Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Pomóż kotom przetrwać zimę!
~erni niezalogowany
7 października 2015r. o 19:49
Natura sama reguluje ilośc zwierząt-wymuszanie na siłe cyklu biologicznego w przyrodzie niszczy równowage ekosystemu.Dlatego ,sa pory roku,by przetrwały nasilniejsze osobniki do dania życia potomstwu.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
7 października 2015r. o 20:53
~erni napisał(a): Natura sama reguluje ilośc zwierząt-wymuszanie na siłe cyklu biologicznego w przyrodzie niszczy równowage ekosystemu.Dlatego ,sa pory roku,by przetrwały nasilniejsze osobniki do dania życia potomstwu.

Święte słowa. Dzikie koty przestają polować na gryzonie, (których teraz - jesienią jest wszędzie pełno), tylko czekają o stałej porze na suchą karmę przewożoną im przez panią-karmicielkę. Jednym słowem przez taką gorliwą troskliwość kocia populacja na działkach rośnie i ma się całkiem dobrze. Tylko co ma z tego człowiek, oprócz zasr..nych grządek?
~kk niezalogowany
7 października 2015r. o 21:14
akurat nie zgadzam się z wypowiedzią wyżej. jestem właścicielką kotka, który pomimo otrzymywania najlepszych łakoci poluje na myszy i ptaki. nie można takimi wypowiedziami czyścić swojego sumienia. kot to istota żywa, głodując i marznąc cierpi. poza tym to kochane i mądre zwierzatka
2820
#k1p nieaktywny
7 października 2015r. o 21:21
Oczywiście, że tak. Tylko karmiony kot ma siłę i chęci polować. Moja kotka regularnie przynosi myszy, a nawet krety. Nigdy jej nie głodziłam, ale też nie przekarmiałam.
~ niezalogowany
7 października 2015r. o 21:21
Pamięta ktoś twierdzenie Pitagorasa?Nie?To przypomnę:Pitagoras twierdzi,że kocie g... śmierdzi.A teraz poważnie,zgadzam się z poprzednikiem,że nadmiar bezpańskich kotów przynosi szkody.Zimą wyłapują sikorki,kosy i inne ptaszki,których nie ma w nadmiarze,a które się dokarmia.Szlag mnie trafia,jak widzę rano na śniegu kocie ślady,tam gdzie mogą nocować dokarmiane ptaszki!Ja dokarmiam,a jakiś sierściuch ma ich zjadać?Koty też są może i potrzebne,niech łapią myszy i nornice.Nadmiar szkodzi,a może odstrzeliwać jak bezpańskie psy?
~ niezalogowany
7 października 2015r. o 21:35
k1p napisał(a): Oczywiście, że tak. Tylko karmiony kot ma siłę i chęci polować. Moja kotka regularnie przynosi myszy, a nawet krety. Nigdy jej nie głodziłam, ale też nie przekarmiałam.
Otóż jest odwrotnie,głodny kot poluje.A krety,przypomnę,są pod ochroną.Mówimy o nadmiarze populacji bezpańskich kotów.Każdy,kto chce,niech trzyma kota u siebie w domu,karmi go i po nim sprząta/kuweta !/,a nie,żeby się rozmnażały i paskudziły.
2820
#k1p nieaktywny
7 października 2015r. o 21:38
Głodny kot poluje :|
Tak, tak...
~ niezalogowany
7 października 2015r. o 22:57
Kotki mają taką altankę, a bezdomni sypiają w śmietniku.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia
REKLAMAMrowka zaprasza