~z drugiej strony napisał(a): Czytam komentarze i oczom nie wierzę... Gdzie się podziała ludzka przyzwoitość? Po pierwsze - nie zazdrośćcie nikomu ciężkiej choroby, bo i Wam może się przytrafić. Co komu po kasie, skoro zdrowia nie ma? I czy to jego wina? I co wtedy jak Wy zachorujecie albo ktoś Wam bliski? Ano popędzicie na bolec.info lub inny portal szukać ratunku od współobywateli. Po drugie - sami wybraliśmy tych rządzących powiatem, miastem i gminami... A kto nie głosował, nie ma prawa się irytować, samodzielnie zrezygnował z decyzji w tej sprawie, kto będzie rządził. Czy poza tym, że sytuacja w Radzie Powiatu wygląda idiotycznie (za sprawą samych wybranych radnych), a w powiatowej kasie jak zwykle brak środków na wszystko, co potrzebne, w powiecie dzieje się coś złego? Nie zauważyłam. Życie toczy się takim samym torem czy interesujemy się lokalną polityką, czy nie. Przynajmniej moje. Po trzecie - czy naprawdę ma znaczenie układ sił w radzie? Niedługo nowe wybory i nowy układ. Dla mnie to nic nie zmieni, bo wiem, jakie prawa rządzą samorządem lokalnym (z racji wykształcenia i doświadczenia). Jak na coś nie ma środków, to nie będzie. Jak są - to się inwestuje. Każdy zrobi to samo. Nie wierzcie, że będzie inaczej niż teraz. Porzućcie ten jad i zajmijcie się swoim życiem. A jeśli naprawdę chcecie zmiany - sami się weźcie do roboty :-P.
Z drugiej strony mało widać i słychać .Czeba to widzieć od rodka.