Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
7 grudnia 2022r. o 6:13
ramaj napisał(a):
Ktoś napisał: ~~zawsze dziewica napisał(a): Rydzyk uznał za świętego biskupa, który krył pedofilów w sutannach. Do tego stopnia przegiął, że od jego słów odcięli się nawet... redemptoryści.
Ile czasu ten Belzebub będzie jeszcze bezkarny?

Pędzi ksiądz za dzieckiem w kłusa
bo dopadła go pokusa
śmiało śmiga bo go za to
nie oskarży prokurator

Ojciec Tadzio zaś z ambony
rzekł że ma być rozgrzeszony

Strzeż się księdza w swej zagrodzie
bowiem gorszy jest niż złodziej
choć "nowiną dobrą" kupczy
i okradnie i wydupczy

Wielebny.
Może jakiś komentarz ?

Ksiądz to sługa Boży , jak zbłądził to On go ukaże .Czynienie z siebie sędzi Bożego to grzech.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
7 grudnia 2022r. o 7:28
Dzięki "Tytoniu" za pomoc.
Trochę upraszczasz. Trzeba pamiętać o Goebbelsowskim "korek, worek i rozporek". Jego dzieło wciąż jest rozwijane. Jak widać ze sporym sukcesem. Pierwsze skojarzenie przeciętnego Polaka odnośnie księdza to będzie najczęściej pedofil lub pijak. A jak tak się głębiej zastanowić jak to się ma do rzeczywistości, do kapłanów których znam, których znają moi znajomi. To się okazuje że łatwiej o na prawdę wierzącego księdza, który życie poświęcił Bogu, niż o takie indywiduum, które plami imię Kościoła. Ale niestety, media są potężne i mogą z naszymi umysłami robić co tylko chcą. Mogą nam wmówić wszystko. Niedługo zaczniemy mordować własnych rodziców, dla "ich dobra". Przeszkodą póki co jest Kościół. Ale na ile jeszcze starczy mu sił?
~~Rudy Perukowiec niezalogowany
7 grudnia 2022r. o 8:49
ramaj napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): No właśnie o to chodzi że nic.
Ale niech Nowak ma za swoje :-)
Chciałem tylko unaocznić bezsens niektórych z naszych "życzeń". A często nieszczęście innych odbieramy jako swoje osobiste szczęście. "A dobrze mu tak", "niech cierpi". To nie są postawy godne chrześcijanina. Zresztą każdy z nas dostanie stosowną zapłatę za to co zrobił i za to czego nie zrobił, a powinien zrobić. A czynienie z siebie sędzi Bożego to grzech. Często chcemy ferować wyroki na podstawie szczątkowych informacji. Jak w tym kawale. Czy on ukradł zegarek Ruskowi, czy Rusek jemu, w każdym bądź razie w kradzież był zamieszany :-)

Wielebny.
Ale przyznaj ,że rajcuje cię takie :jak Kali ukraść krowę to dobrze ,jak Kalemu .....Bo skąd inaczej ta krowa by ci się wzięła w dodatku u Nowaka.

Nie, nie rajcuje. A nawet gdyby tak było w pierwszym odruchu, to zaraz przychodzi stosowna refleksja. Prawa Boże to dobry patent na uczciwość względem siebie i innych. A krowę przytoczyłem tu w formie sarkazmu. Mam nadzieje że jest ci znany ten termin?
~~Płowy Zawilec niezalogowany
7 grudnia 2022r. o 13:39
Rydzyk ustanowił biskupa-pedofila nowym męczennikiem.
To się chyba nadaje do leczenia!
22258
#Horus nieaktywny
7 grudnia 2022r. o 13:43
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Pierwsze skojarzenie przeciętnego Polaka odnośnie księdza to będzie najczęściej pedofil lub pijak.

a twoje pierwsze skojarzenie że każdy w kontrze do ciebie to ''lewak'' ;D

ale oczywiście ty nie oceniasz...ty nie sądzisz...;D
~~Leśne Ruchadło niezalogowany
7 grudnia 2022r. o 16:41
"Symboliczna wygrana muzułmańskiego Maroka nad zlaicyzowaną Hiszpanią"
- ksiądz Wachowiak

Nasi przegrali z Francją, zlaicyzowaną.
- jaki z tego wniosek?
8 grudnia 2022r. o 7:45
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Pierwsze skojarzenie przeciętnego Polaka odnośnie księdza to będzie najczęściej pedofil lub pijak.

Nazwanie kogoś lewakiem to nie ocena, ani nie osąd. To najzwyklejsze w świecie stwierdzenie faktu. A skoro ci tak źle z tą etykietką, to może sam dokonałeś sądu nad lewactwem?
Jesteś lewakiem, bo prezentujesz lewackie poglądy. Ja nie obruszam się jak mnie nazwać katolem. Tak jestem nim całym sercem i tego się nie wstydzę.
~~Zgniłozielony Słonecznik niezalogowany
8 grudnia 2022r. o 8:29
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): Pierwsze skojarzenie przeciętnego Polaka odnośnie księdza to będzie najczęściej pedofil lub pijak.

Nazwanie kogoś lewakiem to nie ocena, ani nie osąd. To najzwyklejsze w świecie stwierdzenie faktu. A skoro ci tak źle z tą etykietką, to może sam dokonałeś sądu nad lewactwem?
Jesteś lewakiem, bo prezentujesz lewackie poglądy. Ja nie obruszam się jak mnie nazwać katolem. Tak jestem nim całym sercem i tego się nie wstydzę.

Ja też jestem katolem :)
A lewaki nie chcą się przyznać do tego, że są lewakami, bo podświadomie wiedzą, iż bycie lewakiem to po prostu wielki wstyd.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza