oficjalnie około 2 milionów polaków wyjechało do pracy za granice . Dodatkowo przynajmniej pół miliona pracuje za granicą jako polska firma.
Więc nie chwalcie się, że jest więcej miejsc pracy - prawdą jest, że bezrobotni i robotni opuszczają kraj.
~legalnie czy nielegalnie niezalogowany 29 listopada 2016r. o 21:09
Nie wiem czy do kogoś to dociera czy też nie ale gro ludzi pracuje po prostu na czarno, a wy się podniecacie niską stopą bezrobocia. Po co ma legalnie pracować? Lepiej na czarno i przytulać 500 plus nie na drugie, a na każde dziecko. Wiele osób tak robi i nie są to tylko osoby biedne. Nawet wam niektórym się nie śni jaką kasę trzepią czasami takie rodziny... długo by tu pisać, a wiem o czym mówię... ech...
Jest dużo osób, które nie przyszły w wyznaczonym dniu podpisać listy i zostały na jakiś czas wyrejestrowane. Oficjalnie nie są bezrobotnymi, a faktycznie są.
~~ napisał(a): Jest dużo osób, które nie przyszły w wyznaczonym dniu podpisać listy i zostały na jakiś czas wyrejestrowane. Oficjalnie nie są bezrobotnymi, a faktycznie są.
~yaco997 niezalogowany 29 listopada 2016r. o 22:44
Rejestruję się dla ubezpieczenia. A po tygodniu piszę pismo, że rezygnuję. Mam ubezpieczenie 30dni. 29dnia znowu się rejestruję i po tygodniu piszę pismo. Mam ubezpieczenie dla siebie i rodziny - CHORY KRAJ - po co się rejestrować, żeby mieć lekarza za darmo? Jak będzie lekarza dostępny dla wszystkich, to stopa bezrobocia POZORNIE wyniesie 0% i nikt tam nie będzie przychodził. W PUP-ie nie potrafią znaleźć pracy, tylko wysyłają piekarzy na budowy, a murarzy do sklepu na kasę. To nie jest normalne.
Boleslawieckich przedsiebiorcow to tu jest najmniej. Koncerny ktore budowaly sie dla taniej sily roboczej dalej takiej taniej sily szukaja... ale mlody Polak juz nie taki glupi.
tez wiem o czym mówisz
cały miesiąc czy dwa nawet zapindalasz co innym kapie z nieba
to nic że facet np z 2000 tys euro w Niemczech trzepie ale 500 + trzeba wziąć na jedno dziecko
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.