~ napisał(a): Obrońco Relicha jeśli uważasz że tematy z udziałem Burmistrza są mało interesujące to wytłumacz mi skąd się wzięło ponad 20 tysięcy wejść ,dużo osób czyta nie wszyscy piszą posty.Nie jestem obrońcom Relicha.To jest plotkowanie,teraz nazywane ,,wejściami".
~gof napisał(a):~ napisał(a): Obrońco Relicha jeśli uważasz że tematy z udziałem Burmistrza są mało interesujące to wytłumacz mi skąd się wzięło ponad 20 tysięcy wejść ,dużo osób czyta nie wszyscy piszą posty.Nie jestem obrońcom Relicha.To jest plotkowanie,teraz nazywane ,,wejściami".
~ napisał(a): Pamiętaj. W każdej plotce jest ziarno prawdy.
~petent napisał(a): Mieszkańcy nie ponoszą kosztów przyłączenia do urządzeń kanalizacyjnych. Rada nie może obciążyć mieszkańców jednorazową opłatą za przyłączenie do urządzeń wodociągowych i kanalizacyjnych . Nie ma znaczenia,że opłata została określona jako ,,stawka"będąca elementem taryfy - Uznał Wojewódzki Sąd Administracyjny w Kielcach. Nasuwa się pytanie czy mieszkańcy Gminy Nowogrodziec nie powinni zaskarżyć Urzędu Gminy za naliczenie mieszkańcom kwot od 1100zł do 1300zł za przyłącza kanalizacyjne. Ponadto Sąd podkreślił ,iż zbiorowe zaopatrzenie w wodę i odprowadzenie ścieków jest zadaniem WŁASNYM GMINY.więc co,ja mogę wystąpić do spółdzielni mieszkaniowej o zwrot?kasy pobranej w czynszu na poczet przyłączy?
~klucz-nick napisał(a):~petent napisał(a): Mieszkańcy nie ponoszą kosztów przyłączenia do urządzeń kanalizacyjnych. Rada nie może obciążyć mieszkańców jednorazową opłatą za przyłączenie do urządzeń wodociągowych i kanalizacyjnych . Nie ma znaczenia,że opłata została określona jako ,,stawka"będąca elementem taryfy - Uznał Wojewódzki Sąd Administracyjny w Kielcach. Nasuwa się pytanie czy mieszkańcy Gminy Nowogrodziec nie powinni zaskarżyć Urzędu Gminy za naliczenie mieszkańcom kwot od 1100zł do 1300zł za przyłącza kanalizacyjne. Ponadto Sąd podkreślił ,iż zbiorowe zaopatrzenie w wodę i odprowadzenie ścieków jest zadaniem WŁASNYM GMINY.więc co,ja mogę wystąpić do spółdzielni mieszkaniowej o zwrot?kasy pobranej w czynszu na poczet przyłączy?
~ napisał(a):~klucz-nick napisał(a):Wśród was nie ma kompetentnych ludzi. Są tylko ziejący nienawiścią do Burmistrza, co wpierają normalnym ludziom jakieś idiotyzmy. We wszystkich Gminach w około pobrano takie opłaty zgodnie z obowiązującym prawem, tylko w naszej było to bezprawne.~petent napisał(a): Mieszkańcy nie ponoszą kosztów przyłączenia do urządzeń kanalizacyjnych. Rada nie może obciążyć mieszkańców jednorazową opłatą za przyłączenie do urządzeń wodociągowych i kanalizacyjnych . Nie ma znaczenia,że opłata została określona jako ,,stawka"będąca elementem taryfy - Uznał Wojewódzki Sąd Administracyjny w Kielcach. Nasuwa się pytanie czy mieszkańcy Gminy Nowogrodziec nie powinni zaskarżyć Urzędu Gminy za naliczenie mieszkańcom kwot od 1100zł do 1300zł za przyłącza kanalizacyjne. Ponadto Sąd podkreślił ,iż zbiorowe zaopatrzenie w wodę i odprowadzenie ścieków jest zadaniem WŁASNYM GMINY.więc co,ja mogę wystąpić do spółdzielni mieszkaniowej o zwrot?kasy pobranej w czynszu na poczet przyłączy?
Najpierw trzeba założyć sprawę Urzędowi Gminy, myślę że ktoś kompetentny się tym zajmie ,to jest bardzo duża kwota do zwrotu.