Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

PiS a Polska .Polska a Polacy

211
skorn
2 maja 2017r. o 18:05
Jeśli faszyzm czy nazizm są prawicowe, to ludzie tacy jak Korwin to skrajna lewica. Nie można być przeciwko wolnemu rynkowi i uważać się za prawicowca.

Ja osobiście uważam systemy totalitarne za konglomeraty tego, co w ideologiach lewicowych i prawicowych najgorsze - szowinizmu i kolektywizmu.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
2 maja 2017r. o 18:08
skorn napisał(a): Jeśli faszyzm czy nazizm są prawicowe, to ludzie tacy jak Korwin to skrajna lewica. Nie można być przeciwko wolnemu rynkowi i uważać się za prawicowca.

Ja osobiście uważam systemy totalitarne za konglomeraty tego, co w ideologiach lewicowych i prawicowych najgorsze - szowinizmu i kolektywizmu.

No proszę , jednak jest płaszczyzna na której nasza opinia jest identyczna ...

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~ niezalogowany
2 maja 2017r. o 18:09
Kogo to obchodzi co ty uważasz. Ciebie nikt nie słucha i nikt cię nie lubi.
~~ niezalogowany
2 maja 2017r. o 18:24
Lewackie myślenie to dla mnie to lewicowe , a przy tym nie dopuszczające żadnej dyskusji. Dzisiaj mamy to na co dzień - kogoś kto ma inne poglądy określa się mianem szerzącego "mowę nienawiści" i tego typu podobnymi bzdurnymi określeniami mającymi go całkowicie wykluczyć z obiegu społecznego. Nawet poprzez zamknięcie w więzieniu. W wielu krajach lewactwo zamyka w więzieniach ludzi za głoszenie poglądów na przykład antyaborcyjnych. Mechanizm, który dzisiaj jest powszechnie stosowany opisał lewak (wg mojej definicji :) ) H. Marcuse. Wg niego "tolerancja wyzwalająca oznaczałaby nietolerancję wobec ruchów prawicowych i tolerancję wobec lewicowych". Tak działa prawie cała lewica dzisiaj - nie ma dyskusji, bo tylko oni mają rację a ich tolerancja "wyzwalająca" dokładnie jest realizowana wg przepisu Marcuse. Dlatego mamy coraz więcej lewaków, a coraz mniej lewicowców.
Co do faszyzmu - pisałem, że odpowiadając na twoje pytanie dodałem mój komentarz dla wszystkich, którzy do dzisiaj sądzą, że faszyzm ma pochodzenie prawicowe. Nie ma - jest to ideologia wywodząca się z pomysłów lewicy. Że różne mutacje i hybrydy mają jakieś elementy bazujące na doktrynach prawicowych to nie zmienia to faktu lewicowości faszyzmu i wspólnego korzenia faszyzmu z komunizmem i nazizmem.
Dyskusja trochę za "ciężka" na forum, ale na koniec warto zaznaczyć, że dzisiejsze pojęcia "lewica" i "prawica" są wysoce rozmyte i niedookreślone. Stąd też pomyłka w Polsce z określaniem PiSu prawicą. Jest co prawda na prawo od PO i jej podobnych, ale jest to dalej zdecydowanie partia lewicowa.
~~yura niezalogowany
2 maja 2017r. o 18:26
Palicut go lubi bardzo bardzo.
~~ niezalogowany
2 maja 2017r. o 18:38
skorn napisał(a): Jeśli faszyzm czy nazizm są prawicowe, to ludzie tacy jak Korwin to skrajna lewica. Nie można być przeciwko wolnemu rynkowi i uważać się za prawicowca.

A co i w której ideologii prawicowej znalazłeś podobnego do szowinizmu? Lewica jest najczęściej szowinistyczna - naziści byli szowinistami rasowymi, komuniści byli szowinistami klasowymi. I wynika to wprost z ich ideologii.
~~Anty pis niezalogowany
2 maja 2017r. o 18:49
http://www.tvn24.pl/general-koziej-napisal-list-otwarty-do-beaty-szydlo-i-andrzeja-dudy,736519,s.html

Ja myślę że karakan by dowodził co nie ma pojęcia nawet o koncie bankowym ale jestem pewien że pierwszy by spierdzi..ił z Polski.
11445
PanM
2 maja 2017r. o 19:23
Oto jeden ze sposobów wyprowadzania / kradzieży / pieniędzy podatnika poza budżet państwa .
Wedle uważania kto co lubi. Może trafi się jakiś minister faworyzujący burdele .?
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/dotacje-dla-rydzyka-pieniadze-ojca-rydzyka/7xnh2j7

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza