Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

2900
#falco nieaktywny
20 listopada 2016r. o 15:35
nie znam Szypowa więc trudno mi cokolwiek powiedzieć :)
ale cykl ''starożytni kosmici '' oglądam z upodobaniem ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 listopada 2016r. o 16:48
Aleks , ale chyba przyznasz , że siedem pułapów rzeczywistości z poziomem najwyższym , ma sens ? Na poziomie Zero znajduje się Źródło wszelkiego życia. Nie ma nic gorszego od mniemania , że pozjadaliśmy już wszystkie rozumy. Jestem pokorny wobec pułapu Zero .... nie mylić z Zorro :D

A sie wyspałem , teraz bym chętnie pogadał :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~_Alex niezalogowany
20 listopada 2016r. o 17:13
"idei modelu statystycznego Wszechświata"
buuu...nikt nie krzyczy,miało być ideii modelu statycznego Wszechświata

"ale chyba przyznasz , że siedem pułapów rzeczywistości z poziomem najwyższym"
Wierzę,że istnieje wielowymiarowość.Tylko,że możesz istnieć (Twoje Ja) tylko w jednym. Jest to relatywne z tym,że nie możesz podróżować w czasie. Jak to zakłada mechanika kwantowa-nie istnieją obiekty,które można opisać tymi samymi wielkościami kwantowymi w tym samym czasie. Znamy 4 wymiary:przestrzeń i czas. Przestrzeń ma 3,a czas tylko jeden. One tworzą tą rzeczywistość,którą odbierasz za pomocą zmysłów. Pozostałe wymiary mogą być poza naszą percepcją, bądź są tak oczywistymi,że nie bierzemy pod uwagę.
Skąd się bierze czasami uczucie tzw.deja vu? Masz wrażenie,że już coś takiego miało miejsce,czujesz to,ale nie potrafisz tego wyjaśnić. A może już coś takiego "przeżyłeś" w innym czasie,innym miejscu,zanim się jeszcze narodziłeś?
;)
2900
#falco nieaktywny
20 listopada 2016r. o 17:24
~_Alex napisał(a): "idei modelu statystycznego Wszechświata"
buuu...nikt nie krzyczy,miało być ideii modelu statycznego Wszechświata

;)

kiedy temat wolny jest od obecności ''wierzących '' nikt Ciebie tu nie ''wybuczy'' ;)

~max niezalogowany
20 listopada 2016r. o 17:24
Pannazdzieckiem napisał(a): Aleks , ale chyba przyznasz , że siedem pułapów rzeczywistości z poziomem najwyższym , ma sens ? Na poziomie Zero znajduje się Źródło wszelkiego życia. Nie ma nic gorszego od mniemania , że pozjadaliśmy już wszystkie rozumy. Jestem pokorny wobec pułapu Zero .... nie mylić z Zorro :D

Twoje teksty to dopiero "pułap zero" :D :P
4335
20 listopada 2016r. o 17:28
Aleks , ja tam wiem , że żyję już kolejny raz. Nie pamiętam poprzednich wcieleń , ale wierzę Jezusowi . Śmierć jest jedynie zmianą stanu egzystencji. Twoje Ja w Jednym , to mi się podoba :)
Przypomina tezę do jakiej doszedłem parę lat temu , a mianowicie ... Świadomość musi mieć również budowę fraktalną , ponieważ Stwórca jest qurewsko pragmatyczny :) Tworzy na jedno kopyto :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
20 listopada 2016r. o 17:32
:|

chyba muszę się napić ... :|

4335
20 listopada 2016r. o 17:35
~max napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Aleks , ale chyba przyznasz , że siedem pułapów rzeczywistości z poziomem najwyższym , ma sens ? Na poziomie Zero znajduje się Źródło wszelkiego życia. Nie ma nic gorszego od mniemania , że pozjadaliśmy już wszystkie rozumy. Jestem pokorny wobec pułapu Zero .... nie mylić z Zorro :D

Twoje teksty to dopiero "pułap zero" :D :P

Dziecko Drogie wpierw przeczytaj Szypowa , Harameina , Einsteina , Teslę , Platona , Arystotelesa , Sartra i tego masona Voltera i dopiero wtedy feruj wyroki :) Cieciu :)

Dopisane 20.11.2016r. o godz. 17:35:

Zdrówko Papugo ... idę po piwo :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza