~~Ciemnoczekoladowa Niezapominajka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Barwinkowy Plektrantus napisał(a):
Jeżeli wierni (i bierni) wspierają taki kler jaki on jest obecnie to sami niszczą ten ich "kościół", po którym nikt płakać nie będzie.
Możesz mi wierzyć lub nie, ale i ty jeszcze zapłaczesz za Kościołem rzewnymi łzami.
tak jak ty teraz ronisz łzy nad piSSdzielcami? ;D
daj sobie spokój wielebny....
twój ''kościół'' jest można by rzec , organizacją terrorystyczną ...organizacją której na prostym przykładzie można zarzucić ludobójstwo...
wiem że ci się to nie spodoba ale według prawa ludzkiego tak właśnie to wygląda...
Powtarzasz tylko zasłyszane półprawdy i frazesy, nie próbując dociec, czy mają w ogóle sens. W tym co mówisz jest mniej więcej tyle prawdy, co w opowiadaniu o tym Rusku co ukradł zegarek. A potem się okazało że nie zegarek, a rower. A poza tym to nie ukradł go Rusek, tylko rower był ruski.
To że Kościół to samo zło, tłoczy się nam do głów od setek lat. Owszem, kryształowy nie jest. Tworzą go ludzie, a ci są różni, ale daleko mu do złego obrazu, w jaki próbuje się go wpasować.
Weźmy historię sprzed kilku lat, mówiącą o wymordowaniu tysięcy indiańskich dzieci w kanadyjskich szkołach. Bo ktoś tam przeszedł się z georadarem przy budynku byłej szkoły i mu wykazało możliwe są groby w badanej ziemi. No to ten szybciutko oszacował ile może być mogił na badanym terenie, pomnożył przez liczbę ówczesnych szkół i wyszła mu zbrodnia kościelna, którą puścił w eter. Tu na tym wątku też poruszano ten temat. Tylko że potem próbowano znaleźć szczątki tych bestialsko zamordowanych dzieci. I wiesz ile ich znaleziono? ZERO!!! Tylko że o tym już tak nie trąbiono na cały świat.
~~Siwa Goryczka napisał(a): no nie ,ten tytuń to Kasandra