Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 8:33
~~Wyrocznia napisał(a): Beelzebub trzyma miejsce do kaczynskiego w garnku ze smołą i gò_wnem. Hańba mu po wsze czasy !

"Przyjdzie sądzić żywych i umarłych."
Widzę że już przyszedł :-)))))
Pozostaw Bogu jego kompetencje.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
29 grudnia 2022r. o 8:36

dobra ,dobra...
ale fajnie że wpadłeś bo może dzisiaj odpowiesz na nurtujące mnie pytania...

gdzie urodził się Jezus?
dlaczego Marię Kościół nazywa ''wieczną dziewicą '' skoro pewne fakty temu przeczą?
~~Makowy Grab niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 8:38
Horus napisał(a): noż kurna do czego? ???
może dzięki tobie poznam prawdę...
pytam ciebie bo jakiś tam ''głóg'' coś tam klepnął w klawisze ale zrozumieć go nie sposób ...
coś tam bąknął o ''mądrości'' a jak widzę ubogi w nią bo pominął milczeniem moje pytania...

Wcale się nie dziwię, że pominął. Mądry człowiek (pomimo że tu czasem pisze).
Ty nie chcesz się dowiedzieć, tylko udowodnić, że wiesz lepiej. Przyjmijmy więc, że twoja racja jest bardziej twojsza i miejmy to z głowy.
22258
#Horus nieaktywny
29 grudnia 2022r. o 8:42
ja niczego nie chcę udowadniać ...tego czy wiem lepiej też nie
chcę się natomiast upewnić...

chcesz mieć to ''z głowy'' bo nie wiesz co odpowiedzieć?
no to pójdę dalej ...
czy tyle wiesz o istnieniu ''boga'' ile wiesz o miejscu narodzin Jezusa?
pytam bo coś marnie to wygląda ...;D
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 8:57
Skoro chcesz się tylko upewnić, to napisz co wiesz, a ja ci napiszę gdzie się zgadzam z tobą, a gdzie nie.
~~Makowy Grab niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 8:59
Co się tyczy dziewictwa, to pewnie masz wątpliwość z fragmentem z Biblii "przyszli jego bracia". W ten sposób byli też nazywani kuzyni - brat cioteczny, stryjeczny.
22258
#Horus nieaktywny
29 grudnia 2022r. o 9:25
to na tym polega ta twoja ''dyskusja'' ?
odpowiadasz pytaniem na pytanie? ...
''zaiste powiadam ci'' ...boisz się swojej niewiedzy stąd taktyka uników i ucieczki od wydawało by się prostej odpowiedzi...
dlatego będziesz zawsze uciekał ...
na twoje usprawiedliwieni napiszę ci że min. te dwa pytania zadałem jakiś czas wstecz nieznajomemu klerykowi z Legnicy ...
też mi jasno nie nie odpowiedział ...;D
wiesz dlaczego?...bo tacy jak ty ''wielebny'' i taki jak on kierujecie się ''myśleniem doktrynalnym'' a to wam skutecznie zasłania horyzont myślowy ...

dlatego wiem że nic się od was nie dowiem ponad setki wyświechtanych już sloganów i traktuję takich jak ty ''zabawowo''

wiesz co ''wielebny''?...gdybym to pytanie o miejsce urodzin Jezusa zadał przedszkolakowi ten bez zastanawiania by mi odpowiedział ...;D
a ciebie paraliżuje zwykły strach bo tak jak dziecko można zrozumieć to kogoś kto ma ''setki książek'' już nie...

Dopisane 29.12.2022r. o godz. 09:25:

~~Makowy Grab napisał(a): Co się tyczy dziewictwa, to pewnie masz wątpliwość z fragmentem z Biblii "przyszli jego bracia". W ten sposób byli też nazywani kuzyni - brat cioteczny, stryjeczny.

błądzisz ...
tzw. ewangelie kanoniczne a nawet kilka ksiąg NT mówią o tym ''dziewictwie'' jakby troszkę inaczej ...
a to w jaki mówią zaprzecza w sposób oczywisty ''dziewictwu''
~~daj bo mi sie należy niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 10:34
Dziwię się tym, którzy komentują zachowanie i wypowiedzi księży, biskupów. Przecież ta czarna zaraza nigdy, przenigdy nie powie mamy dość; pieniędzy, ziemi, posiadłości, złota, i etc, ciągle prą do przodu, żeby mieć jeszcze więcej i więcej taka ich natura .Świadczy o tym chociażby historia wojen grabieżczych ,chrześcijańskich wypraw, szerzenie wiary ogniem i mieczem,gdzie się tylko da, żeby mieć jeszcze więcej i więcej posiadłości i ciągle mało, mało i mało.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza