Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

10592
#bieda nieaktywny
20 listopada 2016r. o 10:53
.[img=1479635608_jyyu7fv.jpg]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
20 listopada 2016r. o 11:54
a ja jako że ''dzień święty''- świętuję ...
a nic tak nie uszlachetnia -ponoć - jak praca więc zabejcowałem dwie ściany ...
nie pytam ''co dzisiaj zrobiliście dla kraju'' bo ważniejsze jest to co zrobiliście dla siebie :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Alex_ niezalogowany
20 listopada 2016r. o 12:34
Witam

Odnosząc się do wczorajszej wypowiedzi :
"Jahwe trzysta tysięcy lat temu , na tej pięknej Planecie , posługując się technologią " czarnej dziury " ... " czarnego słońca " stawiał dwunastotonowe głazy jeden na drugim , jak my dzisiaj zapałki"

Mówimy o piramidach? To pytanie jest jak bumerang,jak to możliwe? Nie jednego konstruktora przyprawia to o bóle głowy. Są takie możliwości:
1) Pili jakiś sok z gumijagód :D
2) Pomogla inna forma życia wysokozaawansowana technologicznie
3) Znali się na magii

Pomijam już tu stawianie samych bloków,ale zachowanie kątów,symetrii,geometrii to jest coś pięknego. Czyżby ludzkie oko było wówczas tak dokładne,matematyka inna? A może to współczynnik grawitacji jakimś "cudem" był modyfikowany w tamtym obszarze przez tą cywilizacje? Może jakimś "cudem" poznali inżynierię planetarną,terraformowali środowisko wg własnych uznań i potrzeb? Jest tyle niewiadomych,każda niewiadoma zawiera niewiadomą,tworzy się taki ładny fraktal.

Pozdrawiam :)
11445
PanM
20 listopada 2016r. o 12:48
~Alex_ napisał(a): Witam

Odnosząc się do wczorajszej wypowiedzi :
"Jahwe trzysta tysięcy lat temu , na tej pięknej Planecie , posługując się technologią " czarnej dziury " ... " czarnego słońca " stawiał dwunastotonowe głazy jeden na drugim , jak my dzisiaj zapałki"

Mówimy o piramidach? To pytanie jest jak bumerang,jak to możliwe? Nie jednego konstruktora przyprawia to o bóle głowy. Są takie możliwości:
1) Pili jakiś sok z gumijagód :D
2) Pomogla inna forma życia wysokozaawansowana technologicznie
3) Znali się na magii

Pomijam już tu stawianie samych bloków,ale zachowanie kątów,symetrii,geometrii to jest coś pięknego. Czyżby ludzkie oko było wówczas tak dokładne,matematyka inna? A może to współczynnik grawitacji jakimś "cudem" był modyfikowany w tamtym obszarze przez tą cywilizacje? Może jakimś "cudem" poznali inżynierię planetarną,terraformowali środowisko wg własnych uznań i potrzeb? Jest tyle niewiadomych,każda niewiadoma zawiera niewiadomą,tworzy się taki ładny fraktal.
Pozdrawiam :)

Ozdoby , ubrania , broń, łodzie , narzędzia , kosmetyki , osiedla mieszkalne , pismo --- też im kosmici wymyślili ?
Trudno się pogodzi że 4500 lat temu była tak rozwinięta cywilizacja a w Polsce jeszcze dzisiaj ludzie mają wychodki za stodołą.
A cywilizacja Rzymu ? Też ponad 2 tysiące lat temu .Też cuda ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 listopada 2016r. o 13:07
~Alex_ napisał(a): Witam

Cześć Aleks :) No i właśnie dlatego wierzę Harameinowi . Egipcjanie nigdzie nie narysowali , jak budowali piramidy :) Ale Starożytni narysowali Kwiat Życia , mój Awatar . Wtłukli w strukturę molekularną Kwiat Życia najprawdopodobniej maserem i dlatego wiem , że Stwórca jest :) Bogowie tej pięknej Planety już przestali mnie interesować. Interesują mnie dyskutanci na poziomie mojej wiedzy. Pogadamy ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~_Alex niezalogowany
20 listopada 2016r. o 13:09
"Trudno się pogodzi że 4500 lat temu była tak rozwinięta cywilizacja(...)"

Ależ ja się nie nie godzę, tylko mówienie "rozwinięta cywilizacja" nic nie wnosi,bo niby co? Jakie metody,jakie narzędzia? Gdzie są skrypty,noty historii,mówiące o tejże "rozwiniętej cywilizacji" jak tego dokonywali?
Słowo "cuda" użyłem w rozumieniu anomalii. Cokolwiek wybiega poza ludzkie rozumowanie,normy,bądź znane Nam,naszej cywilizacji metody można nazwać anomalią. A anomalia ma to do siebie,że skądś się bierze,niekoniecznie możemy przypisać jej źródło.

Oczywiście,nie ujmuję tej cywilizacji skill'ów,ale czy człowiek ewoluuje wstecz? Temu zaprzecza prawo ewolucyjne. A co do wychodków,co w tym złego? Choć są prymitywne,pełnią jak najbardziej swoją założoną funkcję .

"Sposób pos­trze­gania prob­le­mu wa­run­ku­je me­todę je­go rozwiązania. "

2900
#falco nieaktywny
20 listopada 2016r. o 15:04
ciekawe że kogoś mogą dziwić ''X'' tonowe głaz w piramidach
to już tak ''oklepany'' temat jak powiedzmy Stonhenge chociaż przyznam że nadal intryguje ...

ale kto słyszał lub czytał o Puma Punku tego mogło czekać więcej niespodzianek ...
kiedyś już o tym pisałem ;)
jak to się ma do tego co ktoś tam napisał o ''istnieniu Boga zanim powstał świat'' teraz przemilczę :D

bo czy jest sens pisać o ''stwórcy świata'' pod imieniem np. Wirakocza? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~_Alex niezalogowany
20 listopada 2016r. o 15:18
"Podobają mi się proste idee ... np. teoria Szypowa"

Teoria szypowa nie jest niczym innym, jak rozwinięciem einstein'owskiej idei modelu statystycznego Wszechświata,którego wyznacznikiem jest stała kosmologiczna. Na początku nikt z uczonych nie popierał Einsteina,a sam on uznał stałą kosmologiczną za pomyłkę,bład kalkulacji. Co przez dekady się okazało? Wszechświat się rozszerza,a zatem skądś "pojawia" się energia,której nie widzimy. A co z zasadą zachowania energii? Dla zainteresowanych ciekawy artykuł:
http://www.sciencemeetsreligion.org/physics/cosmo-constant.php

:)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo