~~jarek&antek napisał(a): I tu Falcus kończy się rozmowa z Tobą. Tylko tyle potrafisz. Moja dwumiesięczna córka ma więcej do powiedzenia
falco napisał(a): a to tak jak mnie :)
widzisz jak szybko doszliśmy do porozumienia?
można?...można :)
przecież pisanie o pislamistach to tylko rozrywka bo traktować ich na poważnie jest niemożliwe
ot grupa oszołomów politycznych dostarczająca rozrywki ...
np. antonio -mój ulubieniec
albo suski czy kempa :)
jeden coś pitoli o Katarzynie nazwiskiem Wielka ...hahaha
a ta druga podpisuje ''pakty '' z JP2
o beci już nie wspomnę i jej ''pomazańcach bożych ''
Ja wiem, że Cię to wszystko bawi. z pisowców się śmiałeś kilka lat temu, ale wtedy był rząd po-psl i nie byłeś tak agresywny. Czasy się zmieniają :) Tak wygląda rozwój. Pis wygrał w wyborach demokratycznych, no niestety, ale ni...chu... zrobisz :) czekaj papużko do następnych wyborów :)
masz rację -najważniejsze jest ''własne podwórko '' ale dzięki ...om ciągle rozwija się mój ''plac zabaw'':)
Zastosowana autokorekta
~~Polska ciàgle walczàca napisał(a): Komisja sejmowa ds. wyłudzeń VAT jest bezwzględnie potrzebna. Dlaczego opozycja totalna nie chce jej powołania - przecież wyłudzenia podatków to okradanie budżetu i obywateli a ukradziono w ciągu 8 lat rządów PO/PSL, jak się wylicza, podobno 262 mld zł z czego w ostatnich 2 latach rządów państwa teoretycznego ponad 50 mld ? Tę patologię i działania niezgodne z prawem i odrażające trzeba pokazać i napiętnować a winnych ukarać. Jak działały wtedy spółki skarbu państwa, skoro dziś przynoszą zyski? Ile zdefraudowano z funduszu drogowego i nie wypłacono bankrutującym 200 podwykonawcom dróg i autostrad? Dlaczego tego problemu podwykonawcy już dziś nie mają? Właśnie dziś, kiedy spółki skarbu państwa wypracowują zyski i te zyski przeznacza się na reformę m.innymi sądownictwa to wielki krzyk , że to nadużycie! Nie jest ważne czy te zyski spółek skarbu państwa idą wprost na zasilenia budżetu i walkę z patologią czy też poprzez powołaną w tym celu fundację - ważne że je wypracowano a nie ukradziono lub zmarnotrawiono i będą wykorzystane w interesie społeczeństwa! Komu zależy na tym aby Bruksela nieustannie grilowała Polskę i wszczynała wydumane procedury praworządności, kiedy ta za rządów PiS dobrze się rozwija i odbudowuje swoją pozycję dosłownie w każdej dziedzinie w kraju i za granicą? Opozycja totalna jeszcze 2 lata temu doprowadziła do tego, że z 15 sędziów TK aż 14 było z jej nadania i robiła to po to aby blokować ewentualne reformy dobrej zmiany gdy ta dojdzie do władzy. Dziś donosi na Polskę do Brukseli gdy rząd chce uzdrowienia patologicznej sytuacji w sądownictwie. Zamiast alternatywnego programu dla Polski i Polaków, wspierając skrajnie lewackie organizacje typu KOD, pokazuje jasno, że jej jedynym programem jest jak sama mówi o sobie"ulica i zagranica"! Dlaczego politycy opozycji totalnej jawnie wypowiadają się przeciwko należnym Polsce prawnie i moralnie reperacjom wojennym? Czyją rację stanu reprezentowali i dalej reprezentują? To szaleństwo niszczące nasz kraj powinno być powstrzymane i tego oczekuje zdecydowana większość polskiego społeczeństwa!
co ma do POwiedzenia falco , w tym temacie ? jak bys sie do tego odnios£ ?