Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

Szpital Powiatowy - dobry czy zły ?

11445
PanM
17 grudnia 2015r. o 11:48
Pewne zdarzenie spowodowało że niedawno byłem pacjentem jednego z oddziałów Szpitala na ul,Jeleniogórskiej.
Przyjrzałem się jak on działa od środka .Wsłuchałem w opinie innych pacjentów i personelu.
Aby zachować obiektywizm pozwolę sobie w pierwszej kolejności wysłuchać głosu Państwa.
Proszę o konstruktywne pozbawione emocji opinie.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~cha cha cha niezalogowany
17 grudnia 2015r. o 13:46
sluzba zdrowia ?
~Maria niezalogowany
17 grudnia 2015r. o 14:29
Na początku roku,byłam na oddz. neurologicznym, jako odwiedzająca.Na sali leżał człowiek, starszy pan, bardzo sympatyczny- najprawdopodobniej po wylewie, albo udarze, bo miał lekki niedowład jednostronny.Ponoć był bezdomny. Chodził.Jakie było moje zdziwienie,pan chodził boso,bez kapci, bez skarpet!!!!!!A leżał, tam, już drugi tydzień! Zima, wychodził do toalety, do palarni, bo palił, do łazienki.Były wizyty lekarskie,pielęgniarki, wchodziły, ale tylko wtedy, gdy musiały coś zrobić i nikt przez tak długi okres nie zainteresował się,biednym bosym człowiekiem!!!!Kto tym piel. dał dyplomy????Ale podwyżki, to owszem.przydały by się.Czy personel, już tak bardzo wysoko nosi głowy,że nie dostrzega pacjenta????? Gdzie empatia?? Co robi oddziałowa?? ŻENADA/
~ niezalogowany
17 grudnia 2015r. o 15:04
Ciekawe skąd ten biedny człowiek bez kapci miał na papierosy ? cyt: bo palił.......

Trzeba było przynieść te kapcie ot tak , taki odruch ludzki.
~Mariusz niezalogowany
17 grudnia 2015r. o 15:10
~ napisał(a): Ciekawe skąd ten biedny człowiek bez kapci miał na papierosy ? cyt: bo palił.......

Pewnie kapcie sprzedał żeby kupić papierosy:)
~ niezalogowany
17 grudnia 2015r. o 15:17
~ napisał(a): Ciekawe skąd ten biedny człowiek bez kapci miał na papierosy ? cyt: bo palił.......

No właśnie !! Na drogie papierosy miał forsę a na kapcie choćby takie z bazaru za 3 zeta [do szpitala dobre] ,to nie miał,jakże dziwni sa ludzie ,pochwalający patologię,jarać szlugi aż do gruźlicy i raka płuc to zrozumienie i pełny szacun jest,zastanów się współczująca nad kim się użalasz,chorzy nie powinni palić papierosisków i tyle,czasem na bochenek chleba nie zostawią sobie tylko przepalą i przepiją ,trzeba być bogatym ,żeby sobie tak pozwalać,jak by tak wszyscy przepalali swoje dochody to by wszyscy bez kapci biegali,nie ma nad czym kwilić paczka szlugów mniej i porządne kapcie kupi.A woli puścić kasę z dymem to niech łazi bez butów,pies z nim tańcował :D
9984
#gover nieaktywny
17 grudnia 2015r. o 15:21
~Mariusz napisał(a): Pewnie kapcie sprzedał żeby kupić papierosy:)

Jestem palaczem. Byc moze postapilbym podobnie.
Wracajac do meritum, sadze ze szpitalowi w takim prowincjonalnym miescie, i z takim budzetem, nie mozna nic negatywnego zarzucic. Personel jest kompetentny, mily, i uprzejmy.

Dopisane 17.12.2015r. o godz. 15:21:

~Mariusz napisał(a): Pewnie kapcie sprzedał żeby kupić papierosy:)

Jestem palaczem. Byc moze postapilbym podobnie.
Wracajac do meritum, sadze ze szpitalowi w takim prowincjonalnym miescie, i z takim budzetem, nie mozna nic negatywnego zarzucic. Personel jest kompetentny, mily, i uprzejmy.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 grudnia 2015r. o 15:45
Moja córa jakieś dwa lata temu miało kontuzję kolana. Już po pół roku udało nam się dostać do chirurga. Nie będę się wypowiadał odnośnie kompetencji i sypał nazwiskami , ale jedno powiem , u mnie na budowie taki numer by nie przeszedł :D Następna wizyta już za rok , zobaczymy , czy uda im się coś ustalić , a kolano dalej boli :D Oczywiście , to nie jest śmieszne , to jest tragiczne. Zastanawiam się czy warto finansować taką służbę zdrowia ?

Przy czym Przemo , prywatyzacja nie jest panaceum na dolegliwości :)

Miłego wieczoru :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.