~~Roman napisał(a): http://inwentarz.ipn.gov.pl/advancedSearch?q=Co%C5%82okidzi&page=1
~~Autor napisał(a): Zabawne ze na komentarz facebookowych nikt nie pisze takich wrzut na byłego sbka i komucha. To oczywiste, kto w tamtych zasadach legalnie sie dorobił? [/
A nie przyszło Ci do głowy , że teczki w których była prawdziwa współpraca i ludzie ważni dla poprzedniego systemu zostały zniszczonespalone , ot tak po prostu ?
~~ napisał(a):~~Autor napisał(a): Zabawne ze na komentarz facebookowych nikt nie pisze takich wrzut na byłego sbka i komucha. To oczywiste, kto w tamtych zasadach legalnie sie dorobił? [/
A nie przyszło Ci do głowy , że teczki w których była prawdziwa współpraca i ludzie ważni dla poprzedniego systemu zostały zniszczonespalone , ot tak po prostu ?
Tak to mniej wiecej było
PanM napisał(a): Tak myślałem .Sam byłem w podobnej sytuacji .Złapali mnie w domu znanego działacza solidarności podczas zasadzki. Ponieważ nigdzie nie figurowałem jako członek niczego po tygodniu formalni odpuścili.:) :)
Udałem oczywiście nic nie świadomego kolegę.
Pamiętam jak dokładnie przekopali mnie wtedy.Do tego stopnia że miałem przy sobie min dwa cukierki .Rozpakowali je i oglądali papierki.Cukierki kazali mi zjeść.
Ciągali mnie jeszcze dwa miesiące i chyba odpuścili bo papiery mam czyste.
Dla zachowania uczciwości dodam że próbowano wszelkie sposoby szantażu i zastraszenia ale nikt mnie tam nie pobił .Był rok 1982.
Moim zdaniem liczy się tylko jedno -- czy dany człowiek bezpośrednio zaszkodził czy nie innym .Skoro nie to jest czysty.
Fajnie , że na tym świecie są jeszcze ludzie co myślą, żyli w tamtym systemie upodlającym ludzi i nie boją się o tym napisać.
Cała ta nagonka w tym wątku wywołana jst moim zdaniem przez zazdrośników któym trudno się pogodzić z finansowym sukcesem zainteresowanego.