skorn napisał(a): nie na twoich warunkach : )
falco napisał(a):skorn napisał(a):
..
jutro wrócę do tematu ...Dopisane 26.02.2017r. o godz. 07:55:i wróciłem ...
''Paweł Kukiz
Nie ulega wątpliwości, że ogromna większość Wyklętych była Bohaterami ale nie wolno gloryfikować tych, którzy pod hasłem "Bóg, Honor, Ojczyzna" dokonywali zbrodni na ludności cywilnej. A takie postaci jak "Bury" czy "Ogień" są- mówiąc bardzo delikatnie- kontrowersyjne. ''
Kukiz ma prawo pisać ogólnie a ja nie ?
ja nie muszę i nie mam najmniejszej ochoty na zapoznawanie się z pełną listą nazwisk morderców i zbrodniarzy i ich dzielić na dobrych i złych ...
ciekawe jest tutaj to że jakiś tam skorn nie robi podobnie w przypadku ludzi przynależnych do PZPR czy SB, nawet tych pracujących w zwykłej księgowości ...
dla nie go to wszyscy ''komuchy i gnoje''
NIE ULEGA WĄTPLIWOŚCI ŻE OGROMNA WIĘKSZOŚĆ WYKLĘTYCH BYŁA BOHATERAMI , to do Pana falco nie dociera . A TAKIE POSTACI JAK "BURY " CZY "OGIEŃ SĄ KONTROWERSYJNE - kontrowersyjne zamienia na - morderców i zbrodniarzy - nie chce dzielić na dobrych i złych , naprawdę filozofia myślenia- (Hipokryzja - fałszywość, dwulicowość, obłuda. Zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych.)- Niech Pan weźmie jeszcze jedno pod uwagę - Historię piszą zwycięzcy , w tym przypadku Historycy a raczej bezpieka i ubecja z przełomu lat 1945- 57 , lat największych zbrodni na opozycji i zakłamania .
falco napisał(a): poczekam i poobserwuję
Zastosowana autokorekta
Zastosowana autokorekta