~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): "W obliczu ogromu zła na świecie, byłoby bluźnierstwem posądzać Boga o istnienie."
- Tadeusz Kotarbiński
Horus napisał(a):
a ja myślałem dotąd że jak głosi legenda stoi sobie pewien gość ''na bramce'' i mówi ...''lewaki'' na lewo ''prawaki '' na prawo...
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a):
a ja myślałem dotąd że jak głosi legenda stoi sobie pewien gość ''na bramce'' i mówi ...''lewaki'' na lewo ''prawaki '' na prawo...
Nie znam legendy, którą ci przedstawiono. Praktyka wskazuje na coś nieco innego. Ten "gość" wyświetla ci film z całego twojego życia. Po projekcji sam wiesz dokąd iść. Bo oprócz przypomnienia, dostajesz też dar odróżnienia dobra od zła. Piekło jest jeszcze straszniejsze przez fakt, że zdajesz sobie w pełni sprawę z ogromu zła, które cię do niego doprowadziło.
[/c
O shitt,wielebny ale ty masz wiedzę n/t.Gdzie tam wiedzę : "praktyka" - wnoszę że byłeś,widziałeś ?? Dawaj więcej szczegółów.
Horus napisał(a): to ty nie znasz jednej z podstawowych legend jak ta o ''świntym'' Pietrze? stoi ponoć z jakimiś kluczami u jakiejś bramy...
myślę że nie stoi tam dla ''idei'' i nie wypytuje o czyjeś tam ''grzechy'' ....tu rolę gra grubość koperty...
''jako na ziemi tak i na niebie'' ;D
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Nie znam legendy, którą ci przedstawiono. Praktyka wskazuje na coś nieco innego. Ten "gość" wyświetla ci film z całego twojego życia. Po projekcji sam wiesz dokąd iść. Bo oprócz przypomnienia, dostajesz też dar odróżnienia dobra od zła. Piekło jest jeszcze straszniejsze przez fakt, że zdajesz sobie w pełni sprawę z ogromu zła, które cię do niego doprowadziło.