Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W Bolesławcu brakuje ludzi do pracy
~cuda i dziwy niezalogowany
5 sierpnia 2015r. o 16:47
skorn napisał(a):
~cuda i dziwy napisał(a): gdzie ta praca niby jest ?
Proszą o chodzby jedną konkretną oferte na terenie miasta.

srg global

miałem skierowanie z pup wszystkie uprawnienia itd
jakoś mnie nie zatrudnili
kombinują coś z taką nibyfimą pośredniczącą
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
5 sierpnia 2015r. o 17:00
Kontaktowałes się bezpośrednio z Trankwalder? Mogę ci podać nr tel. kom. Miesiąc temu brali wszystko, co na drzewo nie ucieka.

<i>
~dziwa i cuda niezalogowany
5 sierpnia 2015r. o 17:52
skorn napisał(a): Kontaktowałes się bezpośrednio z Trankwalder? Mogę ci podać nr tel. kom. Miesiąc temu brali wszystko, co na drzewo nie ucieka.

to jest nibyfirma pośrednicząca
jest sezon urlopowy więc brali wszystkich a po urlopach będą wywalać
natomiast do srg nikt cię nie dopusci

szukam pracy na stałe a nie na sezon
~robson niezalogowany
5 sierpnia 2015r. o 18:22
Do pracodawcy z jajem zamiast mózgu.. zapłać pracownikom to bedziesz ich miał solidnych. Nie myśl sobie że ktoś bedzie robił za 1200zł cały miesiąc. Ja pracowałem w Bolcu u trzech pracodawców z czego kazdy płacił groszę i myslał ze może ja bede robił od rana do wieczora aby utrzymać Jego zone , dzieci które pewnie nigdy rąk nie pobrudziły, psy i koty. Wszyscy płacili groszę ale chociaż jeden okazał sie w pożadku. Dużo jest mądrych, pożadnych pracodawców ALE CO Z TEGO JAK PŁACĄ GROSZE!! GROSZE!! Jeszcze trochę i młodzi całkiem po wyjezdzają i nie bedziecie mieli murzynów za 1200zł. Mi na szczęscie udało sie znalesc dobrze płatna pracę w dolnośląskim ale w Bolcu takiej nie ma!!
13055
#jacekboleslawiec nieaktywny
5 sierpnia 2015r. o 18:52
Za pol-darmo nikt nie bedzie pracowal. Niech zatrudniaja rodzinke

!!
~ niezalogowany
5 sierpnia 2015r. o 20:08
A ile powinien zarabiać facet na godzinę wg was?? Z zawodowym lub średnim wykształceniem. Np budowlaniec Który umie robić oczywiście. Który jest dokładny. No słucham propozycji.
~niki niezalogowany
5 sierpnia 2015r. o 20:21
11445
PanM
5 sierpnia 2015r. o 21:08
Podstawowy problem w Polsce to brak na odpowiednim poziomie kwoty wolnej .
Powinna być ona w tej samej wysokości co płaca minimalna brutto.

Do tego aby wyeliminować umowy śmieciowe minimalna stawka godzinowa w wysokości 1/160 płacy minimalnej bez względu na rodzaj umowy.

Takie rozwiązanie likwiduje szarą strefę .
Likwiduje pracę niewolniczą
Nadaje sens pracy jako takiej.
zAPEWNIA PRZEŻYCIE OSOBIE PRACUJĄCEJ
Powstrzymuje część obywateli przed emigracją.
Stymuluje koniunkturę / PKB /
i WIELE INNYCH POMNIEJSZYCH POZYTYWÓW.

Dopisane 05.08.2015r. o godz. 21:08:

https://www.facebook.com/PrawoDoPrzezycia?fref=ts

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.