~~Stalowy Hibiskus napisał(a):
powiedz mi tytoniu dlaczego jeśli uważasz się za Polaka , nie wierzysz w dawnych prasłowiańskich bogów tylko w jakiegoś narzuconego żydowskiego?
Generalnie jestem człowiekiem niewierzącym. Nie wierzę w Boga. Ja po prostu wiem, że on Jest. Jest jeden, jedyny Bóg stwórca
Trudno więc by mi było wierzyć w jakieś słowiańskie bóstwa, choć zdaję sobie sprawę, że to baaaardzo niepatriotyczne :-)))))
Rozbawiłeś mnie swoim podejściem do wiary.
Pewnie nie wiesz co to jest prawda obiektywna. Nie prawda polska, niemiecka czy żydowska. Prawda nie ma narodowości. Niestety często o tym zapominamy i gotowi jesteśmy przyjąć największą głupotę, bo to jest nasze polskie. Bywa też że przyjmujemy to, co niemieckie, bo wiadomo, że Niemiec wie najlepiej. Kierując się takimi priorytetami, całe życie będziemy błądzić. Podobnie ma się sprawa z polityką. Daliśmy się zamknąć w dwóch bańkach, w bańce PiS-u i w bańce PO. I idziemy w czambuł za naszymi "wodzami", choćby proponowali największą głupotę.
Ja wiem że prawda jest przy Bogu i poprę tego, który będzie respektował Jego prawa. Zanim pójdę do urny zdobię porządny rachunek sumienia każdej partii i będę wiedział kogo wybrać, choćbym nie we wszystkim się z nim zgadzał.