~~a to gnida napisał(a):
Ciekawe dokąd pójdzie dusza tego sukienkowego oszusta ,Tytoniu wypowiesz się ?
ramaj napisał(a):
Wielebny.Kurski to za protekcją tego Jędraszewskiego w którego ty wierzysz i tu wychwalałeś.To jak to z tobą jest:raz czarne to białe a potem białe to czarne.
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~a to gnida napisał(a):
Ciekawe dokąd pójdzie dusza tego sukienkowego oszusta ,Tytoniu wypowiesz się ?
Oczywiście że się wypowiem. Dusza sama oceni swoje ziemskie życie i wtedy będzie wiedziała gdzie iść. Nie nam ferować wyroki. Nie wolno nam oceniać ludzi. Możemy tylko wskazywać ich czyny, chwalić za dobre a za złe ganić. Błądzących napominać to nasz obowiązek.
Horus napisał(a):
nie pisz mi tu ''tytoniu'' że nie wolno oceniać ludzi bo jeszcze wczoraj jeden klecha wystawił ludziom ''ocenę '' nazywając ich ''hołotą''
'' Błądzących napominać to nasz obowiązek.''
wasz czyli czyj? ;D
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a):
nie pisz mi tu ''tytoniu'' że nie wolno oceniać ludzi bo jeszcze wczoraj jeden klecha wystawił ludziom ''ocenę '' nazywając ich ''hołotą''
'' Błądzących napominać to nasz obowiązek.''
wasz czyli czyj? ;D
No i właśnie podstawowej rzeczy nie rozumiesz. Hołota dotyczyła tego, jak się ci ludzie zachowywali, a nie kim są. Gdyby faktycznie ich skreślił, to czy dalej by sobie nimi zawracał głowę i z nimi szedł, czy do nich przemawiał?
A napominać jest obowiązkiem każdego chrześcijanina. Jako chrześcijanin mam obowiązek cię kochać, pragnąć twojego zbawienia i ostrzegać, gdy schodzisz z właściwej drogi.
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał:
No i właśnie podstawowej rzeczy nie rozumiesz. Hołota dotyczyła tego, jak się ci ludzie zachowywali, a nie kim są. Gdyby faktycznie ich skreślił, to czy dalej by sobie nimi zawracał głowę i z nimi szedł, czy do nich przemawiał?
A napominać jest obowiązkiem każdego chrześcijanina. Jako chrześcijanin mam obowiązek cię kochać, pragnąć twojego zbawienia i ostrzegać, gdy schodzisz z właściwej drogi.
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ramaj napisał(a):
Wielebny.Kurski to za protekcją tego Jędraszewskiego w którego ty wierzysz i tu wychwalałeś.To jak to z tobą jest:raz czarne to białe a potem białe to czarne.
Czy jest ci znane słowo sarkazm?
~~pan z wam napisał(a): Popieram Tytonia , jak pątnicy chcieli skorzystać ze sr#acza pierwsi , przed wielebnym ,to zrozumiałe ze kapłan nazwał ich hołotą .Niech się cieszą że ich po mordach nie natrzaskał. Lewackie chamy nie mają za grosz szacunku dla kapłana.