~Przyszły niedoszły emeryt napisał(a): Starszych ludzi trzeba szanować, ale Ci starsi ludzie sami się nie szanują.Ich zachowanie w kolejkach, które sami tworzą, jest gorsze niż za czasów komuny.
Emerytury dzisiejszych emerytów są za wysokie i powinny zostać obniżone. Dlaczego? Bo są wypłacane z pieniędzy ludzi którzy za kilka lat będą głodować na emeryturach.Malo tego, ludzie pracujący na dzisiejszych emerytów tyrają po 12 godzin za najniższą krajową, a emeryt który za czasów PRL udawał że pracuje dostaje emerytury 1500 najmniej.
Gdzie tu k...a jest logika i sprawiedliwość. Kochani dziadkowie, moje pokolenie(40+) i młodsze nie będzie biegało na emeryturze po promocjach bo:
- albo nie dożycie emerytury
- Nie będzie ich stać na nic innego prócz chleba
- Stan zdrowia po 47 latach pracy nie pozwoli im wyjść z domu by coś kupić.
~ napisał(a): a propo!co wy na tych co jadą tymi wózkami po ulicach?ani to nie ma świateł ani nic,dzisiaj dziadek wperdzielił mi się tym czymś na pasach,pod maske ,dobrze ze dziadka nie walnełem.jeszcze sie mądrował ze nic mu nie moge zrobić.
Zastosowana autokorekta
alabaster72 napisał(a): Do tych wszystkich którym nie pasują starsi ludzie, Ci ludzie dorastali w czasach kiedy nic nie było a jak było to na kartki, zdziwienie? Większość z wypowiadających się, wszystko mają podane na tacy, gimby pierdo...e, jestem wściekły na takie traktowanie starszych ludzi.
TEŻ QRWA BĘDZIECIE STARSI, TEŻ BĘDZIECIE POTRZEBOWAĆ POMOCY.
Który z Was zapytał starszą sąsiadkę lub sąsiada czy nie pomóc w zakupach, czy nie wnieść ich do domu, żaden z Was, nygusy krec a.e. Zamknąć ryje i prosić o wybaczenie.
Do kolesia który narzeka na wysokość emerytur, życzę Ci żebyś żył za 800 złotych miesięcznie, albo i za mniej.