Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

22258
#Horus nieaktywny
28 grudnia 2022r. o 9:04
;D
chciałbyś wiedzieć ...;D
a że tak z ciekawości zapytam ...masz swoje własne życie czy jest ono tak ubogie że zajmujesz się moim...

coś mi się wydaje że ty sam niezbyt wiesz co świętowałeś ...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 9:51
Horus napisał(a):
a czy czasem we wczesnym chrześcijaństwie nie nazywano wyznawców Jezusa sektą?

Widocznie są ku temu przesłanki. Rozmawiałem kiedyś z jedną z ich wyznawczyń (teraz już byłą). Starszy zboru podejmował istotne życiowe decyzje za członków zboru. Na przykład jej zabroniono się kształcić. Dla mnie to wyznacznik sekciarstwa.
Czy KK boi się Jechowych? Nie wydaje mi się. Postawy w KK względem ludzi innych wyznań są różne. Nie można tu generalizować. Mój osobisty stosunek do tych ludzi jest obojętny. Ani ich nie kocham jakoś szczególnie, ani nienawidzę. Robią co uważają. Jedną wspomnianą wyżej duszyczkę im wyrwałem. W dzieciństwie przyjaźniłem się z dziećmi z rodzin tego wyznania. Dziś jest mi ich po prostu szkoda, bo moim zdaniem oddalają się od Boga.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 9:56
Horus napisał(a):
i dzisiaj wielebny możesz napisać że nie setki a tysiące książek masz w tej swojej ''bibliotece'' a ja zadam ci dwa ,trzy proste pytania a ty nie znajdziesz odpowiedzi...

Jeśli faktycznie spytasz o coś, co cię nurtuje, to być może ci odpowiem, jeśli sam będę znał odpowiedź.
Gdybyś jednak chciał mnie przepytywać jak uczniaka to zapomnij :-P Dawno już uczniakiem być przestałem.
~~skorn niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 10:09
~~Makowy Grab napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
najczęściej w kwestii ''lewactwa'' ;D

Nazwać lewaka lewakiem to bardzo rzeczowa wypowiedź. A jak go nazwać? Misiem Uszatkiem?
Rzeczy należy nazywać po imieniu. Inaczej dyskusja nie ma sensu. Lewactwo bardzo boi się prawdy, dlatego robią wszystko by zatrzeć prawdziwy sens słów.

A Wojtyła nie chronił pedofilów, Staszek może potwierdzić ,gdyby nie zapomniał.
22258
#Horus nieaktywny
28 grudnia 2022r. o 10:14
ależ nie mam zamiaru cię przepytywać ...po prostu kilka pytań na które nie znam odpowiedzi...
gdzie urodził się Jezus?
dlaczego Marię Kościół nazywa ''wieczną dziewicą '' skoro pewne fakty temu przeczą?
myślę że mając ''setki książek '' znasz udzielisz mi wyczerpującej odpowiedzi...

no chyba że jednak uznasz że cię ''przepytują'' co jest prawdopodobne...
~~Srebrny Głóg niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 13:16
Horus napisał(a): ależ nie mam zamiaru cię przepytywać ...po prostu kilka pytań na które nie znam odpowiedzi...
gdzie urodził się Jezus?
dlaczego Marię Kościół nazywa ''wieczną dziewicą '' skoro pewne fakty temu przeczą?
myślę że mając ''setki książek '' znasz udzielisz mi wyczerpującej odpowiedzi...

no chyba że jednak uznasz że cię ''przepytują'' co jest prawdopodobne...

Witajcie Horusie!
Jak widzę święta, dla innych rodzinne, dla ciebie z nową setką wpisów na forum :) Powiedz mi, kto w rodzinne święta siedzi przed komputerem i naparza w klawiaturę, aż klawisze wyskakują? Znasz odpowiedź?
Teraz dwa słowa w odpowiedzi na twoje "zaczepki" sprzed paru dni - chodzi o komunizm i s. Chmielewską.
Otóż może tego nie wiesz i nie rozumiesz, ale słowa każdej osoby należy odczytywać w kontekście jej przekonań i działań.
Tak prosto, żebyś pojął: zupełnie inaczej odczytasz słowa "nie lubię ciebie" wypowiedziane przez małe dziecko. któremu nie dałeś cukierka, a zupełnie inaczej, gdy wypowie je oprych przykładający ci pistolet do głowy i trzymający palec na spuście. Zrozumiałeś?
Więc tak samo słowa o sprawiedliwości zupełnie inaczej należy odczytywać i oczekiwać zupełnie innych działań. Gdy słowa te wypowiada osoba wierząca, która ma za sobą Chrystusa oddającego życie w imię Bożej sprawiedliwości brzmi to zupełnie inaczej niż gdy wypowiada je jakiś Zandberg albo inny komunista, za którym stoi marksizm-leninizm i sto kilkadziesiąt milionów ofiar ich ideologii.
Chrystus proponuje żebyśmy zmieniali świat przemieniając siebie i ufając jemu. Lewicowcy chcą zmieniać świat poprzez zmianę innych ludzi, a jak ci ludzie nie chcą się zmienić to ich prześladują, wysyłają do gułagów i mordują.
Nie wiem czy coś pojmujesz Horusie, bo chyba moje życzenia dla ciebie się nie spełniły - nie dostałeś ani kropli rozumu, ani kropli mądrości. Co prawda pisałeś, że masz te przymioty, ale:
1. Gdybyś miał dar rozumu, to pewnie skończyłbyś dobre szkoły, a tu znający ciebie pisali, że szkół nie masz skończonych. Dar rozumu to inaczej umiejętność przyswajania wiedzy i jej zrozumienia. Ot na przykład taki rachunek różniczkowy i całkowy byłby dla ciebie prz

~~Srebrny Głóg niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 13:27
-Coś za szybko poszło:
byłby dla ciebie przyjemną rozrywką.
2. Dar mądrości to dar dobrego dla ludzi i siebie korzystania z daru rozumu. Na nasze potrzeby mamy tutaj bardzo dobrą miarę tego daru. Otóż poziom "0" możemy przypisać ludziom, którzy raz odwiedzili to forum, zobaczyli co tu się wypisuje i stwierdzili, że nawet ten raz to za dużo. Poziomu minus 1 , minus 2, ...., minus x możemy oceniać na podstawie ilości wpisów na forum - im więcej, tym niżej. Patrząc na mnie, odwiedzającego to forum raz na kilka miesięcy i robiącego kilkanaście wpisów to słabo wyglądam. Ty oceń sam siebie.
Ja, wyciągając wnioski z tego co napisałem, znikam. Może pojawię się z życzeniami na Wielkanoc :)
Pozdrawiam wszystkich czytających!
~~wstrząśnięty nie zmieszany niezalogowany
28 grudnia 2022r. o 13:51
~~Srebrny Głóg napisał(a): -Coś za szybko poszło:
byłby dla ciebie przyjemną rozrywką.
2. Dar mądrości to dar dobrego dla ludzi i siebie korzystania z daru rozumu. Na nasze potrzeby mamy tutaj bardzo dobrą miarę tego daru. Otóż poziom "0" możemy przypisać ludziom, którzy raz odwiedzili to forum, zobaczyli co tu się wypisuje i stwierdzili, że nawet ten raz to za dużo. Poziomu minus 1 , minus 2, ...., minus x możemy oceniać na podstawie ilości wpisów na forum - im więcej, tym niżej. Patrząc na mnie, odwiedzającego to forum raz na kilka miesięcy i robiącego kilkanaście wpisów to słabo wyglądam. Ty oceń sam siebie.
Ja, wyciągając wnioski z tego co napisałem, znikam. Może pojawię się z życzeniami na Wielkanoc :)
Pozdrawiam wszystkich czytających!

Proszę księdza , niech ksiądz nie ucieka , niech ksiądz zostanie , tyle jest na tym forum pytań do ojca.
Zadam pierwsze łatwiutkie ;
- dlaczego Wojtyła nie reagował , tylko tuszował i przenosił na inne , zagraniczne parafie?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza