Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Piesi mają gdzieś przepisy i bezpieczeństwo
~ niezalogowany
10 marca 2016r. o 15:17
~Heheszki napisał(a): Żenujące nabijanie budżetu w miescie gdzie wchodząc na pasy i tak masz obawy czy cos cie nie pie"olnie

Żenujące i tragiczne to będzie jak takim ćwokom łażącym nie tam gdzie trzeba ktoś zrobi z dupy garaż . Samo czekanie czy wchodzenie na pasy tak samo trzeba uważać i się rozglądać a co dopiero przebieganie tam gdzie nie wolno. A potem będzie płacz bo kierowca to czy tamto
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Ja niezalogowany
10 marca 2016r. o 15:28
84 mandaty to wygarną w godzinę na światłach tamka z kościuszki.Tam dopiero kierowcy robią wolną amerykankę.ostatnio stałem z dzieckiem na zielonym dla pieszych a sznurek pojazdów ,,przemykał,,jeden za drugim na czerwonym/
~policjant niezalogowany
10 marca 2016r. o 16:04
~Połykaczka kijanek napisał(a): Nie ma czegoś takiego jak miejsce niedozwolone do przejścia ,tak samo nie ma takiego pojęcia jak nakaz zapłaty.
Każdy kto dobrowolnie stosuje się do powyższych zaleceń "władzy" musi być ograniczony umysłowo.
....

Bzdury piszesz. Oczywiście że są miejsca niedozwolone do przejścia przez jezdnię.
Zapoznaj się z treścią art.13 pkt.2. Prawa Ruchu Drogowego.
~ niezalogowany
10 marca 2016r. o 16:31
~policjant napisał(a):
~Połykaczka kijanek napisał(a): Nie ma czegoś takiego jak miejsce niedozwolone do przejścia ,tak samo nie ma takiego pojęcia jak nakaz zapłaty.
Każdy kto dobrowolnie stosuje się do powyższych zaleceń "władzy" musi być ograniczony umysłowo.
....

Bzdury piszesz. Oczywiście że są miejsca niedozwolone do przejścia przez jezdnię.
Zapoznaj się z treścią art.13 pkt.2. Prawa Ruchu Drogowego.

Posterunkowy,jesteście do pomocy jak otwór z tyłu do ...czki.

Art. 1. Zadania Policji
Dz.U.2015.0.355 t.j. - Ustawa z dnia 6 kwietnia 1990 r. o Policji
1. Tworzy się Policję jako umundurowaną i uzbrojoną formację służącą społeczeństwu i przeznaczoną do ochrony bezpieczeństwa ludzi oraz do utrzymywania bezpieczeństwa i porządku publicznego.
1a. Nazwa „Policja” przysługuje wyłącznie formacji, o której mowa w ust. 1.

Ja wam posterunkowy płacę, jak Ty mi służysz,co mi dajesz w zamian.? Tylko nie pitol o 50 zł. mandatach.

Zastosowana autokorekta

~ niezalogowany
10 marca 2016r. o 17:40
Ja na Zgorzeleckiej też dałem się psom złapać .
8687
#jr nieaktywny
10 marca 2016r. o 18:01
w ustawie o ruchu drogowym nie ma sformułowania "miejsce niedozwolone" - nie ma tam nawet słowa niedozwolone, bardzo często natomiast używa się zwrotu: pieszy jest obowiązany do ...więc jeśli dostałeś mandat za "przejście jezdni w miejscu niedozwolonym" - to w przepisach nie ma tekiej definicji...wnioski już samodzielnie

zgadzam się, że przechodzenie w miejscach innych niż wyznaczone może, ale nie musi stwarzać zagrożenia, ale kiedy jem śniadanie również istnieje i to całkiem poważne ryzyko udławienia się i nawet poważniejszych komplikacji, ale to nie znaczy, że musi się wydarzyć coś złego;

rzecz w tym, że istniejący system polega na tym, żeby od ludzi wydębić jak najwięcej kasy i w tym tylko celu tworzy sie coraz więcej i więcej ustaw, rozporządzeń i regulacji, które tak na prawdę nie są dla ludzi, tylko dla stada ... które nie jest tego świadome
~prx niezalogowany
10 marca 2016r. o 18:33
Czytaj Prawo Ruchu Drogowego art.13 pkt.2 i nie pisz głupot.
8687
#jr nieaktywny
10 marca 2016r. o 18:43
Art. 13.
1.(...)

2. Przechodzenie przez jezdnię poza przejściem dla pieszych jest dozwolone, gdy odległość od przejścia przekracza 100 m. Jeżeli jednak skrzyżowanie znajduje się w odległości mniejszej niż 100 m od wyznaczonego przejścia, przechodzenie jest dozwolone również na tym skrzyżowaniu.

gdzie tu jest "niedozwolone"?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.