Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Człowiek - dzieło Boga czy ewolucji ?

~~Wiśniowy Tojeść niezalogowany
12 grudnia 2020r. o 16:48
Horus napisał(a): jeśli chciałbyś bardzo ;) sam byś sobie to odnalazł...

szukaj...;)

Podeślij, bo nijak znaleźć nie mogę. A wręcz przeciwnie - wszyscy poważni naukowcy jasno mówią, że nauka nie ma w tym względzie nic do powiedzenia.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
12 grudnia 2020r. o 17:30
~~Wiśniowy Tojeść napisał(a):

szukaj...;)

Podeślij, bo nijak znaleźć nie mogę. A wręcz przeciwnie - wszyscy poważni naukowcy jasno mówią, że nauka nie ma w tym względzie nic do powiedzenia.

Mimo ogromnego postępu nauki i dowiedzenia że materia pochodzi z energii i odwrotnie znajdują się tacy którzy wolą wierzyć że było nic i to nic stworzyło coś a potem z tego czegoś człowieka a na koniec coś poszło nie tak / bałagan w raju / i teraz wierzą że szansa na drugi raj się powtórzy.
Skoro nauka nie ma nic do powiedzenia wyrzuć świadectw ze szkół ....

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
22258
#Horus nieaktywny
12 grudnia 2020r. o 17:42
podobnie jak ''religia''

więc w czym problem?
zbiór opowieści spisanych przez jakichś ''ełzebiuszy'' :] czy '' ełstachiuszy'' :] to nie jakaś prawda ''objawiona'' a raczej zbiór legend którym każde pokolenie dopisywało nowe ''cuda''...;)

to coś przypominające dzisiejszego Robin Hooda...niby był a jednak nie do końca jest to postać prawdziwa...

historyjki o ''mesjaszach'' czy ''drzewach poznania'' ?
dla kogo tworzone?

a sprzeczności jest w tym tyle że każde wydanie powinno być opatrzone pokaźną erratą ...

;)
12 grudnia 2020r. o 17:42
Panie m - nie za bardzo pan m rozumie fizykę współczesną i w związku z tym pana m wypowiedzi w tym temacie są takie trochę żałosne.
No i jak zwykle pan m nie zrozumiał postu - z definicji nauka nie wypowiada się i nie wypowie na temat Boga. Polecano panu m wiele razy wysłuchanie wykładu prof. Meissnera. Albo pan m nie słuchał, a jak słuchał to jak zwykle nic nie zrozumiał.

12 grudnia 2020r. o 17:50
Horus napisał(a): podobnie jak ''religia''

więc w czym problem?
zbiór opowieści spisanych przez jakichś ''ełzebiuszy'' :] czy '' ełstachiuszy'' :] to nie jakaś prawda ''objawiona'' a raczej zbiór legend którym każde pokolenie dopisywało nowe ''cuda''...;)

to coś przypominające dzisiejszego Robin Hooda...niby był a jednak nie do końca jest to postać prawdziwa...

historyjki o ''mesjaszach'' czy ''drzewach poznania'' ?
dla kogo tworzone?

a sprzeczności jest w tym tyle że każde wydanie powinno być opatrzone pokaźną erratą ...

;)

Dwóch nałukowców w temacie: faclo i pan m :) Panowie nałukowcy - to, że wy nie potraficie czytać tekstu ze zrozumieniem, nie jest dowodem, że w tekście nic nie ma. Jest natomiast dowodem, że wy nic nie kumacie :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 grudnia 2020r. o 18:04
PanM napisał(a):

szukaj...;)

Mimo ogromnego postępu nauki i dowiedzenia że materia pochodzi z energii i odwrotnie znajdują się tacy którzy wolą wierzyć że było nic i to nic stworzyło coś a potem z tego czegoś człowieka a na koniec coś poszło nie tak / bałagan w raju / i teraz wierzą że szansa na drugi raj się powtórzy.
Skoro nauka nie ma nic do powiedzenia wyrzuć świadectw ze szkół ....

Tyle tylko się zgadzam z Tobą Przemo , że w zasadzie wszystko jest energią , razem z materią taką jak ja , czy Ty . Ale na szczycie piramidy jest jeszcze ŚWIADOMOŚĆ egzystencji , czyli INFORMACJA . Fałszywa informacja dzisiaj rządzi światem . Daleki tutaj jestem od " szatana " , ale powiedz Przemo ... wierzysz w śmiercionośnego koronaświrusa ?

Jeśli wierzysz , to już nie jesteś ateistą i spokojnie mogę się do Ciebie zwracać per KATOLU :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
22258
#Horus nieaktywny
12 grudnia 2020r. o 18:17
Horus napisał(a):

Dwóch nałukowców w temacie: faclo i pan m :) Panowie nałukowcy - to, że wy nie potraficie czytać tekstu ze zrozumieniem, nie jest dowodem, że w tekście nic nie ma. Jest natomiast dowodem, że wy nic nie kumacie :)

no to skoro ja nie ''kumam'' a ty jak widzę ''kumaty'' bo piszesz to z takim przekonaniem to ''oświeć '' mnie ...

czy będziesz tylko kolejnym który napisze mi ze ''i tak nie zakumam'' lub ''szkoda ci czasu'' ...;)

gościu ...nie zaskoczysz mnie bo już nie raz to czytałem ...

taka to ''wasza'' wiedza...:]

11445
PanM
12 grudnia 2020r. o 18:30
Pandemia nie jest kwestią wiary.
Tu akurat najbardziej sprawdza się powiedzenie " PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA "
Ponieważ panM z wiadomych powodów jest w grupie najwyższego ryzyka , nie ma potrzeby sprawdzać tego na własnej skórze.
Jest taka filozofia -- " MOŻNA OSZUKIWAĆ WSZYSTKICH PRZEZ PEWIEN CZAS . NIEKTÓRYCH MOŻNA OSZUKIWAĆ ZAWSZE.
ALE NIE DA SIĘ OSZUKIWAĆ WSZYSTKICH I ZAWSZE."
Kto chce niech sobie dopowie resztę.
Skoro świat jest skłócony to dlaczego wszystkie państwa bez względu na ustrój , religię , rasę swoje partykularne interesy są zgodne co do istnienia pandemii ?
Dlaczego NIKT SIĘ NIE WYŁAMUJE ? Nawet Płn Korea.
Są ludzie lubiący teorie spiskowe i nic mi do tego.
Piotr , zgłoś się do pracy w szpitalu. Kasa pewna , robota lekka , no i " NIE MA RYZYKA " [img=1607794254_vo2z3f4.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Villaro zaprasza