ramaj napisał(a): każdy racjonalny argument zbija pseudo religijnym bełkotem.
Racjonalny?
"Na początku był Bóg". Jeśli swój argument wyprowadzisz z tego fundamentu, to możemy zacząć mówić o racjonalności. W przeciwnym razie stawiasz zamki na piasku. Zamki, które nie mając fundamentu, w każdej chwili mogą runąć. No chyba że masz inny fundament. Chętnie wtedy poznam jaki.
Od kilku dni panuje wielkie poruszenie wśród osób wierzących po ataku na JPII. Dla tych co wierzą faktycznie w Boga a nie w księdza, biskupa czy papieża, nie stało się nic strasznego. No może tylko to że dzięki temu nasz papież trochę zyskał w moich oczach (a różnie z tym bywało). Skoro tak zajadle go atakują, to widocznie wielkie są Jego dzieła.
PS
Nie wiem dlaczego admin skasował moją odpowiedź do falco. A napisałem tylko o tym że nie robi mi różnicy czy dzieci krzywdzi ksiądz, czy ktoś inny. Każdego bym tępił równie konsekwentnie, podczas gdy falco nieksiężom wyraźnie daje taryfę ulgową. Wspomniałem też że jak dla mnie to to edukacja seksualna już w przedszkolach ociera się o molestowanie.
Może dlatego tak często falco narzeka, że nie dostaje ode mnie odpowiedzi? Nie wiem czy redakcja nie przejęła jakiegoś moderatora od konkurencji, bo standardy działania zaczynają być identyczne na obydwu portalach.