Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Tłumy na otwarciu nowej galerii
670
ramaj
2 września 2016r. o 18:03
~Przyszły niedoszły emeryt napisał(a): Starszych ludzi trzeba szanować, ale Ci starsi ludzie sami się nie szanują.Ich zachowanie w kolejkach, które sami tworzą, jest gorsze niż za czasów komuny.
Emerytury dzisiejszych emerytów są za wysokie i powinny zostać obniżone. Dlaczego? Bo są wypłacane z pieniędzy ludzi którzy za kilka lat będą głodować na emeryturach.Malo tego, ludzie pracujący na dzisiejszych emerytów tyrają po 12 godzin za najniższą krajową, a emeryt który za czasów PRL udawał że pracuje dostaje emerytury 1500 najmniej.
Gdzie tu k...a jest logika i sprawiedliwość. Kochani dziadkowie, moje pokolenie(40+) i młodsze nie będzie biegało na emeryturze po promocjach bo:
- albo nie dożycie emerytury
- Nie będzie ich stać na nic innego prócz chleba
- Stan zdrowia po 47 latach pracy nie pozwoli im wyjść z domu by coś kupić.

Ty się nie martw o przyszłość - dla ciebie jest gwarantowane miejsce na 1000-Lecia.Nawet od jutra i nie muszą cię diagnozować bo diagnozę sam sobie wystawiasz.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
2 września 2016r. o 18:07
~ napisał(a): a propo!co wy na tych co jadą tymi wózkami po ulicach?ani to nie ma świateł ani nic,dzisiaj dziadek wperdzielił mi się tym czymś na pasach,pod maske ,dobrze ze dziadka nie walnełem.jeszcze sie mądrował ze nic mu nie moge zrobić.

bucu ten, kto znajduje sie na pasach jest krolem, za ile kupiles prawko?
~ niezalogowany
2 września 2016r. o 18:10
Ty Bucu jeden na pasach ale na czerwonymświetle!a wafel cie obchodzi czy kupilem!dziadku!
~bolec niezalogowany
2 września 2016r. o 18:13
wieśniactwo i naiwność (biednego) polskiego ludu
8117
#alabaster72 nieaktywny
2 września 2016r. o 18:18
Do tych wszystkich którym nie pasują starsi ludzie, Ci ludzie dorastali w czasach kiedy nic nie było a jak było to na kartki, zdziwienie? Większość z wypowiadających się, wszystko mają podane na tacy, gimby pierdo...e, jestem wściekły na takie traktowanie starszych ludzi.
TEŻ QRWA BĘDZIECIE STARSI, TEŻ BĘDZIECIE POTRZEBOWAĆ POMOCY.
Który z Was zapytał starszą sąsiadkę lub sąsiada czy nie pomóc w zakupach, czy nie wnieść ich do domu, żaden z Was, nygusy krec a.e. Zamknąć ryje i prosić o wybaczenie.
Do kolesia który narzeka na wysokość emerytur, życzę Ci żebyś żył za 800 złotych miesięcznie, albo i za mniej.

Zastosowana autokorekta

Oddam mało używane skrzydła i aureolę lub zamienię na rogi, kopyta i ogon...a nie, ogon mam
~ niezalogowany
2 września 2016r. o 18:22
alabaster72 napisał(a): Do tych wszystkich którym nie pasują starsi ludzie, Ci ludzie dorastali w czasach kiedy nic nie było a jak było to na kartki, zdziwienie? Większość z wypowiadających się, wszystko mają podane na tacy, gimby pierdo...e, jestem wściekły na takie traktowanie starszych ludzi.
TEŻ QRWA BĘDZIECIE STARSI, TEŻ BĘDZIECIE POTRZEBOWAĆ POMOCY.
Który z Was zapytał starszą sąsiadkę lub sąsiada czy nie pomóc w zakupach, czy nie wnieść ich do domu, żaden z Was, nygusy krec a.e. Zamknąć ryje i prosić o wybaczenie.
Do kolesia który narzeka na wysokość emerytur, życzę Ci żebyś żył za 800 złotych miesięcznie, albo i za mniej.

brawo alabaster72 !!!!!!!! też tak uważam, starszych ludzi należy szanować !
~Ot niezalogowany
2 września 2016r. o 18:40
Tylko tak ich szanujcie żeby nie głosowali za klamliwym pisem i nie dawali darmozjadowi rydzykowi na tace.
~Połykaczka kijanek niezalogowany
2 września 2016r. o 18:46
No to przecież mówi że będzie żył za 800 zł jak nam seniorzy będą władzę wybierać między PiS a PO.

Nawet gdyby poduchy rozdawali za 2 zł to nie wolno wchodzić do sklepu który rujnuje rodzime sklepy ale niestety inteligencją nie grzeszą.
To że żyli w czasach w których "nic nie było" nie jest usprawiedliwieniem bo ani w tamtych ani w tych władzy licealiści im nie wybierali tylko władzę wybierali sobie sami i sklepów im nie zaopatrywali nastolatkowie tylko zaopatrywali sobie je sami swoimi wyborami.

System emerytalny to ich wina a nie wina nastolatków.
To że ktoś chce coś dostać taniej nie jest problemem ale ja widzę notoryczne rozdrapywanie podarunków przez emerytów.
To się nazywa zachłanność bo nie wmówisz mi że kołdra to pierwsza potrzeba "głodującego" emeryta :)

Tu widać naiwność starszych ludzi i wchłanianie sugestii.
Oni tam nie poszli popatrzeć i coś przy okazji kupić lub dostać za free, oni tam poszli bo gazetka reklamowa im coś zasugerowała i jak widać jest to grupa która te gazetki chłonie bo skąd niby wiedzieli że kołdry rozdają?
Widać nawet że w pogoni za kołdrą wraca im sprawność fizyczna której podobno nie mają i o którą też walczą zaciekle blokując przychodnie lekarskie.

Jakiś instynkt samozachowawczy warto mieć.
Warto walczyć też dla swoich dzieci słusznymi wyborami a ja widzę w działaniach emerytów walkę o własne korzyści i brak myślenia przynajmniej 15 lat naprzód.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.