~majętny Stef niezalogowany 22 sierpnia 2015r. o 21:46
Romanowie zrobili błąd. Powinni dać Bogusiowi nagrodę za najlepszą paradę.
Myślę że amerykańce by nie ogarnęli rozwoju wydarzeń a i pamiątkę z Bolesławca by mieli ładną.
Że gliniady nie będzie to było wiadomo już dawno i przez Bogusia stracili tylko na samolot z LA.
Dlaczego ich nie ostrzegł? Widać że grają w jednej drużynie bo spontan to to nie jest, no chyba że każdy murzyn i amerykanin ma na czole napisane że leci na gliniadę.
Mimo to Roman powinien podarować jakąś zastawę tym ludziom za to że niepotrzebnie się kopsnęli wgłąb ZSRR.
Czarna procesja to kolejny, żałosny, prymitywny wygłup Nowaka. Żałosny początek końca durnowatej taplaniny w glinie i koniec jej niemego "autora". NARESZCIE !!
Ktoś powiedział fajnie, fajnie- naprawde? Co jest fajnego w tym, że ludzie nie potrafią sie bawić kiedy inni tak świetnie się bawią bo jest do tego doskonała okazja? Święto Ceramiki jest czymś wyjątkowy i
nikt nie powinien zaprzeczać oczywistym faktom!!!!!!!!!!
Pamiętam jak byłem na targach Turystyki w Hali Ludowej we Wrocławiu kilka lat temu i akurat w National Geographic był materiał o Gliniadzie ,jako jednej z najlepszych ,najoryginalniejszych atrakcji w EUROPIE !!
Ale tak się zgrało,że obok National Geographic było stanowisko Bolesławca i jak zapytałem o Gliniadę (udając turystę z krańca Polski i pytałem o Gliniadę ,bo wyczytałem w aktualnym NGT, to stwierdzili,ze to krótki pokaz kilku ludzi umazanych gliną.
Ogólnie w żaden sposób te osoby tego nie reklamowały ,wręcz unikały tematu...
Jedne targi:P na stronie zacnego NGT jest zwyrózniana Gliniada ,a na stoisku Bolesławca jest sprowadzana do dna..
Moim zdaniem ,logicznie myśląc p.Roman powinien cieszyć się z promocji mioasta ,ale jak widac od lat walczy z promocja miasta :(
Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
Hemi... a na co prezydentowi promocja miasta poza miastem? Turysci go nie wybieraja. Zauwaz ze ratusz dopieszcza tych co pomagaja wygrac wybory. I tylko na tym im zalezy i utwierdzaniu przez lokalną tv boleslawieckim raju.
około 10 -tej spotkałem grupe niemców w czarnych koszulkach znapisem ,gliniada2015 ,teraz wiem że to v kolumna. ;) co sie porobiło w tym grajdole bałkańskim?jutro idę na bałkanicę chyba piesi> ;(
Ktoś chce Gliniade? myślę, że to chyba nie jest problem trzeba tylko uzgodnić szczegóły z Panem Bogdanem i proszę bardzo. Impreza pod tytułem Gliniada może być wszędzie gdzie kto chce, w każdym zakątku świata (wszyscy co pokazują napisy, że chcą gliniadę to raczej obcokrajowcy i może to być dla nich nielada atrakcja) Problem może być tylko z tym że to raczej nie jest impreza na kilka dni to coś na godzinę no może dwie, więcej to już zwyczajnie nudą wieje!
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.