~xl napisał(a): ~ napisał(a): Pamięta ktoś twierdzenie Pitagorasa?Nie?To przypomnę:Pitagoras twierdzi,że kocie g... śmierdzi.A teraz poważnie,zgadzam się z poprzednikiem,że nadmiar bezpańskich kotów przynosi szkody.Zimą wyłapują sikorki,kosy i inne ptaszki,których nie ma w nadmiarze,a które się dokarmia.Szlag mnie trafia,jak widzę rano na śniegu kocie ślady,tam gdzie mogą nocować dokarmiane ptaszki!Ja dokarmiam,a jakiś sierściuch ma ich zjadać?Koty też są może i potrzebne,niech łapią myszy i nornice.Nadmiar szkodzi,a może odstrzeliwać jak bezpańskie psy?
Może by się przydało odstrzelić takich co takie wywody snują??? Zajmij się swoimi ptaszkami jak je lubisz i chwała ci za to. Skoro lubisz ptaszki dziwi mnie że z drugiej strony chcesz do kotów strzelać! Nie ma nic gorszego od takich pseudo wielbicieli zwierząt. Przepraszam że to napisze ale wsadź sobie łeb do kibla i trzaśnij się deklem może rozumek wróci. :| Taka jest przyroda że zwierzęta polują na siebie nawzajem aby przeżyć. Roztkliwiasz się nad ptaszkiem a z pogarda o kotach. Rzygać mi się chce jak czytam coś takiego. Pomagasz swoim ptakom pomagaj. Inni pomagają kotom i chwała im za to!!
Człowieka można poznać jaki jest po jego stosunku do zwierząt . Nie musisz pałać miłością do kotów i innych za którymi nie przepadasz , ale je szanuj i do mordowania nie namawiaj. Najgorsza kanalia to taka co się wyżywa na zwierzętach , to jest dno najgorsze na świecie!!!
Chamie zbuntowany,dlaczego obrażasz,kogo nie znasz?Wszystko,co jest w nadmiarze ,zakłóca równowagę w przyrodzie,gdy braknie naturalnej selekcji.Dokarmianie i tak już dużej populacji bezdomnych kotów zakłóca w jakiś sposób tę równowagę i staje się problemem dla otoczenia,o czym świadczą inne posty.Takie problemy reguluje się właśnie w ten sposób.Tak robiono z lisami,robi się z bobrami czy wilkami,jeśli ich ilość zakłóca równowagę i czynią szkody.Nie mam jakichś uprzedzeń do kotów,ale zrozum,kocia mamo czy tato,że takie pupile paskudzą gdzie popadnie i nie każdy musi to tolerować.A język jakiego używasz świadczy o Tobie oraz,że brak Ci wychowania.W swoim domu załóż sobie nawet hodowlę kotów,tylko jak zareagują sąsiedzi,ciekawe czy będą chcieli znosić takie uciążliwości?