Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

22258
#Horus nieaktywny
20 grudnia 2022r. o 9:10
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): kolejny zestaw bzdur...;D

ale ty skoro masz te swoje ''zasady '' i żyjesz w tak chrześcijańskim społeczeństwie z zasadami zostaw otwarte drzwi domu lub samochodu...

Nie wiem na jakiej podstawie przyjmujesz, ze ludy prymitywne trzymały się zasad, które nie wynikały z wymagań bogów.

Co zaś się tyczy bezbożnego społeczeństwa, to w Rosji mamy jego przykład. Ich już żadne Boże prawa nie obowiązują. Tam liczy się kto bardziej cwany, kto mam mniej skrupułów.

A że nie możesz zostawić otwartych drzwi? Kościół zabrania kraść. Trudno więc upatrywać w nim przyczyny złodziejstwa. Winnych szukaj więc raczej wśród tych, którzy plują na Kościół i jego prawa.

na jakiej podstawie?...po prostu czytam coś więcej niż ty który pomimo ''setek książek w BIBLIOteczce'' ;D
nic o tym nie wiesz...
ty tu nie pierdziel znowu o Rosji bo przypomnę ci złodziejstwo i oszustwa polskiego kleru i polskiego Kościoła bo tam jak widać też obce im są ''zasady'' ...tam szukaj cwaniaków i tych bez skrupułów...

no i właśnie...co z tego że Kościół zabrania kraść jak twoi kolesie w sukienkach okradają nie tylko ''wiernych'' ale i samo państwo?
i właśnie dlatego tam szukam winnych bo ''wuja'' warta jest ta ich ''nauka'' skoro sami do niej się nie stosują ...;D
a tym samym można śmiało powiedzieć że sami ''sukienkowi'' plują na Kościół...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Rudy Perukowiec niezalogowany
20 grudnia 2022r. o 10:08
Horus napisał(a):
no i właśnie...co z tego że Kościół zabrania kraść jak twoi kolesie w sukienkach okradają nie tylko ''wiernych'' ale i samo państwo?

Dla ciebie kościół to księża. A jego definicja jest znacznie szersza. Księża to tylko funkcjonariusze Kościoła. Nie możesz na ich obrazie (zresztą mocno wypaczonym przez media) budować obrazu całego Kościoła. To po pierwsze primo.
A po drugie primo, jakie kraść? Równie dobrze mógłbym powiedzieć że okradają mnie lewackie organizacje, którym taki Trzaskowski i inni lokalni władykowie sypią kasą aż miło. Ale niestety obowiązuje nas pluralizm. Jeśli nie podoba mi się jak władza zarządza finansami, mogę się o tym wypowiedzieć przy urnie. Was lewaków wciąż korci stawianie gilotyn, aż was rączki świerzbią. I chcecie rozwiązań niedemokratycznych. No bo przecież moja racja jest najbardziej mojsza. Niech ludzie sami decydują. A złodziei, skoro ich tak bardzo szukasz, więcej znajdziesz w swoich lewackich kręgach. To skorumpowane bagno lewacko-unijne aż strach ruszyć, gdzie nie dotkniesz tam smród.
~~Amarantowy kosaciec niezalogowany
20 grudnia 2022r. o 10:45
Chyba mniej jest lewackich organizacji niż kościołów a tam gdzie kościół tam oszustwa i zwykłe złodziejstwo .
~~ksiengowy kościelny niezalogowany
20 grudnia 2022r. o 10:57
Rudy chcesz powiedzieć że Roman to lewak bo dofinansowuje Bazylikę i jego zarządcę do granic nieprzyzwoitości?
~~pytanie mam niezalogowany
20 grudnia 2022r. o 11:29
Czy matka boska i matka Jezusa to jedna i ta sama osoba ?
~~IV rozbiór Polski niezalogowany
20 grudnia 2022r. o 11:52
https://tvn24.pl/polska/fuzja-orlenu-i-lotosu-dziennikarz-tvn24-lukasz-fratczak-sa-watpliwosci-i-pytania-do-daniela-obajtka-6545641

Bandyta brudna pała dokonał rozbioru Polski
~~horus niezalogowany
20 grudnia 2022r. o 12:08
~~pytanie mam napisał(a): Czy matka boska i matka Jezusa to jedna i ta sama osoba ?

''matek boskich '' u nas ci dostatek bo i zielna i jakaś gromniczna i milion innych od deszczu powodzi a teraz przydać by się mogła od gołoledzi
~~Słomkowa Petunia niezalogowany
20 grudnia 2022r. o 12:31
Poziom intelektualny adwersarzy Tytonia sięgnął dna, a nawet gorzej, bo horusa!
Świat się całkiem popsuł. Kiedyś było solidne dno, na które mogli się ludzie stoczyć, a dzisiaj jak widać nawet dna już nie ma :(
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia od Marszałka