Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Cud w kościele św. Jacka w Legnicy?
7612
bax
13 kwietnia 2016r. o 20:47
Cyt.," W lutym 2014 roku został wyodrębniony fragment materii koloru czerwonego i złożony na korporale. W celu wyjaśnienia rodzaju tej materii Komisja zleciła pobranie próbek i przeprowadzenie stosownych badań przez różne kompetentne instytucje.
Ostatecznie w orzeczeniu Zakładu Medycyny Sądowej czytamy: "W obrazie histopatologicznym stwierdzono fragmenty tkankowe zawierające pofragmentowane części mięśnia poprzecznie prążkowanego. (…) Całość obrazu (…) jest najbardziej podobna do mięśnia sercowego" (…) ze zmianami, które "często towarzyszą agonii". Badania genetyczne wskazują na ludzkie pochodzenie tkanki."...

Po dwóch latach nagłośnili sprawę...a,może to ksiądz w palec skaleczył się ? ...;)...
Cud?...może OSTRZEŻENIE dla " pseudo katolików " ? ;)...

Nie czytam komentarzy :) ...

Dopisane 13.04.2016r. o godz. 20:47:

Chodzi dokładnie---cyt.,"...Chodzi o fakt, jaki miał miejsce w parafii św. Jacka w Legnicy 25 grudnia 2013 r., kiedy to na Hostii pojawiły się czerwone przebarwienia."...

niespełna 2,5 roku...
jako osoba wierząca,nie oceniam ludzi,nie osądzam i kto wierzy w Boga niech,wierzy...ale i niech dostosuje się do przykazań....
NIE Mnie oceniac',to ..."wszystko w rękach BOGA "...-tak powiadają ?...

oczywiście o katolikach Tu piszę :)...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 kwietnia 2016r. o 21:40
~ol napisał(a): Smucą faktycznie komentarze wyszydzające i obrażające wiarę, bo przecież niewierzący (normalny) przeszedłby obojętnie. Mam takich znajomych i ich szanuję. Nie przeszkadza im krzyż w przestrzeni publicznej bo nie robi na nich wrażenia. Po prostu nie wierzą, ale nie wojują. Mało tego, czasem wręcz wspierają kościół paradoksalnie i go bronią w konfrontacji z islamizacją Europy i próbą zniszczenia cywilizacji która wyrosła w oparciu o idee chrześcijańskie. Wiedzą oni że aby zachować tożsamość Europy należy szanowac korzenie z których wyrosła, bo inaczej nasze życie zamieni się w to co obecnie przezywają kraje najechane przez islamistów.
Tu na forum jednak mamy do czynienia z walką i szyderstwem, a to dla mnie potwierdzenie że zły istnieje i działa poprzez zatwardziałe mózgi zamknięte na Boga. Wszystko mi się zgadza.... plujcie dalej.

zgadzam się z Tobą
~Do : bax niezalogowany
13 kwietnia 2016r. o 22:14
Możesz wyjaśnić co chciałeś nam przekazać? Nijak tego zrozumieć nie idzie. Sam chyba siebie nie rozumiałeś i poprawiałeś post. Ale daj nam szansę i wytłumacz o co chodzi?
10114
#alter nieaktywny
13 kwietnia 2016r. o 22:17
~ napisał(a):
~ol napisał(a): Smucą faktycznie komentarze wyszydzające i obrażające wiarę, bo przecież niewierzący (normalny) przeszedłby obojętnie. Mam takich znajomych i ich szanuję. Nie przeszkadza im krzyż w przestrzeni publicznej bo nie robi na nich wrażenia. Po prostu nie wierzą, ale nie wojują. Mało tego, czasem wręcz wspierają kościół paradoksalnie i go bronią w konfrontacji z islamizacją Europy i próbą zniszczenia cywilizacji która wyrosła w oparciu o idee chrześcijańskie. Wiedzą oni że aby zachować tożsamość Europy należy szanowac korzenie z których wyrosła, bo inaczej nasze życie zamieni się w to co obecnie przezywają kraje najechane przez islamistów.
Tu na forum jednak mamy do czynienia z walką i szyderstwem, a to dla mnie potwierdzenie że zły istnieje i działa poprzez zatwardziałe mózgi zamknięte na Boga. Wszystko mi się zgadza.... plujcie dalej.

zgadzam się z Tobą

I ja się z tym zgadzam :) pozdrawiam

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
13 kwietnia 2016r. o 23:33
Średniowiecze.
2900
#falco nieaktywny
14 kwietnia 2016r. o 6:25
a mnie rozbawił ktoś kto wspomniał tzw. ''cudzie z Calandy''

dlaczego rozbawił?
bo ja kiedyś czytałem o tym ''cudzie''
a wyjaśnienie tego można zamknąć w stwierdzeniu że ten ''ozdrowieniec '' był zwykłym leniem który znalazł sobie łatwą drogę na łatwe życie ... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
14 kwietnia 2016r. o 6:27
Jak jesteś niewierzący i powiesz o tym głośno to odrazu w oczach katolików jesteś zerem. To właśnie walce wierzący katolicy mają zawsze najwięcej do powiedzenia i to właśnie oni szydza z innych wiar itp. Poza tym większość katolików to jest tylko na papierze bo przecież kościół to mistrz manipulacji i już od malutkiego poprawia statystyki chrzcac małe niczemu nieświadome dzieci które z góry zakłada się że będą wierzyć w Boga chociaż nie rozumieją nawet co to jest wiara czy kto to jest Bóg. Klapy na oczy i zostań katolikiem. A przecież wiara chyba nie jest na pokaz!! Wiara się nie gra w różne gierki polityczne itp?
~Do : falco niezalogowany
14 kwietnia 2016r. o 8:21
Kilka słów wyjaśnienia:
- Wyobraź sobie, że jedziesz na wspaniałą wycieczkę, u celu której masz po prostu raj na ziemi. Ale po drodze autobus się psuje, pasażerowie zachowują się nieprzyzwoicie i ich zachowanie budzi twój sprzeciw. Czy rezygnujesz z dojechania do celu? Raczej nie. Albo starasz się coś zmienić, albo po prostu przeczekujesz podróż ciesząc się na myśl o celu.
- Kościół na tym świecie to organizacja ludzka, z ludzi się składająca i w związku z tym są w nim wszystkie normalne przypadłości ludzkie. W tym i takie jak abp. Paetza. Ludzie Kościoła mówią, że jest to "Święty Kościół grzesznych ludzi". Albo, jak powiedział znany niemiecki kaznodzieja katolicki "Wiecie, czemu wierzę w Kościół? Ponieważ ten chlew nie upadł przez dwa tysiące lat!" Co bez Bożej pomocy nie udało by się. Proponuję poczytać o historii chrześcijaństwa i Kościoła. I generalnie trochę o filozofii religii i skutkach społecznych walki z Bogiem. Sporo czasu może to zająć, ale jak się chce wypowiadać na jakiś temat, to warto wiedzieć o czym się mówi, a nie bazować na fragmentarycznych wiadomościach z gazet i internetu. Lem kiedyś powiedział, że nie zdawał sobie sprawy, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie wszedł do internetu. Z wypowiedzi na tym forum można dosyć bezbłędnie odczytać, że poziom wiedzy o chrześcijaństwie u większości piszących jest praktycznie żaden.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza