~C4 napisał(a):dla junior dev 3500 netto to jak na bc niezle.senior powinien oczywiscie zarabiac duuuuzo wiecej~ napisał(a):skorn napisał(a): W ofercie stało 3500 brutto czy jakoś tak.dalej malo. Tyle to powinno byc netto
3500 to jest nic , programista ( w zależności oczywiście od języków) ale w przypadku C++ powinien zarobić minimum 2 razy tyle i to oczywiscie netto
~zx napisał(a): witam wszystkich.
Mieszkam i pracuje na codzien w Anglli, ale teraz jestem z dziewczyną w Bolesławcu i tak mi się tu spodobało, że myślimy, żeby się tu osiedlić. Żona nie będzie miała problemów z pracą w swoim zawodzie, bo jest farmaceutką. Ja jestem jednak programistą Java/c++ (prawie 10 lat doświadczenia w dużych międzynarodowych firmach) i dlatego zastanawiam się, czy w Bolesławcu i okolicach istnieją firmy programistyczne. W internecie znalazłem tylko jedną, ale może źle szukam? Mogę ew dojechać do pracy do 50 km, jeśli stawki będą odpowiednio wysokie.
Pozda tym drugie pytanie - ile zarabiają w małych miastach w Polsce programiści? Czy macie doświadczenie z pracy w lokalnych firmach programistycznych? Jakie są mniej więcej zarobki dla doświadczonych programistów?
~ napisał(a): to niech szuka dalej hahaha