Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kongres Regionalny Świadków Jehowy
~Agnes85 niezalogowany
24 czerwca 2015r. o 20:57
A ja ani to ani to !! :D
Jestem ateistką i jestem szczęśliwa :*
Nikt mi kitu nie wciśnie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Proboszcz niezalogowany
24 czerwca 2015r. o 21:05
Proszę moderatora o skasowanie tego tematu.
Świadkowie Jechowy założyli go celowo.Próbują skolonizować nasze miasto.Ustawiają się blokując przejście i atakują nas katolików czwórkami.Tak,teraz chodzą po 4 osoby.
~ niezalogowany
24 czerwca 2015r. o 21:18
~Wodzu napisał(a): Dziwne że J.P.II wyraźnie powiedział że jesteście sektą,że przekręcacie słowa naszej katolickiej biblii.A sprawdźcie sobie ilu macie wyznawców na świecie a ile inne ,normalne religie.Won z Bolesławca!!
A ty skąd wiesz ,ze inne religie są "normalne"i własciwie dlaczego tak uważasz? ile tych "normalnych" jest? Jeżeli się różnią swoją innością to w każdej jest coś nie tak chyba? Każda religia prowadzi [ma prowadzic do jednego Boga bo przecież jeden jest i nie ważne chyba jest aż tak bardzo kto jak Go nazywa ,Jehowa,Jahwe,Adonaj,Allah,byle człowiek był prawy,sprawiedliwy,dobry i stosował sie do Bozych nakazów i zakazów,mamy dekalog i wiemy jak powinniśmy zyć,jeżeli będziemy z dekalogiem w zgodzie ,to nazwa religii nie ma znaczenia,nie bronię Świadków Jehowy,sa mi obojetni,nie widze jednak racji aby ich postponować,kazdy wielbi Boga jak umie,oni właśnie tak,mnie to nie gniewa ani obchodzi.
~ niezalogowany
24 czerwca 2015r. o 21:57
Nie oburzajcie się zbytnio na jehowych, to sa po prostu ludzie błądzący, ale najczęściej o szczerych intencjach...
~Inni niezalogowany
24 czerwca 2015r. o 22:22
~ napisał(a): Nie oburzajcie się zbytnio na jehowych, to sa po prostu ludzie błądzący, ale najczęściej o szczerych intencjach...

Dlaczego błądzący ?
A zielonoświątkowcy a wyznawcy dnia siódmego ? A prawosławni ? A muzułmanie ? A grekokatolicy , a protestanci ?A buddyści ?

Kto błądzi a kto ma racje ?
A może ateiści ?
~Luki niezalogowany
24 czerwca 2015r. o 22:31
PanieM, to nie są Katolicy, oni tylko tak myślą, ich bóg ma kopyta i rogi. Prawdziwy Katolik nie zionie nienawiścią do bliźniego a już na pewno nie do tego który wyznaje tego samego Boga tylko w nieco inny sposób. Wiara Katolicka nie zakłada nienawiści tylko miłość i uczy jej a to tutaj... Faryzeusze. Można się z kimś nie zgadzać ale nie można go nienawidzić z powodu odmienności światopoglądowej. Świadkowie Jehowy są tutaj, są Bolesławianami i Polakami, pisanie że nie chcemy Was tutaj to bzdura, chcemy i zyjcie tu spokojnie.

Nigdy żaden z nich nie zrobił mi nic złego (w przeciwieństwie do Katolików ),chodziłem z jednym do technikum i był bardzo dobrym kolegą, nigdy nie narzucal nikomu swoich poglądów, opowiadał czasem jak to wszystko wygląda u nich - jeśli ktoś go zapytał. owszem, czasem niektorzy bywają nieco nachalni ale zwykle po grzecznej odmowie dziękują za rozmowę i rozchodzimy się w zgodzie. Katolicy też odwiedzają domy głosząc swoją wiarę, chodzą księża, panie sprzedające oplatki i nikt ich nie wyzywa więc jeśli nie masz ochoty świadków słuchać, podziękuj za rozmowę powiedz wprost że nie jesteś zainteresowany i nie będzie problemu.

Pozdrawiam
~ niezalogowany
24 czerwca 2015r. o 22:43
~ napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a): a od kiedy Świadkowie Jehowy to sekta?!

Od zawsze.

Taka sama sekta jak i kościół katolicki.

Poczytaj trochę, zanim coś napiszesz. Odrobina wiedzy jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
~ niezalogowany
24 czerwca 2015r. o 22:45
~Agnes85 napisał(a): A ja ani to ani to !! :D
Jestem ateistką i jestem szczęśliwa :*
Nikt mi kitu nie wciśnie.

Skoro jesteś a-teistką, to w którego boga nie wierzysz?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia