~~wspomniany horus napisał(a): Wspominasz Adasia Michnika? Słusznie. On swoje odsiedział a ty? Dlaczego o tym nie wspominasz? Byłeś dla Solidarności mięsem do zmielenia . Mielili cię i zostałeś z tym swoim ogródkiem i legendą.
Pytałem co zostało z waszych postulatów do dnia dzisiejszego . Nie odpowiedziałeś. Gdzie dzisiaj jakaś Solidarność strajkuje w obronie robotników którzy mają problemy z opłatami i cenami za opał? Też nie odpowiesz .
Ile razy chcesz wałkować ten temat , nie oceniasz przywódców Solidarności , działaczy mających wpływ na losy Polski i Polaków , bredzisz na mój temat szeregowego członka który mimo wszystkich potknięć jest dumny ze zmian jakie zaszły w Polsce po 1989 r .
Ogarnij się chłopie , kto podpisując porozumienia ze stoczniowcami własnym podpisem zobowiązał się do ich realizacji , np . twoje postulaty do prezydenta Romana masz realizować ty czy prezydent i jego ludzie .
Ogarnij się chłopie i pomyśl jakiego okresu w dziejach polski dotyczyły .
Zamiast realizacji postulatów władza która się do nich zobowiązała zafundowała nam stan wojenny i delegalizację Solidarności .
Dopisane 01.10.2022r. o godz. 15:45:
~~Plotkara napisał(a): Pan Lucjan na swój autorytet powołuje falco horusa. Czy świat oszalał ?
Co to panie Lucjanie z tą pana solidarnością. Co ona / poza pierwszym zrywem/ zrobiła dobrego dla poczciwego Polaka.
Na jakiej podstawie wyciągnąłeś taki wniosek ? .
Dopisane 01.10.2022r. o godz. 15:55:
~~sprzedawca paciorków napisał(a): Ktoś napisał: ~~Plotkara napisał(a): Pan Lucjan na swój autorytet powołuje falco horusa. Czy świat oszalał ?
Co to panie Lucjanie z tą pana solidarnością. Co ona / poza pierwszym zrywem/ zrobiła dobrego dla poczciwego Polaka.
Poczciwy Lucjan napisze że walczyła z komuną .
Jak sprzedasz paciorki postaraj się poznać historię polski lata 1956- 1989 będziesz wiedział o co walczyli robotnicy tacy jak ja .
Dopisane 01.10.2022r. o godz. 16:01:
~~Plotkara napisał(a): Pan Lucjan na swój autorytet powołuje falco horusa. Czy świat oszalał ?
Wiem z kim piszę , wiem że nie oceni ludzi których wymieniłem , musiałby sam siebie nazwać hipokrytą krytykując szeregowca Solidarności , chwaląc jego " generałów " .