to na tym polega ta twoja ''dyskusja'' ?
odpowiadasz pytaniem na pytanie? ...
''zaiste powiadam ci'' ...boisz się swojej niewiedzy stąd taktyka uników i ucieczki od wydawało by się prostej odpowiedzi...
dlatego będziesz zawsze uciekał ...
na twoje usprawiedliwieni napiszę ci że min. te dwa pytania zadałem jakiś czas wstecz nieznajomemu klerykowi z Legnicy ...
też mi jasno nie nie odpowiedział ...;D
wiesz dlaczego?...bo tacy jak ty ''wielebny'' i taki jak on kierujecie się ''myśleniem doktrynalnym'' a to wam skutecznie zasłania horyzont myślowy ...
dlatego wiem że nic się od was nie dowiem ponad setki wyświechtanych już sloganów i traktuję takich jak ty ''zabawowo''
wiesz co ''wielebny''?...gdybym to pytanie o miejsce urodzin Jezusa zadał przedszkolakowi ten bez zastanawiania by mi odpowiedział ...;D
a ciebie paraliżuje zwykły strach bo tak jak dziecko można zrozumieć to kogoś kto ma ''setki książek'' już nie...
Dopisane 29.12.2022r. o godz. 09:25:
~~Makowy Grab napisał(a): Co się tyczy dziewictwa, to pewnie masz wątpliwość z fragmentem z Biblii "przyszli jego bracia". W ten sposób byli też nazywani kuzyni - brat cioteczny, stryjeczny.
błądzisz ...
tzw. ewangelie kanoniczne a nawet kilka ksiąg NT mówią o tym ''dziewictwie'' jakby troszkę inaczej ...
a to w jaki mówią zaprzecza w sposób oczywisty ''dziewictwu''