Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Tropem Wilczym–Bieg Pamięci Żołnierzy Wyklętych
~~ niezalogowany
26 lutego 2017r. o 11:33
PISdzielce twierdzą , że wszyscy wyklęci byli bohaterami i nie było wśród nich morderców, więc ten kto tak nie twiedzi, nie ma racji a więc nie jest prawdziwym Polakiem!

Oprócz logiki klasycznej istnieje również PISdzielska logika! :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
26 lutego 2017r. o 11:43
~~Do falco zwanego "pochyla brzoza" napisał(a): a takze "obsesyjnym ...kowatym typem".
Nie wiem w co Pan walnął w dzieciństwie, ale skutki pozostały.

tak i po raz wtóry potwierdzam

obsesyjnie nie trawię pislanderów :D
a z tym ''walnięciem'' nie do końca prawda -nazwał bym to otrzezwieniem tyle że ono przyszło wiele,wiele lat pózniej kiedy zrozumiałem jak kłamstwa i propaganda kolejnych władz do niczego nie są mi potrzebne jak i oni sami ...
od tej chwili jestem wolny od politycznych ''uzależnień'' czego wszystkim logikom życzę :)

pislanderzy to zło ,to wrzód na ciele zdrowego ,racjonalnie myślącego społeczeństwa ...

deportować na ''eskobar'' poprzez ''eskadry antkowych dronów'' :D

Zastosowana autokorekta

"bierz życie z każdym oddechem..."
14240
M21W2
26 lutego 2017r. o 11:56
falco napisał(a): M21
jak się ''pisze'' dzisiaj historię masz codziennie przykłady

dawny aparatczyk PZPR dzisiaj jest dla ...ów wzorem do naśladowania
ja nie bawię się w ''wyrywkową ''ocenę
dla niektórych każdy ''komuch'' jest zły ale już nie każdy ''wyklęty'' jest mordercą
dziwna wybiórczość z zagubioną gdzieś po drodze logiką
a może to właśnie klasyczna hipokryzja ...
dawni mordercy ale dzisiaj ''nasi'' więc są ''cacy''

nie chce już mi się o tym i o innych kryżych pisać

taplajcie się dalej w tym swoim bajorku skoro lubicie opary smrodu
Panie falco , nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka , to i tylko to chciałem Panu przekazać . Czym się różnią ci niektórzy co mówią że - każdy " komuch " jest zły - od tych niektórych oceniających w ten sam sposób Wyklętych , tak Panie falco to jest klasyczna hipokryzja . Aparatczycy PZPR są w obu skłóconych partiach i dyskusja czy lepszy ten z PO np. członek KC PZPR Siemiątkowski , czy prowincjonalny prokurator Piotrowicz nie ma sensu . Ostatnie zdanie to wypowiedź w stylu tych co nie mając nic do powiedzenia wrzucają slogany , Pana do nich nie zaliczam , czyżbym się pomylił ?.

Zastosowana autokorekta

2900
#falco nieaktywny
26 lutego 2017r. o 12:10
chciałbym być poza tymi co kolokwialnie pisząc -''wrzucają wszystkich do jednego wora'' ale niekiedy tak się nie da czytając posty niektórych osób

nie raz pisałem że w otaczającej mnie rzeczywistości mam gdzieś obecną jak i przeszłą ''politykę ''
a że obecna jest równie tragiczna jak śmieszna pozwalam sobie niekiedy na pewne nadinterpretacje ;)
slogany?
sloganami dzisiaj podparte są wypowiedzi wszystkich partii
zarówno z prawa i lewa :D
tak głupich rządów i tak głupiej ,nieskutecznej w działaniach opozycji dawno nie obserwowałem...
a kilka z nich już za mną :D

jedyny ustój jakiego jeszcze nie zaznałem to jawna ,usankcjonowana ustawą anarchia
ale myślę że jeszcze trochę pożyję wiec .... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~ja niezalogowany
26 lutego 2017r. o 12:21
falco napisał(a): chciałbym być poza tymi co kolokwialnie pisząc -''wrzucają wszystkich do jednego wora'' ale niekiedy tak się nie da czytając posty niektórych osób

nie raz pisałem że w otaczającej mnie rzeczywistości mam gdzieś obecną jak i przeszłą ''politykę ''
a że obecna jest równie tragiczna jak śmieszna pozwalam sobie niekiedy na pewne nadinterpretacje ;)
slogany?
sloganami dzisiaj podparte są wypowiedzi wszystkich partii
zarówno z prawa i lewa :D
tak głupich rządów i tak głupiej ,nieskutecznej w działaniach opozycji dawno nie obserwowałem...
a kilka z nich już za mną :D

jedyny ustój jakiego jeszcze nie zaznałem to jawna ,usankcjonowana ustawą anarchia
ale myślę że jeszcze trochę pożyję wiec .... :D

ale stary typ nawet monarchie przeżył.
14240
M21W2
26 lutego 2017r. o 13:11
~~ napisał(a): PISdzielce twierdzą , że wszyscy wyklęci byli bohaterami i nie było wśród nich morderców, więc ten kto tak nie twiedzi, nie ma racji a więc nie jest prawdziwym Polakiem!

Oprócz logiki klasycznej istnieje również PISdzielska logika! :)
Proszę przeczytać kto to są Wyklęci i w tym temacie się wypowiadać . Prawdą jest że po wojnie w lasach ukrywały się też bandy złodziei i morderców . Pana logika klasyczna pozwala na klasyczną mowę nienawiści , no cóż niektórych tylko na to stać . - wklejam po raz trzeci - ( Żołnierze wyklęci, żołnierze niezłomni, polskie powojenne podziemie niepodległościowe i antykomunistyczne – antykomunistyczny, niepodległościowy ruch partyzancki, stawiający opór sowietyzacji Polski i podporządkowaniu jej ZSRR, toczący walkę ze służbami bezpieczeństwa ZSRR i podporządkowanymi im służbami w Polsce. Określenie pochodzi od nazwy wystawy poświęconej powojennym oddziałom partyzanckim, którą w roku 1993 na Uniwersytecie Warszawskim przygotowała Liga Republikańska , a spopularyzował je w roku 1996 Jerzy Ślaski w książce pod takim tytułem.

Liczbę członków wszystkich organizacji i grup konspiracyjnych szacuje się na 120–180 tysięcy osób. W ostatnich dniach wojny na terenie Polski działało 80 tysięcy partyzantów antykomunistycznych. Ostatni członek ruchu oporu – Józef Franczak ps. „Lalek” z oddziału kpt. Zdzisława Brońskiego „Uskoka” – zginął w obławie w Majdanie Kozic Górnych pod Piaskami (woj. lubelskie) osiemnaście lat po wojnie – 21 października 1963 roku. W praktyce jednak większość organizacji zbrojnych upadła na skutek braku reakcji mocarstw zachodnich na sfałszowanie przez PPR wyborów do Sejmu Ustawodawczego w styczniu 1947 i powyborczej amnestii, po której podziemie liczyło nie więcej niż dwa tysiące osób.
211
skorn
26 lutego 2017r. o 16:51
falco napisał(a): myślę że to ukryty żal do życia za zbyt niski ''status życiowy'' z tamtego okresu ,jest dzisiaj ''motorem napędowym'' jego dzisiejszej ''walki'

Jaki status życiowy? Ja byłem wtedy dzieckiem, więc pewnie pijesz do moich rodziców, których można według ówczesnch kryteriów zaliczyć do klasy robotniczej. Zapewne gorzej im sie wiodło niż oficerom i ich rodzinom. Trochę dziwne biorąc pod uwagę "przewodnią role klasy robotniczej".

Jest w tym pewien zabawny paradoks. Tacy jak ojciec twój czy Moszczyńskiego byli gotowi bronić, także strzelając do ludzi, jedynie słusznego systemu przed takimi jak mój ojciec. Jeśli byłby jakiś żal, to własnie stąd.

<i>
2161
#fobiak nieaktywny
26 lutego 2017r. o 17:25
M21W2 napisał(a):
~~ napisał(a):
Proszę przeczytać kto to są Wyklęci i w tym temacie się wypowiadać . Prawdą jest że po wojnie w lasach ukrywały się też bandy złodziei i morderców . Pana logika klasyczna pozwala na klasyczną mowę nienawiści , no cóż niektórych tylko na to stać . - wklejam po raz trzeci - ( Żołnierze wyklęci, żołnierze niezłomni, polskie powojenne podziemie niepodległościowe i antykomunistyczne – antykomunistyczny, niepodległościowy ruch partyzancki, stawiający opór sowietyzacji Polski i podporządkowaniu jej ZSRR, toczący walkę ze służbami bezpieczeństwa ZSRR i podporządkowanymi im służbami w Polsce. Określenie pochodzi od nazwy wystawy poświęconej powojennym oddziałom partyzanckim, którą w roku 1993 na Uniwersytecie Warszawskim przygotowała Liga Republikańska , a spopularyzował je w roku 1996 Jerzy Ślaski w książce pod takim tytułem.

Liczbę członków wszystkich organizacji i grup konspiracyjnych szacuje się na 120–180 tysięcy osób. W ostatnich dniach wojny na terenie Polski działało 80 tysięcy partyzantów antykomunistycznych. Ostatni członek ruchu oporu – Józef Franczak ps. „Lalek” z oddziału kpt. Zdzisława Brońskiego „Uskoka” – zginął w obławie w Majdanie Kozic Górnych pod Piaskami (woj. lubelskie) osiemnaście lat po wojnie – 21 października 1963 roku. W praktyce jednak większość organizacji zbrojnych upadła na skutek braku reakcji mocarstw zachodnich na sfałszowanie przez PPR wyborów do Sejmu Ustawodawczego w styczniu 1947 i powyborczej amnestii, po której podziemie liczyło nie więcej niż dwa tysiące osób.

nie pisz co jest prawda, jesli ukradles tekst i zasmiecasz nim kazdy temat. nie jestes taki inteligentny aby pisac o prawdzie historycznej bo ona prawdy nie potrzebuje, zapisala sie sama. tzw. "wykleci" byli byndytami i ani ty ani kupa marnych historykow tego nie zmieni.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.