~~Zzieleniały Osteospermum napisał(a): Ktoś napisał: Horus napisał(a): to ty nie znasz jednej z podstawowych legend jak ta o ''świntym'' Pietrze? stoi ponoć z jakimiś kluczami u jakiejś bramy...
myślę że nie stoi tam dla ''idei'' i nie wypytuje o czyjeś tam ''grzechy'' ....tu rolę gra grubość koperty...
''jako na ziemi tak i na niebie'' ;D
Horus jak zwykle popisał się swoją (nie)wiedzą :)
Skąd ty Horusie czerpiesz pełnymi garściami swoją niewiedzę?
chcesz mi przez to powiedzieć że niejaki ''świnty'' Pieter nie ma kluczy do ''niebios''?
a wszystko co o tym napisano to łgarstwa? ;D
Dopisane 04.08.2022r. o godz. 19:39:
''Fundacja Tadeusza Rydzyka przegrała proces z 16-latkiem - informuje Noizz.pl. Maciej Rauhut domagał się od redemptorysty udostępnienia informacji publicznej związanej z działalnością organizacji. Nastolatek wnioskował o listę wpłat z państwowych instytucji i spółek, które od 2016 roku trafiały na konto Lux Veritatis.
16-letni Maciej Rauhut z Krapkowic chciał poznać listę wpłat z państwowych instytucji i spółek, które od 2016 roku trafiały na konto fundacji Tadeusza Rydzyka. Powoływał się przy tym na dostęp do informacji publicznej.
- Otrzymałem odpowiedź, ale niekompletną, jedynie wyrywki. Dlatego razem z moim prawnikiem wysłaliśmy ponaglenia do odesłania reszty dokumentów. Otrzymaliśmy odpowiedź, że reszta z nich nie jest ważna i według nich nie kwalifikuje się jako informacja publiczna, bo "nie jest to informacja użyteczna dla społeczeństwa" - mówił w rozmowie z portalem Noizz.pl.
Tadeusz Rydzyk przegrał w sądzie z 16-latkiem
16-latek przekazał, że wygrał proces z fundacją Lux Veritatis i teraz będzie ona musiała udostępnić mu dane, o które wnioskował. Poza tym fundacja musi też pokryć koszty postępowania.''
no to Tadzik dostał po sakiewce...;D
myślę jednak że bardziej go boli to że szesnastolatek sprowadził go ''na ziemię '' ;D
jeszcze ciekawiej będzie jak w końcu wyjdą na światło dzienne wszystkie konszachty Tadzika z SB...;D