Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

22258
#Horus nieaktywny
29 grudnia 2022r. o 11:08
właśnie to że się to komentuje jest dla nich cierniem w oku...
oni wręcz marzą a niektórym nawet chyba zakazują komentowanie ich poczynań...

''czarno sukienkowi ''chłopcy boją się komentarzy stąd biorą się takie chore pomysłu na ustawy zakazujące krytyki panów w szkarłatnych płaszczach z bogato zdobionymi tiarami na głowach ...
stąd pomysły bo kodyfikować krytykę poprzez ustawy bredzące o ''atakach na wiarę'' lub tzw. ''obrazę uczuć religijnych'' ;D

gdzie znajdzie się tu ktoś kto napisze że obrażam jego ''uczucia religijne'' ? ;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 11:21
Horus napisał(a):
na twoje usprawiedliwieni napiszę ci że min. te dwa pytania zadałem jakiś czas wstecz nieznajomemu klerykowi z Legnicy ...
też mi jasno nie nie odpowiedział ...;D

Twoja "wiedza" jest bardzo wybiórcza. Bierzesz sobie jakiś fragment tekstu i na jego podstawie wyciągasz wnioski. W ogóle nie bierzesz pod uwagę kontekstu. Dokładnie tak samo robi to małe dziecko. Może właśnie dlatego odpowiedzi wydają ci się banalnie proste. Ale czy zgodne z prawdą, to już sprawa dyskusyjna.
Twoje wątpliwości uważam za jak najbardziej naturalne. Weźmy taki arianizm. Oni tak krótko po śmierci Jezusa poddawali w wątpliwość Jego boskość. I nie było to o zgrozo zjawisko marginalne, a objęło prawie cały Kościół. Jednak udało się wyjść z tego błędu. Ty wciąż szukasz w pismach "CZY" Bóg istnieje. Ja, na podstawie swoich osobistych doświadczeń, co do tego nie mam wątpliwości. Moje poszukiwania sprowadzają się raczej do tego "JAK". A że poszukujemy czegoś zupełnie innego, to i nasze spostrzeżenia z poszukiwań mogą nie mieć zbyt wielu wspólnych punktów. Stąd ani ty nie rozumiesz o czym ja piszę, ani ja nie będę znał odpowiedzi na twoje pytania.
22258
#Horus nieaktywny
29 grudnia 2022r. o 14:06
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
na twoje usprawiedliwieni napiszę ci że min. te dwa pytania zadałem jakiś czas wstecz nieznajomemu klerykowi z Legnicy ...
też mi jasno nie nie odpowiedział ...;D

Twoja "wiedza" jest bardzo wybiórcza.

''wielebny'' ;D
twoje ''nauki '' nawet ''psu na budę '' się nie zdadzą skoro na najprostsze z prostych pytań budzi twój lęk przed prostą ,jasną odpowiedzią ...

dlatego kiedyś zadawałem ci trudniejsze pytania WIERZĄC że będziesz potrafił na nie odpowiedzieć...
później z każdym praktycznie twoim wpisem traciłem w to WIARĘ ,...

dzisiaj i ty masz swój ''wkład'' w to że już nie WIERZĘ w te wszystkie ''świętości'' ....i w to co piszesz...;D
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 14:35
Horus napisał(a): dzisiaj i ty masz swój ''wkład'' w to że już nie WIERZĘ w te wszystkie ''świętości'' ....i w to co piszesz...;D

No to masz w końcu winnego swojej niewiary święty człowieku :-)))))
22258
#Horus nieaktywny
29 grudnia 2022r. o 14:36
przeceniasz się ....;D
~~Makowy Grab niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 14:39
No przecież sam mi to napisałeś. To już nawet nie czytasz tego , co piszesz? A może czytasz, tylko nie rozumiesz :-DDDD
22258
#Horus nieaktywny
29 grudnia 2022r. o 14:47

''...dzisiaj i ty masz swój ''wkład'' w to że już nie WIERZĘ w te wszystkie ''świętości'' ....i w to co piszesz...;D''

jak widzę sam tego nie rozumiesz...
masz swój ''wkład'' ale to nie znaczy że jest on jakiś ponad stan czy znaczący na tyle bym go uznał za przeważający...
no i końcówka...nie WIERZĘ w to co piszesz...;D

jak wierzyć ''nauczycielowi'' który nie jest w stanie napisać gdzie urodził się jego ''nauczyciel''?
to tak jakby wierzyć nauczycielowi który chce uczył pierwiastkowania a nie udziela odpowiedzi na to ile jest 2 + 2....
~~Makowy Grab niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 14:52
A jakie to ma znaczenie gdzie się urodził Jezus? Miejsca urodzenia mojego pana od matematyki tez nie znam, a liczyć jakoś potrafię :-P
Ot wymyślił :-DDDDD
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.