~~jadzia napisał(a): Seksy w gabinetach metropolitów, pijaństwo na mszach, sado-maso na oazach…I taki kościół to ja rozumiem! Naprawdę rozważam powrót na jego łono .
No i pielgrzymki. Tylko muszę pamiętać, że ojciec prowadzący s-ra pierwszy.
Horus napisał(a):
co do religii to fakt ...jesteśmy z ''dwóch światów'' ;D ale zadaj sobie pytanie dlaczego?
~~jadzia napisał(a):
Tam to się dzieje ,i te stare parafianki ,które w nocy co raz boga wzywają .Modlą się cała noc ,nigdy nie byłam ,tytoniu prawda ci to ?
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Popierasz lewactwo, a u nich nic mądrego nie znajdziesz. A że podoba ci się co mówi Dziambor, czy że jesteś antycowidaninem, co nijak nie wpisuje się w lewackie poglądy, to świadczy tylko o tym, że jesteś pogubionym człowiekiem, w którym tlą się jeszcze jakieś resztki zdrowego rozsądku, które pozwalają ci zobaczyć choć skrawek prawdy.
bzdura...
zdrowy rozsądek nie ma barw politycznych ani przekonań religijnych...
dlatego właśnie zdrowy rozsądek widzę u wspomnianego Dziambora i ks. Sowy...
znalazł bym jeszcze kilku i wśród polityków i wśród księży...
a co do covia...
nie pamiętam mojego pierwszego wpisu na ten temat ale od początku byłem przeciw...
od początku uważałem że ''szczepić'' się czymś bliżej niesprecyzowanym a będącym jeszcze w fazie testów to czysta głu.po.ta...
straszenie mnie przez to śmiercią to jak straszenie kobiety ...wiesz czym ...
każdy tego doświadczy ....i każda też...;D
dzisiaj jestem a za miesiąc ,może jutro już może mnie nie być...może tak być z każdym z nas i z tobą też ...
i to nie będzie żadna kwestia ''powołania '' tylko po prostu życie...
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~jadzia napisał(a):
Tam to się dzieje ,i te stare parafianki ,które w nocy co raz boga wzywają .Modlą się cała noc ,nigdy nie byłam ,tytoniu prawda ci to ?
A skąd ja to mogę wiedzieć? Siedziby metropolitów do tej pory było mi dane podziwiać tylko z zewnątrz. Oaza? Wiem ze coś takiego jest. Nie moja bajka. Pielgrzymki? Nigdy nie szedłem. Chyba musisz spytać kogoś, kto jest bardziej w temacie kościelnej "rozpusty". Myślę że horus jest w tym temacie największym ekspertem.
Horus napisał(a):
bzdura...
zdrowy rozsądek nie ma barw politycznych ani przekonań religijnych...
~~Jurko 61 napisał(a):
Tytoniu , swoją połowicę wyślij .niech sprawdzi organoleptycznie ( sorry ,tzn.dudą ) czy tam jest bliżej do boga .I po jej aktywności po pielgrzymce ,przekonasz się .
Daj nam znać , więdnę .
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jurko 61 napisał(a):
Tytoniu , swoją połowicę wyślij .niech sprawdzi organoleptycznie ( sorry ,tzn.dudą ) czy tam jest bliżej do boga .I po jej aktywności po pielgrzymce ,przekonasz się .
Daj nam znać , więdnę .
Skoroś takim ciekaw, to może ty swoją wyślij. I niech sprawdza "dudą" czy czym tam będzie chciała. Ona ci to potem najlepiej opowie.