~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Ktoś napisał: Horus napisał(a):
pierwszym komunistą jakiego poznałeś nie był Thomas tylko Jezus...
to on namawiał do życia w ''komunie''
czyż nie ? ;D
nara...;D
Albo udajesz, albo na prawdę nie wiesz czym jest komunizm.
Komunizm jest to zniewolenie pojedynczego człowieka, w imię "dobra ogółu", czymkolwiek ono by było.
Jezus nauczał, że każdy, podkreślam KAŻDY człowiek ma wolną wolę i nikt nie ma prawa jej ograniczać. No chyba że wyrazem tej wolnej woli jest ograniczanie wolnej woli innego człowieka.
:D albo udajesz albo naprawdę chyba nie kumasz co sam piszesz ...;D
a jaką to ''wolę ''starasz się tu sam narzucać innym?
bo twoje pojęcie ''wolnej woli'' stawiasz wyżej niż moją...
a czym jak nie zniewoleniem jest to by niczemu nieświadomemu dziecku poprzez ''wolę'' rodziców narzucać wiarę ?
czym różni się Jezus od Marksa jeśli jeden i drugi nawoływali do życia w komunie? ;D
dlaczego Thomas uważany przez ciebie za komunistę został męczennikiem kościoła chrześcijańskiego?
mało tego ... o ile pamiętam okrzyknięto go nawet ''świętym'' ;D
komunista ''świętym'' ? ;D
jak Jezus? ;D
oj ''tytoń'' ...chyba przesadziłeś ...;D
Dopisane 18.01.2022r. o godz. 10:35:
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Horus napisał(a): masz rację ...oprócz zboków mają w swoich szeregach i oszustów i złodziei...;D
Właśnie o tym mówiłem. Jakby nie było wśród księży pedofili to byście używali innych pałek. Jak to mawiał wasz mistrz Dzierżyński - wkażcie mi winnego, a ja już znajdę na niego paragraf.
''Krakowski ksiądz aresztowany za załatwianie fałszywych certyfikatów covidowych
Poznańska prokuratura informuje, że ksiądz Łukasz Sz. został tymczasowo aresztowany pod zarzutem oszustwa. Chodzi o pomoc w załatwianiu fałszywych certyfikatów covidowych. W sprawie zatrzymano łącznie pięć osób, w tym dwóch żołnierzy.''
oto ''polsza ''właśnie ...
''wielebny tytoniu'' ;D
to jest ta ''inna pałka'' :D
jak nie pedofil to oszust ....
i co ? ...napiszesz że to TYLKO ''czarna owca''?
kolejna??? ;D ;D