Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wołyń

~WOŁYN trzeba zobaczyć!!! niezalogowany
16 października 2016r. o 19:48
Na widowni dużo młodzieży. To cieszy. Cisza niesamowita, mimo że wiele osób weszło z kartonami popcornu. Film w większości realistyczny. Wg. znawców tematu zawierający jedynie procent form znęcania i mordów Polaków przez rezunow, banderowcow ukraińskich.
Dwie sceny ukazują piękna honorową postawę Polskiego Żołnierza: 1/. ...to jest mój ostatni rozkaz i strzela sobie w skron; 2/. idzie na "razgawory z ta dzicza, bez broni w polskim mundurze a oni rozrywaja jego ciało. Te wszystkie zbrodnie były tak okrutne, że nawet tacy barbarzyńcy jak Niemcy byli zszokowani. Nie do przyjęcia natomiast jest wątek gdzie Polacy mordowali Ukraińców, którzy ich nie atakowali. Tu Smarzowski nie sprawdził się. Zrobił "uklon" wobec Ukraińców. To niewybaczalne. Z tym seksem, tez mógłby przedstawiać to jakos tak bardziej subtelnie, bez prymitywnej mlocki. Można czuć się mocno zazenowanym. Teraz nalezy, jeśli ktoś tego nie zrobił, sięgnąć do opracowań Państwa Siemaszkow. To taka lektura uzupełniająca, chociaż może byłoby lepiej gdybym napisał, że obowiązkowa.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5183
magnum44
16 października 2016r. o 20:21
~WOŁYN trzeba zobaczyć!!! napisał(a): ... Te wszystkie zbrodnie były tak okrutne, że nawet tacy barbarzyńcy jak Niemcy byli zszokowani. Nie do przyjęcia natomiast jest wątek gdzie Polacy mordowali Ukraińców, którzy ich nie atakowali. Tu Smarzowski nie sprawdził się. Zrobił "uklon" wobec Ukraińców. To niewybaczalne. Z tym seksem, tez mógłby przedstawiać to jakos tak bardziej subtelnie, bez prymitywnej mlocki. Można czuć się mocno zazenowanym. Teraz nalezy, jeśli ktoś tego nie zrobił, sięgnąć do opracowań Państwa Siemaszkow. To taka lektura uzupełniająca, chociaż może byłoby lepiej gdybym napisał, że obowiązkowa.

Zaszokowanie Niemców dobrze pokazane.
Dlaczego nie do przyjęcia jest mordowanie Ukraińców przez Polaków?
Przecież i tak się działo, dlaczego miał tego nie pokazać?
Seks i jego pokazanie przez Wojciecha?
Spodziewałeś się innego, znając Jego wcześniejsze filmy?
Chyba, że ich nie oglądałeś.
Skórowanie Człowieka pokazane, a seks miałby być subtelniejszy?
To nie komedia romantyczna!
Seks to nie temat tabu w dzisiejszych czasach, nie ma co się czuć zażenowanym.
Również uważam, że należy obejrzeć ten film koniecznie.
Na seansie, którym ja byłam podczas pewnej sceny jeden z panów na widowni nie wytrzymał i krzyknął z przerażenia.
Chętnie sięgnę do opracowań państwa Siemaszków, dziękuję za podpowiedź.
Wcześniej już pisałam i tez zaproponowałam lekturę.

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
2900
#falco nieaktywny
16 października 2016r. o 20:33
''rewolwerku''
piszesz o Siemaszkach i tu coś mi się przypomniało...
istnieje jakiś instytut (nie pamiętam w tej chwili jego pełnej nazwy ale zapewne znajdzie się zaraz jakiś niedowiarek :D ) instytut mające za zadanie badanie relacji i historii polsko -ukraińskiej ...
dlaczego nie tylko nie zaproszona do współpracy Siemaszki?
mało -kto był przeciw?

macie teraz szansę popisać się wiedzą ...y :D

Zastosowana autokorekta

"bierz życie z każdym oddechem..."
5183
magnum44
16 października 2016r. o 20:36
falco napisał(a): ''rewolwerku''
piszesz o Siemaszkach...

Nie piszę, ino się odniosłam do wpisu powyżej mojego.

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
2900
#falco nieaktywny
16 października 2016r. o 20:41
a to ok.
wcześniejszego nie czytałem ale zaraz nadrobię

~UWAGA - ZAPOZNAJ SIĘ TERAZ - niezalogowany
16 października 2016r. o 21:57
Wpisz Telewizja Republika. Jest tam wypowiedź Polaka, który doświadczył kontaktu z szatanem. Obiecywał mu ... Proszę odsłuchać. Mrozi krew w żyłach. A Pan falco i Pan M mówią, że BOGA nie ma.

Państwo Siemaszko to córka i ojciec.
2161
#fobiak nieaktywny
16 października 2016r. o 22:52
magnum44 napisał(a):
~WOŁYN trzeba zobaczyć!!! napisał(a):

Dlaczego nie do przyjęcia jest mordowanie Ukraińców przez Polaków?
Przecież i tak się działo, dlaczego miał tego nie pokazać?
Seks i jego pokazanie przez Wojciecha?

nie jest to prawda, dlatego nie jest do przyjecia. byl przypadek, ze kompania frontowa berlinga sie oderwala i narozrabiala ale zostali ukarani.

powielasz juz nowa historie, kaczynscy to ukraicy wiec wiadomo dlaczego w filmie jest ta neutralizacja zbrodni.

wolyn, polacy nie mieli szans na walke, przeciwko niemcom i banderowcom, tam niemcy nie skladali ofiar z broni jak na litwie sedzielarzowi
2900
#falco nieaktywny
17 października 2016r. o 6:14
~UWAGA - ZAPOZNAJ SIĘ TERAZ - napisał(a): Wpisz Telewizja Republika. Jest tam wypowiedź Polaka, który doświadczył kontaktu z szatanem. Obiecywał mu ... Proszę odsłuchać. Mrozi krew w żyłach. A Pan falco i Pan M mówią, że BOGA nie ma.

Państwo Siemaszko to córka i ojciec.

kolejne twoje ''pierdzielenie''
wpisz sobie ''racjonalista.pl''...to cię uzdrowi
jest jeszcze coś czego słuchasz czy czytasz?
zacytuj coś gdzie piszę że ''Boga nie ma''

postaraj się :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza