Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uważaj ...'szatan' jest wszędzie i atakuje :)

~~Horus niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 8:23
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): A co ty masz do średniowiecza? Wiesz tyle, co ci wcisnęła do głowy komunistyczne władza. A według niej KK to ciemnota i zabobon. Władzy komunistycznej nie odpowiadali ludzie potrafiący samodzielnie myśleć, hołubiła ludzi spolegliwych, którzy nie pytali, tylko robili to, czego władza chciała. Kościół zaś naucza o godności KAŻDEGO człowieka, i o jego wolności, która wyraża się także w wolności myślenia i wolności osądów. Dla katolika zapłodniony zarodek jest zaczątkiem życia. A życie należy chronić. W procesie sztucznego zapłodnienia używa się tylko części zarodków, resztę skazując na unicestwienie. Czy ktoś, kto o tym mówi jest ciemniakiem? Wydaje mi się, ze prędzej ten, który nie chce o tym wiedzieć.

przecież obecna równie komunistyczna władza robi to z tobą wielebny...;D
no i popatrz jak ciebie urobili...
znowu zaczynasz te swoje wywody o godności i szacunku Kościoła do ludzi a jest w tym tyle prawdy co w godności kukiza...

wielebny...nie pieprz mi tu o ''wolności osądów'' bo to twoja instytucja robi przymiarki do tego by karać ludzi właśnie kiedy mają śmiałość wyrazić swoje zdanie na temat Wojtyły ...

'' A życie należy chronić. W procesie sztucznego zapłodnienia używa się tylko części zarodków, resztę skazując na unicestwienie.''

poważnie?...a co robi sama natura z nadmiarem plemników z jednego wytrysku? ;D
czy czasem ich nie unicestwia? ;D

ty ...a jak to było z tym ''niepokalanym poczęciem''?
był seks czy in vitro ...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Imię moje niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 8:28
Ty rozróżniasz zarodek od plemnika? Czy tak tylko udajesz mądrego?
~~Horus niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 8:43
a skąd się bierze zarodek? ....skąd w Kościele te oburzenie na używanie prezerwatyw?
~~TW balbina zdrajca Polski niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 10:18
uważam Kościół za organizację, która czyni w Polsce bardzo dużo złego - mówi były premier z ramienia PiS Kazimierz Marcinkiewicz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 11:29
~~Imię moje napisał(a): Ty rozróżniasz zarodek od plemnika? Czy tak tylko udajesz mądrego?

Udaje :-DDDD
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 11:33
~~TW balbina zdrajca Polski napisał(a): uważam Kościół za organizację, która czyni w Polsce bardzo dużo złego - mówi były premier z ramienia PiS Kazimierz Marcinkiewicz

Niektórzy myślą, że jak kogoś obrzucą błotem, to automatycznie siebie wybielą. A prawda jest taka, że brudzą się jeszcze bardziej. Pan Marcinkiewicz nie jest dla mnie ani autorytetem moralnym, ani intelektualnym. Prędzej byłbym skłonny przychylić się do opinii pana Zenka, który dzień spędza pod budka z piwem, niż do opinii tego pana.
~~Makowy Grab niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 11:38
~~Horus napisał(a):
ty ...a jak to było z tym ''niepokalanym poczęciem''?
był seks czy in vitro ...;D

Nie mam pojęcia. Bóg może wszystko. Z Biblii wynika ze seksu nie było. A czy coś w rodzaju in vitro? Gdyby nawet, to nie musiałyby przy tym umierać zapłodnione zarodki.
~~Horus niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 11:54
a ten dalej o zarodkach...
dociera do ciebie to co sukienkowi mówią o tym że plemniczek to tez już forma życia?
a jeśli nie-jeszcze nie - to wytłumacz mi skąd taka zawziętość w tym by kobiecie zabronić tabletki tzw'' dzień po''?
Ella ONE np.
czy teraz zaczniesz mi tu próbować udowadniać że jednak ''dzień po '' to już zarodek? ;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza