Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Człowiek - dzieło Boga czy ewolucji ?

11445
PanM
6 grudnia 2020r. o 11:46
~~Sinawy Rozpław napisał(a): [
by ktoś kolejny napisał że ponownie ;) piszę językiem ''nienawiści''?

faclo, ty jesteś wierzący. I to mocno. Wierzysz w swoje zabobony i walczysz o nie na forum z uporem godnym lepszej sprawy.
Ale to taka wiara Kościoła faclo, który ma jednego wyznawcę. A w przykazaniach zamiast uczestnictwa w nabożeństwie masz obowiązek umieszczenia stu postów dziennie na bolec.forum. No i może jakiejś "poezji" raz na tydzień na forach dla "artystów" :)

Osoba myli pojęcia.
Ludzi konsekwentnie wyrażających swoje zdanie i popierających je konkretnymi dowodami nazywa wyznawcami zabobonów .
Czym zatem jest osoba ? Wierząca nie wiadomo w co i nie wiadomo dlaczego ?
Uważająca nawet najbardziej bzdurne teorie za prawdy objawione.
" siedem dni pracy boga " --- tu zaczyna się bajeczka.

Dopisane 06.12.2020r. o godz. 11:46:

Pannazdzieckiem napisał(a): No dobra Przemo ... kiedy leczyłeś się z raka i mądra ludzka istota inspirowana natchnieniem Wyższego Intelektu znalazła specyfik na Twe dolegliwości , a ja międzyczasie modliłem się do Stwórcy , abyś dalej istniał ... czy to tylko logika rzeczywistości , czy jakiś wymiar cudu ?

Jasnym jest , że umrzemy . Wcześniej , lub później , ale Ty odejdziesz w otchłań niewiary , a ja jak Feniks z popiołów tej Ziemi wstanę ... i urodzę się jeszcze raz . Taka jest moja wiara .

Już mnie kręci nowe życie :D

Dobra idę coś wypić i zapalić , a Ty Przemo dalej wojuj z Kościołem :D

Nie wiem co Cię tam tak kręci .
Nuda , zero alkoholu i fajek ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
6 grudnia 2020r. o 12:10
Co mnie kręci ... pytasz Przemo . Powiem Ci słowami aborygeńskiego szamana ...
" połączenie z duchem natury jest najwyższym darem Stwórcy " .

Możesz sobie kpić Szacowny Ateisto nawet z Panny , ale jeśli zrozumiesz przesłanie Avatara ( hamerykańska produkcja :) ) , to być może wtedy uwierzysz w istnienie nieśmiertelnych duchów inkarnujących w ciała i w Istotę , która sprawia , że elektron raz bywa falą , a raz cząsteczką .

Taki zakłamany purytanin , jak Ty Przemo , nigdy nie zrozumie dlaczego szaman pali zioło . :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
13926
qwax_
6 grudnia 2020r. o 13:54
PanM napisał(a):
No fakt liczby powalają.
80% wierzy w boga . nIE WIE A WIERZY .
Natomiast pozostałe 20% wie że boga nie ma.

1 % wiedzy ma większą wartość niż 99 % wiary,
Jak można ateiście proponować nauki osoby wierzącej jako argumenty na istnienie boga ?
Czy osoba czyta co sama pisze ?

Dobre pytanie: czy osoba wie co sama pisze??
Czy osoba nie zauważa, że bełkocze ?? ;)
Piszesz, że 80% osób wierzy w Boga, nie wie, ale WIERZY.
A 20% WIE, że Boga nie ma. Skąd te 20% to WIE - oni też WIERZĄ, ale w to, że boga nie ma.
I jakbyś tego nie nawał to też jest tylko wiara, a nie żadna nauka.
Nauka też nie potrafi udowodnić, że Boga nie ma ;)
I jeszcze dodam, że ja też nie wierzę w bogów przedstawianych nam przez różne religie, bo jak się człowiek wgłębi w te religie, to tam się nic "kupy nie trzyma".
Ale uważam jednocześnie, że istnieje jakaś siła wyższa, którą można nazywać Bogiem.

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Bladozielony Maczek niezalogowany
6 grudnia 2020r. o 15:27
ale bełkot.
~~Wrzosowa Jeżówka niezalogowany
7 grudnia 2020r. o 0:08
DP napisał(a):
Żyj w pokoju i pozwól żyć Innym bez próby udowadniania im, że są złymi ludźmi.

skieruj te swoje banały dziecko do swojego idola falcohorego
~~Wrzosowa Jeżówka niezalogowany
7 grudnia 2020r. o 0:13
~~Błękitnoszara Jasnota napisał(a):
PanieM! Pan to na serio napisał? Nie mogę uwierzyć, że są ludzie zadający takie pytania?

wiesz masz znakomity przykład wycofania starczego obawiam się czy to nie jest czasami jakaś starcza depresja zagubionego człowieka?
~Bladozielony Maczek niezalogowany
7 grudnia 2020r. o 8:05
Dokładnie, Przykurcz jest całkiem 'wycofany', toczy pianę z pyska, próba zagłuszenia sumienia - po wysłaniu brata w ostatnią podróż - skutkuje podpalaniem Polski.
~~Pawi Kokornak niezalogowany
7 grudnia 2020r. o 8:39
qwax_ napisał(a):
PanM napisał(a):
No fakt liczby powalają.
80% wierzy w boga . nIE WIE A WIERZY .
Natomiast pozostałe 20% wie że boga nie ma.

1 % wiedzy ma większą wartość niż 99 % wiary,
Jak można ateiście proponować nauki osoby wierzącej jako argumenty na istnienie boga ?
Czy osoba czyta co sama pisze ?

Dobre pytanie: czy osoba wie co sama pisze??
Czy osoba nie zauważa, że bełkocze ?? ;)
Piszesz, że 80% osób wierzy w Boga, nie wie, ale WIERZY.
A 20% WIE, że Boga nie ma. Skąd te 20% to WIE - oni też WIERZĄ, ale w to, że boga nie ma.
I jakbyś tego nie nawał to też jest tylko wiara, a nie żadna nauka.
Nauka też nie potrafi udowodnić, że Boga nie ma ;)
I jeszcze dodam, że ja też nie wierzę w bogów przedstawianych nam przez różne religie, bo jak się człowiek wgłębi w te religie, to tam się nic "kupy nie trzyma".
Ale uważam jednocześnie, że istnieje jakaś siła wyższa, którą można nazywać Bogiem.

Nowa forma religii qwax -- nie wierzę ale wierzę.
Jak qwax wgłębi się w te religie to mu się nic nie trzyma kupy ale na wszelki wypadek ma swoją teorię boga.
Qwax wie co nauka świata potrafi a co nie potrafi dowieść.
Po co ludzkość wydaje miliardy na wszystkie rodzaje nauki ? Qwax WSZYSTKO WIE LEPIEJ. Opublikuj to omnibusie . Ludzie się będą zabijać żeby mieć w chacie takie dzieło
Widzisz kmiotku malowany . Jak nie masz wiedzy to nie uzupełniaj jej swoimi cieniutkimi teoriami. Ludzie wiedzą bo są wykształceni .Ludzie wiedzą bo przyjmują do siebie dowiedzione naukowe fakty a nie filozofie małomiasteczkowego kmiotka.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza