~ napisał(a):~Nie przesądzając napisał(a): Przywołana uchwała
Do kompletu dodam ustawę bo pewnie zapomniałeś. :)
z ustawy o ochronie zwierząt:
art. 35 1. Kto zabija, uśmierca zwierzę albo dokonuje uboju zwierzęcia z naruszeniem przepisów art. 6 ust. 1, art. 33 lub art. 34 ust. 1-4
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
1a. Tej samej karze podlega ten, kto znęca się nad zwierzęciem.
2. Jeżeli sprawca czynu określonego w ust. 1 lub 1a działa ze szczególnym okrucieństwem
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
:)
~ napisał(a): piesek dostał nauczkę , mógłby sie nie rzucać na mniejszego , identycznie bym postąpił ....Mały pies podszedł do dużego ,duży najprawdopodobniej zbliżył pysk do małego psa aby go obwąchać jak psy zwykły czynić ,mały warknął,,no to duży warknął mocniej a to ze go nakrył sobą oznacza ze nie miał zamiaru go pożerać czy zagryzać tylko zgoła innego rodzaju był ten zamiar,właściciel nie chciał dopuścić widząc zamiary tego dużego psa ,aby ten go "wypotrzebował" a ponieważ ... to walnął nim o beton ,oby nim ktoś lub coś walnęło podobnie a nawet ze zdwojoną siłą,"mógłby sie nie rzucać na mniejszego",jak można pisać takie ...izmy,trzeba mieć nieżle beret zryty i jeszcze ,że postąpił bym identycznie,wstydź się ,uważaj ,żeby z tobą ktoś nie postąpił identycznie a przydało by się i to bardzo.
Zastosowana autokorekta
~effe87 napisał(a): Za mocno zareagował, ale w takiej sytuacji sam dałbym kopa żeby się pies odczepił od mojego. Z mojego punktu widzenia koleś był normalnie nastawiony i chciał żeby się dwa psy obwąchały, jednak tamtemu coś nie przypasowało. ... takie moje zdanie. zresztą nagranie pokazuje również że jego pies jest stary. jakby był na smyczy i szarpnął to wiecej szkody mogłby zrobić swojemu psiakowi. Wiec nie pier.... pies nie nauczony i jescze zostawiany przed sklepem. Sam miałem psa bardzo długo ( kundelek) a obecnie z dziewczyną mamy bulteriera.Nikogo nie obchodzi co masz z dziewczyną ,głupia wypowiedź nie na temat,żenada.