent xl niezalogowany
25 maja 2015r. o 14:51
Jürgen Roth: Wynik polskich wyborów prezydenckich to siarczysty policzek wymierzony niemieckim mediom

Wynik polskich wyborów jest siarczystym policzkiem wymierzonym większości niemieckich mediów i ich korespondentom w Polsce
— tak zwycięstwo Andrzeja Dudy skomentował na swoim facebookowym profilu Jürgen Roth, niemiecki dziennikarz, autor książki „Tajne akta S.“

ch sympatie pokładane w Bronisławie Komorowskim, określanym jako liberalny polityk, są ekstremalnie wyzywające.
Roth zarzuca swoim mainstreamowym kolegom brak niezależności w opisie sytuacji w Polsce.
Nikt (z dziennikarzy niemieckich) nie zajmował się demontażem państwa w kwestiach społecznych, wciąż rosnącą biedą, rozprzestrzeniającą się korupcją, czy choćby prostytucją dziecięcą w szkołach. Za to wszystko odpowiedzialny jest rząd kierowany przez Donalda Tuska i Bronisław Komorowski, którego ciemna przeszłość zaczęła wychodzić na jaw po śmierci prezydenta Lecha Kaczyńskiego w Smoleńsku.
Dziennikarz, który po napisaniu książki o katastrofie smoleńskiej, padł w swoim kraju ofiarą zamilczania, a w Polsce zaczęło się szczucie na niego mediów prorządowych, poddaje też w wątpliwość szczerość żałoby Tuska po śmierci Lecha Kaczyńskiego. Być może widział tę scenę…

Roth wyraźnie cieszy się z decyzji dokonanej przez polskich wyborców
bez względu na to, czy to pasuje niemieckim korespondentom, czy nie.

http://wpolityce.pl/swiat/245796-jurgen-roth-wynik-polskich-wyborow-prezydenckich-to-siarczysty-policzek-wymierzony-niemieckim-mediom
~Pankracy niezalogowany
25 maja 2015r. o 15:29
Każdy ma prawo do odmiennego zdania. Nie wszystko w Polsce przez ostatnie 8 lat było złe, ale ja oceniam to tak, że Polakom (części) żyło się nieźle pomimo działań rządu, a nie dzięki niemu.
Polska otrzymała z budżetu UE jakieś 400mld złotych, a mimo tego rząd PO zadłużył nas na 500mld złotych!! Czy to jest sukces? Przy tym wzrost gospodarczy tak naprawdę był rachityczny. Co powstało? Ile fabryk za te środki wybudowano? Stadiony i najdroższe w świecie autostrady, po których głównie niemieckie tiry przewożą towary ze swoich montowni. Sukces PO to autostrady, za które Polska zapłaciła najdrożej spośród wszystkich krajów europejskim, tylko nie wiadomo komu, bo większość firm budujących autostrady upadła, pomimo, iż pensje robotników zatrudnionych przez nie były w Europie najniższe!! Zapewne wkrótce dowiemy się więcej na ten temat z kolejnych nagrań od Sowy. Cud!!
Wiem, że jakaś część wyborców Prawa i Sprawiedliwości przegina ze zachowaniami, ale dzieje się tak m.in. dlatego, że władza (PO) nie zareagowała tak jak powinna i od kilku lat sprawia, że jesteśmy w Europie wyrobnikami, tanią siłą roboczą bez prawa głosu i ma się nas za idiotów. Polacy chcą być wreszcie podmiotem, a nie przedmiotem. Być może lepszym kierunkiem jest ruch Kukiza, tego nie wiem. Od czegoś trzeba zacząć. Trzeba zbudować państwo, które będzie dumne i silne, a pod rządami PO to niemożliwe. Nie wystarczy ciepła woda w kranie i ośmiorniczki na koszt podatnika. Potrzebni są ludzie, których nazwiemy patriotami, a nie Vincent z Londynu, czy Donald z Brukseli.
Niepokój na zachodzie Europy to znak, że być może z Polską trzeba będzie się liczyć. A zacząć można od zmian, jakie na Węgrzech wprowadził Orban. Z niego tacy jak wyborcy PO także się śmiali, ale jak powiada pismo "po ich owocach ich poznacie" - a owoce Orbana sa dla przeciętnego Węgra dobre. MFW też się już z nimi przeprosił.
Mam wrażenie, że w Polsce uczestniczymy w jakimś przebudzeniu i w końcu po raz pierwszy od roku 1989 to zmiany o charakterze pozytywnym. Uczestnictwo w tym jest dla mnie czymś ważnym, z czym się identyfikuję. I w co wierzę. Może Kukiz, a może ktoś inny, ale nie PO - panom i paniom od Sowy i kupczenia Polską przy ośmiorniczkach dziękujemy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.